Locerin Review + Ervaringen, krijg je een volle haardos of wordt je opgelicht ?

Locerin Review + Ervaringen, krijg je een volle haardos of wordt je opgelicht ?
Locerin Review Ervaringen, krijg je een volle haardos of wordt je opgelicht ?

Wij kregen een vraag over Locerin, het leek de vrager te mooi te zijn om waar te kunnen zijn. Trosradar geeft aan “Wantrouw reclames voor kruiden, diëten en therapieën die nieuwe haargroei beloven[1]” en Haargroeimiddel geeft aanhoudende erectieproblemen[2]. Het is voedingssupplement en geen wondermiddel. Haargroeimiddelen werden al in de middeleeuwen verkocht en toen noemde men het kwakzalverij!

Over Locerin

Dit bedrijf is gevestigd in Verenigde Arabische Emiraten. Ze geven aan dat de EU-wetgeving is niet van toepassing is…… Het wordt verkocht via een affiliate programma[3] waarmee de verkoper een provisie krijgt van 30%, dat is in euro €29,40 per verpakking.

Omdat ze niet willen voldoen aan de EU wetgeving, kunnen ze ongestraft sprookjes verkopen!

Uit de Disclaimer Locerin

Hoewel wij er alles aan doen om om onze producten zo precies mogelijk te beschrijven, kunnen wij niet garanderen dat onze beschrijvingen perfect of foutloos zijn. Onze beschrijvingen vormen dan ook geen basis voor eventuele claims.

Ingrediënten Locerin

AnaGain 

Nu Dit is een ingrediënt op basis van erwtenspruitextract. Bij klinisch onderzoek[4] uit 2019, bij 21 vrijwilligers is gebleken dat de haardichtheid wordt verbeterd. Op (haar)forums[5] is men niet overtuigd dat dit middel werkt. Sterker nog als het zou werken[6], dan zou men dit promoten als wondermiddel.

Paardenstaart kruid extract ‎

Extracten en andere preparaten van Paardenstaart kruid ‎‎ hebben gediend als ‎‎kruidenremedies‎‎, met records die door de eeuwen heen dateren. In 2009 concludeerde de ‎‎Europese Autoriteit voor voedselveiligheid‎‎ dat er geen bewijs was voor de vermeende ‎‎gezondheidseffecten‎‎ van ‎ Paardenstaart kruid, ‎‎zoals voor verkwikking, gewichtsbeheersing, huidverzorging, haargezondheid of botgezondheid[7].

Brandnetelbladeren extract

De meeste van de volgende aspecten hebben betrekking op de grote brandnetel (Urtica dioica), die onder andere dient als een medicinale en nuttige plant[8]. In de literatuur staat niets over bevoordering van haargroei.

Bamboscheut extract

Rauwe bamboescheuten bevatten cyanogene glycosiden, natuurlijke gifstoffen die ook in cassave zitten. De gifstoffen moeten worden vernietigd door grondig koken en om deze reden worden verse bamboescheuten gekookt voordat ze op andere manieren worden gebruikt. De gifstoffen worden ook vernietigd in het inblikproces. Echter er is bewijs dat het haargroei bevorderd.

Methylsulfonylmethaan ‎

Kleinschalige studies naar mogelijke behandelingen met MSM zijn uitgevoerd op zowel dieren als mensen. Deze studies van MSM hebben enkele voordelen gesuggereerd, met name voor de behandeling van oxidatieve stress en artrose, maar bewijs voor andere toepassingen ontbreekt. Uitgebreide Database van natuurlijke geneesmiddelen bevat een voortdurend bijgewerkte lijst van gezondheids gerelateerde MSM-studies[9].

Alfalfa kruid extract is een extract afkomstig van het plant Luzerne. Dit extract is rijk aan vitamines en antioxidanten, deze zijn essentieel voor de gezondheid en uiterlijk van jouw haar.

