Waarom worden mannen kaal en wat kan je er aandoen?

Waarom worden mannen kaal en wat kan je er aandoen?
Waarom worden mannen kaal en wat kan je er aandoen?

Ik was begin 20 jaar toen ik kaal begon te worden. Ik kreeg eerst van die inhammen en later werd mijn haar op mijn kruin dunner. Dit ging allemaal vrij snel. Ik heb rigoureus vanaf mijn 24 jaar, mijn hoofd kaal geschoren. Niemand kent mij nu anders en de liefde van mijn leven weet nu ook niet beter.

Talloze dingen geprobeerd om mijn haardos te behouden

In het begin heb ik talloze dingen geprobeerd, ik ben naar de huisarts geweest en die vertelde mij, dat het een hormonen ding was en ja ik was er vroeg bij. Net als mijn opa’s en mijn vader. Kaal worden is erfelijk bepaald. Als je familieleden vroeg kaal wordt, dan heb je grote kans dat het jouw ook overkomt, het zit in je genen. En volgens de huisarts was ik harstikke gezond en kaal worden is geen ziekte.

Het was genetisch bepaald dat ik vroeg kaal werd

De hogere concentratie van het hormoon dihydrotestosteron (DHT) is in mij familie de boosdoener voor het vroegtijdig kaal worden. Voor de meeste mannen is (vroeg) kaal worden helemaal niet leuk, ik had een slag in mijn haar en dit vonden mijn dating partners heel leuk en schattig.

Alles geprobeerd zonder succes

Ik heb alles geprobeerd, van speciale shampoo tot Multi vitamine. Ik heb aan de huisarts gevraagd of er middelen waren om haaruitval tegen te gaan. En ja, er zijn medicijnen die dit konden vertragen. Let op vertragen, kaal worden is echt onherroepelijk, het gebruik van medicijnen stelt enkel het moment wat uit.

Echter ik werd niet vrolijk van de mogelijke bijwerkingen, zoals impotentie e.d. Tijdelijk minder haaruitval, alleen met mogelijk minder romantische toepassingen bij de vrouwen. Dit was voor mij de reden om hier vanaf te gezien, ik zou sowieso toch kaal worden.

Haartransplantatie overwogen

Ik heb wel een haartransplantatie overwogen, dit werkt wel, maar ik vond het te duur, achteraf  had ik wel een beetje spijt dat ik dit niet heb gedaan. Maar dit is altijd achteraf.

Wat een feit is dat het merendeel van de mannen vroeg of later kaal worden. Haar uitval kan ook worden veroorzaakt door een ziekte, stress en vermoeidheid.

En supplementen zoals pillen, poeders, shampoo en dergelijke helpen niet om minder snel kaal te worden. het kost je alleen veel geld en geeft je valse hoop.

Vraag van een lezer om welke medicijnen het gaat, waarmee je het moment waarop je kaal kunt vertragen.

  1. Finasteride[1]
  2. Minoxidil[2]

Naar de werking (en bijwerkingen) van  deze medicijnen is wetenschappelijk onderzoek geweest,. Deze medicijnen zijn voor mensen met prostaatproblemen. Echter je krijgt geen haar meer terug op de plaatsen waar je het verloren bent. En vergeet de mogelijke bijwerkingen niet!

Refertes


[1] finasteride (bij alopecia) (farmacotherapeutischkompas.nl)

[2] Minoxidil – Wikipedia

20 REACTIES

  1. Moet je de reclame zien op TV van Velform nutritional x2 of Velform Hair Grow Plus hier beweren ze dat je weer een volle bos met haar kunt krijgen!

    • Een mooi verkoopverhaal, zoals iedereen gewend is van dit soort, het is altijd te mooi om waar te zijn. Iets overdrijven mag. maar geen onzin verhaal!

  2. Ik ben beginnend kaal en denk over een haarimplementatie, de prijs is niet niks (5000 euro), maar het is wel effectief. Aan shampoo en andere dingen moet je niet beginnen. Als je merkt dat je kaal wordt, is het haar al weg en komt nooit meer terug.

  3. Ik wordt kaal op mijn hoofd, maar op mijn lichaam niet. Het groeit overal, op mijn rug, schouders benen, armen, bips, maar niet op mijn hoofd 🙂

  4. Haarinplantaties werken echt goed, ik heb deze in Turkije laten uitvoeren, het verblijf en de verzorging was perfect. Zaljes en pillen helpen echt niet!

  5. Volgens mijn huisarts moet je er mee leren leven. Deze reclame is erop gericht om je het te laten kopen. Het is volgens mij kwakzalverij en je krijgt er geen meer haar door.

  6. Je ziet velform nutritional x2 op de TV reclame dit beloofd de haargroei en de dichtgeheid te bevorderen. Helpt dit echt tegen kaalheid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in