Folisin Ervaringen en Review: Werkt het?

Folisin Ervaringen en Review: Werkt het?
Folisin Ervaringen en Review: Werkt het?

Folisin is een haargroeimiddel. Als je last heb van haaruitval, dan ga je opzoek naar een middel om dit te voorkomen. Folisin is zo’n wonder middel, maar werkt dit ook echt. Marketing bedrijven spelen op het kaal zijn in, door de verkoop van haargroei middelen. Er worden enorm veel beloftes gedaan, maar zijn nog steeds kale mannen en vrouwen! De prijs van dit wondermiddel is €59,00, maar dan heb je ook wat of toch niet.

De claims van Folisin inzake haalgroei

De claims van Folisin over haargroei en het behoud van een gezond en sterk haar lijken gebaseerd te zijn op speciaal geselecteerde ingrediënten in het supplement. Er wordt gesteld dat deze ingrediënten helpen bij het remmen van haaruitval en het bevorderen van de haargroei, evenals het behoud van de natuurlijke haarkleur.

Er wordt ook gesuggereerd dat Folisin de anagene fase van haargroei kan bevorderen en de telogene fase kan verkorten, evenals een antiandrogene werking heeft om haaruitval te remmen.

Hoewel sommige ingrediënten in Folisin bekend staan om hun voordelen voor de haargroei en gezondheid van het haar, zoals biotine en zink, is er geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat Folisin als geheel effectief is bij het verminderen van haaruitval of het bevorderen van de haargroei. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat haarverlies een complex probleem is dat vaak meerdere oorzaken heeft, waaronder genetica, hormonen en levensstijlfactoren.

Hoewel het nemen van Folisin als onderdeel van een algemeen gezonde levensstijl en voedingssuppletie misschien kan bijdragen aan het behoud van gezond en sterk haar, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de effectiviteit van het supplement en het raadplegen van een gekwalificeerde professional voor advies over de beste aanpak van haarverlies.

De claim van Folisin is dat het supplement helpt bij het behoud van gezond en sterk haar, haaruitval remt en de natuurlijke haarkleur behoudt door middel van speciaal geselecteerde ingrediënten. Dit kan worden beschouwd als een gezondheidsclaim en aangezien dergelijke claims wetenschappelijk moeten worden bewezen voordat ze kunnen worden gemaakt, zou er bewijs moeten zijn om deze claim te ondersteunen.

Volgens de Europese wetgeving mogen voedingssupplementen, zoals Folisin, alleen worden verkocht als ze voldoen aan de Europese Verordening betreffende voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen. Dit houdt in dat alle claims op de verpakking en in de marketingmaterialen wetenschappelijk bewezen moeten zijn. Als er geen wetenschappelijke bewijs is voor de effectiviteit van een voedingssupplement, dan mag het product niet claimen dat het een bepaald gezondheidsvoordeel biedt.

Ingrediënten Folisin

De ingrediënten van Folisin zijn zorgvuldig geselecteerd om de haargroei te ondersteunen en haaruitval te verminderen. Hieronder staan de belangrijkste ingrediënten:

 • AnaGain™ Nu – Dit is een gepatenteerd extract van de erwtenplant dat is ontworpen om de haargroei te stimuleren door het herstel van beschadigde haarzakjes te ondersteunen.
 • PhosphaMax™ – Dit is een combinatie van fosfatidylserine en fosfatidylcholine, die beide belangrijk zijn voor een gezonde celgroei en -ontwikkeling.
 • EVNolMax™ – Dit is een gepatenteerde vorm van vitamine E die bekend staat om zijn antioxidante eigenschappen en het vermogen om de haargroei te bevorderen.
 • Sabal Fruit Extract – Dit is een extract van de zaagpalmmaritiem die vaak wordt gebruikt om de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren en haarverlies te verminderen.
 • Brandnetelwortel Extract – Dit is een extract van de brandnetelwortel die wordt gebruikt om de bloedcirculatie te bevorderen en de gezondheid van de haarzakjes te verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek

Er is enig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de ingrediënten in Folisin en hun effecten op de haargroei en haaruitval. Het is echter belangrijk op te merken dat de meeste studies zijn uitgevoerd in laboratorium- of diermodellen, en niet altijd overtuigend bewijs hebben opgeleverd voor de werkzaamheid van deze ingrediënten bij de behandeling van haaruitval bij mensen. Hieronder volgen enkele van de beschikbare onderzoeken:

 • Saw Palmetto: Een aantal klinische onderzoeken hebben aangetoond dat saw palmetto mogelijk effectief is bij het verminderen van haaruitval bij mannen met een vorm van alopecia (androgene alopecia). In een onderzoek uit 2012 met 100 mannelijke proefpersonen met androgene alopecia, bleek dat een supplement met saw palmetto en beta-sitosterol de haardichtheid verbeterde en de haargroei bevorderde na 90 dagen gebruik. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen en om de optimale doseringen en behandelingsduur te bepalen.
 • Brandnetelwortel: Onderzoek naar de effecten van brandnetelwortel op haaruitval is beperkt. Een kleine klinische studie uit 2011 met 40 deelnemers met alopecia areata (een auto-immuunziekte die haarverlies veroorzaakt) vond dat een combinatie van brandnetelwortel en topische corticosteroïden effectiever was bij het stimuleren van haargroei dan alleen corticosteroïden. Er is echter meer onderzoek nodig om de werkzaamheid en veiligheid van brandnetelwortel bij haaruitval te bepalen.
 • Zink: Zink is een belangrijk mineraal voor de haargroei en het onderhoud van de haarstructuur. Een review uit 2014 van verschillende studies over zink en haaruitval vond aanwijzingen dat zinksuppletie kan helpen bij het voorkomen van haarverlies en het bevorderen van haargroei bij mensen met een zinktekort. Er is echter meer onderzoek nodig om de optimale dosering en duur van de behandeling te bepalen.
 • Vitamine E: Vitamine E is een antioxidant die kan helpen bij het bevorderen van een gezonde hoofdhuid en haargroei. Een studie uit 2010 vond dat een supplement met vitamine E en andere antioxidanten de haargroei verbeterde bij vrouwen met telogeen effluvium (een tijdelijke vorm van haaruitval). Er is echter meer onderzoek nodig om de optimale dosering en duur van de behandeling te bepalen.

Er wordt beweerd dat de effectiviteit van AnaGain ™ Nu is bewezen door onderzoek en klinische studies. Er zijn verschillende bronnen die de effectiviteit van dit ingrediënt ondersteunen:

 1. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Cosmetic Science in 2014 onderzocht de effecten van AnaGain ™ Nu op de haargroei bij mensen. De studie vond een significante toename van haargroei en vermindering van haaruitval bij de deelnemers die het supplement innamen gedurende 3 maanden.
 2. Een ander onderzoek gepubliceerd in het Journal of Cosmetic Dermatology in 2015 onderzocht de effecten van AnaGain ™ Nu op de haargroei bij vrouwen met androgenetische alopecia. De resultaten toonden aan dat de deelnemers die het supplement innamen gedurende 3 maanden significant meer haargroei en minder haaruitval hadden dan de controlegroep.
 3. Een klinische studie uitgevoerd door de fabrikant van AnaGain ™ Nu toonde aan dat het ingrediënt de haargroei met 78% kan verhogen in drie maanden.

Hoewel deze studies positieve resultaten laten zien, is het belangrijk op te merken dat sommige studies zijn uitgevoerd door de fabrikant van het product zelf en dat meer onafhankelijk onderzoek nodig is om de effectiviteit van het ingrediënt te bevestigen.

Hoewel sommige van de ingrediënten in Folisin mogelijk effectief zijn bij het verminderen van haaruitval, is het belangrijk om te onthouden dat haaruitval een complexe aandoening is met vele oorzaken. Er is geen wondermiddel dat voor iedereen werkt. Bovendien zijn de meeste studies uitgevoerd met enkele van de ingrediënten van Folisin, en niet met de volledige formule. Het is dus onduidelijk hoe effectief Folisin als geheel is bij het verminderen van haaruitval.

Mogelijke bijwerkingen

Folisin is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en wordt over het algemeen goed verdragen. Er zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld. Het is echter mogelijk dat sommige mensen een allergische reactie hebben op een van de ingrediënten van het product. Het is daarom altijd verstandig om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te controleren en eventuele allergieën of intoleranties te bespreken met een arts voordat je het product gaat gebruiken.

Werkt het?

Er is enig wetenschappelijk onderzoek naar de ingrediënten van Folisin en hun effecten op de haargroei en haaruitval, maar de resultaten zijn niet altijd eenduidig en er is meer onderzoek nodig. Er zijn ook positieve ervaringen te vinden op internet van mensen die Folisin hebben gebruikt en beweren dat het heeft geholpen bij hun haaruitval.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de oorzaken van haaruitval complex kunnen zijn en variëren van persoon tot persoon. Folisin kan niet altijd de oplossing zijn voor iedereen die last heeft van haaruitval, en het is altijd raadzaam om een arts of specialist te raadplegen om de oorzaak van de haaruitval te achterhalen voordat je een product gaat gebruiken.

Over het algemeen is het dus niet met zekerheid te zeggen of Folisin werkt voor iedereen die last heeft van haaruitval. Het kan wel helpen in sommige gevallen, maar het is geen wondermiddel.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Folisin of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Als je last hebt van kaalheid en je wilt resultaat, overweeg dan een haartransplantatie.

 

13 REACTIES

 1. Waarom zijn er alleen positieve reviews en ervaringen te vinden. Het antwoord weet ik nu, de reviews zijn om te verkopen. Moet je hiervoor je ziel verkopen? Dit reviews zijn misleidend!

 2. Ik dacht dat ik iets goeds kocht, omdat er overal goede reviews te lezen waren. Mijn haar blijft uitvallen en niets helpt.

  • Schaamhaar tot onder je navel en een behaarde bilnaad. Goed spul Folisin. Geen bijsluiter, verkopen ze straks ook ontharing crème voor de intieme delen. Tegenwoordig is een behaarde zaakje niet meer aantrekkelijk/

 3. Ik ben zo kaal als een biljardbal en ik scheer mijn lichaam. Mijn partner is er gek op. Dus waarom zou ik pillen slikken. Straks groeit er haar waar ik het niet wil hebben………….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in