Extract van cayennepeper

De plant bevat veel vitamine A, vitamine C, capsaïcine, dihydrocapsaïcine, nordihydrocapsaïcine capsanthine en oleoresine[10]. Poeder van de vruchten kan worden gebruikt om de natuurlijke afweer te vergroten bij infectieziekten, in het bijzonder middenoorontsteking. Bij overgevoeligheid van de slijmvliezen van het maag- en darmkanaal werkt het poeder kalmerend. Echter het doet niets met je haar.

BioPerine®

Piperine kan oxidatieve schade tegengaan door vrije radicalen, (reactive oxygen species (ROS)) weg te vangen en lipideperoxidatie te remmen. Daarom kan oxidatieve stress veroorzaakt door carcinogenen en vet voedsel met piperine worden bestreden. Het is een goede antioxidant en kan sommige effecten van diabetes mellitus verminderen[11].

Vitamine C

Vitamine C is nodig bij het spiermetabolisme[12]. Het helpt niet om een volle haardos te krijgen!

Niacine

Nicotinezuur[13], ook wel vitamine B3 genoemd, heeft een belangrijke rol in de energiestofwisseling en de proteïne stofwisseling. Zonder dit vitamine kan er geen goede stofwisseling bestaan, zoals de synthese van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Biotine

Dit wordt ook met vitamine H of vitamine B8[14] aangeduid. Biotine speelt bij mensen een belangrijke rol bij de vet- en suikerstofwisseling en de productie van vetzuren. Biotine is nodig voor de opname van vitamine C uit de ingewanden. Andere belangrijke toepassingsgebieden van biotine zijn groei en herstelprocessen van de huid, het haar, de nagels, de zenuwen en het beenmerg. Om die reden wordt het vaak ingezet bij haaruitval en haargroeiproblemen. Het wordt soms in shampoos verwerkt, maar het effect daarvan is twijfelachtig, aangezien biotine niet door de huid wordt geabsorbeerd.

Aquamin Mg

Geen bewijs gevonden dat het helpt tegen haar uitval

Zink

Metallisch zink[15] is niet giftig, maar zinkoxiden dienen wel als giftig te worden beschouwd, deze kunnen metaalrookkoorts veroorzaken. Tevens zijn zinkionen in oplossing vrij giftig. Maar wanneer mensen te weinig zink binnen krijgen, kunnen ze een gebrek aan eetlust, afgenomen tastzin en reukzin, een traag wondherstel en huidpijnen ervaren. Zinktekorten kunnen zelfs tot geboorteafwijkingen leiden. Echter het doet niets tegen haaruitval….

Koper

Geen bewijs gevonden dat het helpt tegen haar uitval

Mangaan

Geen bewijs gevonden dat het helpt tegen haar uitval[16].

Selenium SeLECT®

Seleen[17] is een voor de mens belangrijk sporenelement, dat we voor een groot deel via onze voeding binnenkrijgen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is 55 μg per dag.[2] Een gebrek aan seleen in de voeding kan leiden tot  Vooral Amerikaanse tarwe kan een belangrijke bijdrage leveren. Seleen zit ook in voedingssupplementen, maar hiermee moet worden opgepast, omdat bij een opname van meer dan 450 μg per dag seleen schadelijk is.

De claims van Locerin inzake haalgroei

Locerin is een meer componenten die supplement[18] voor vrouwen die op natuurlijke wijze de groei en gezondheid van hun haar willen ondersteunen. Het supplement is verkrijgbaar in de vorm van gemakkelijk in te slikken capsules.

Haargroei stimuleren en haaruitval voorkomen met Locerin[19]. De Locerin pillen bevatten de beste natuurlijke ingrediënten voor de stimulatie van haargroei, namelijk: AnaGain™ Nu, BioPerine®, Selenium SeLECT®, Paardenstaart, Koper, Luzerne, Bamboe en Brandnetel.

Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat het de haargroei sneller stimuleert en dat het haar van binnenuit effectief wordt ondersteunt.

Daarnaast komen de Locerin pillen met nog vele andere voordelen:

 1. Haargroeimiddel met de rijkste samenstelling op de markt
 2. 100% natuurlijk en effectief
 3. Het vermindert gespleten haarpunten
 4. Het beschermt tegen haaruitval
 5. Het versterkt de structuur en kleur
 6. Het haar wordt duidelijk gezonder en glanzender
 7. Het haar wordt dikker en krijgt meer volume
 8. Het ondersteunt effectief de haargroei

Er is weinig bewijs dat deze unieke samenstelling haargroei stimuleert. Op diverse forums wordt negatief gesproken over haargroeimiddelen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het werkt. Er zijn wel positieve reviews, maar dit zijn websites die dit enkel maar voor de verkoop doen. Schrijf een product de hemel in en verkoop.

Stof om over na te denken Locerin

 1. Als het zou werken dan wordt deze informatie toch gedeeld op haarforums en forums over gezondheid!
 2. Artsen zouden dan toch deze middelen voorschrijven i.p.v. hormonen, met vervelende bijwerkingen.
 3. Waarom worden mensen kaal, dit is genetisch bepaald.
 4. Waarom verkopen ze deze rotzooi vanuit het buitenland, willen ze de Eu regels omzeilen
 5. Waarom wordt het niet via de apotheek of drogist verkocht?
 6. Waarom verkoopt bol.com dit niet meer?

Voordelen

Geen

Nadelen

Je krijgt geen mooie haardos en je bent je geld kwijt

Conclusie Locerin

Niet kopen, als je kaal begint te worden en je hebt er last van, ga dan langs de huisarts, deze verteld je geen sprookjes, kan je doorverwijzen naar een specialist of een hulpverlener. Dit soort producten geeft mensen valse hoop! Als je de EU regelgeving omzeilt, dan ben je als bedrijf niet goed bezig. Deze regelgeving beschermt de consument!

Referenties

[1] RADAR+ test: Haargroeimiddelen – Radar – het consumentenprogramma van AVROTROS
[2] Haargroeimiddel geeft aanhoudende erectieproblemen – Radar – het consumentenprogramma van AVROTROS
[3] De aanbiedingen NutriProfits
[4] Short communication: Clinical evaluation of pea sprout extract in the treatment of hair loss – PubMed (nih.gov)
[5] Folisin? Ervaringen – Haarweb Forum
[6] Ervaringen met The Ordinary – Multi-Peptide Serum for Hair Density ? – Haarweb Forum
[7] Scientific opinion on the substantiation of health claims related to Equisetum arvense L. and invigoration of the body (ID 2437), maintenance of skin (ID 2438), maintenance of hair (ID 2438), maintenance of bone (ID 2439), and maintenance or achievement of a normal body weight (ID 2783) pursuant to Article 13 of Regulation (EC) No 1924/2006 | EFSA (europa.eu)
[8] https://de.wikipedia.org/wiki/Brennnesseln
[9] Methylsulfonylmethaan – Wikipedia
[10] https://nl.wikipedia.org/wiki/Capsicum_annuum
[11] Piperine – Wikipedia
[12] https://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur
[13] Nicotinezuur – Wikipedia
[14] Biotine – Wikipedia
[15] Zink (element) – Wikipedia
[16] Mangaan – Wikipedia
[17] Seleen – Wikipedia
[18] Locerin – het effectieve product tegen haaruitval en voor haargroei
[19] Locerin – Haargroei Producten – Voller en gezonder haar – 60 Capsules | bol.com

2 REACTIES

 1. Ik heb last van alopecia androgenetica, waardoor ik als vrouw (32 jr) kaal wordt. Ik vind het erg dat bedrijven allerlei producten verkopen, die de haargroei zouden terug brengen. Ten einde raad heb ik alles geprobeerd, ook Locerin. Ik had al zo’n voorgevoel dat het niet zou helpen, maar toch probeer je het. Voor mannen heb je haarinplant, maar voor vrouwen zie je dat niet. Ik hou mijn haar kort en ga nu met een pruik door het leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in