Ons standpunt over voedingssupplementen en afslankproducten No ratings yet.

0
281
General practitioner taking pil
General practitioner taking pil

Wij hebben diverse emails ontvangen van onze lezers, met de vraag wat ons standpunt is, m.b.t. het gebruik van voedingssupplementen om af te vallen. Ons standpunt is als volgt:

 1. Wij geloven niet dat voedingssupplementen helpen bij het afvallen. Er zitten genoeg voedingsstoffen in normale voeding. Als je onvoldoende gezonde voeding eet, dan krijg je niet alle vitamine en mineralen naar binnen, die je lichaam nodig heeft.
 2. Als je onvoldoende vitamine en mineralen naar binnen krijgt, moet je gezonder gaan eten. Een pil of een druppel compenseert dit niet.
 3. Als je voedingssupplementen nodig hebt, worden deze door een arts of een specialist geadviseerd. Een voorbeeld hiervan, als een extreem dieet volgt t.b.v. een operatie, dan kan de arts jouw voedingssupplementen voorschrijven.
 4. Als je wilt afvallen, dan moet je, jouw voedingspatroon aan passen en meer bewegen. Pillen en druppels helpen echt niet, ook al kosten ze €79,95 voor 30 dagen. Je koopt dan volgens ons, alleen gebakken lucht.
 5. Als je vastloopt met afvallen, koop dan geen pillen of druppels a.d.v. mooi verhaal op een website of facebook. Wat je dan volgens ons moet doen is contact leggen met de huisarts en je laten doorverwijzen naar gewichtsconsulent. Begeleiding van een gewichtsconsulent zit in het basispakket van verzekeringen. Een gewichtsconsulent is opgeleid om jou te begeleiden met het afvallen.
 6. Een gewichtsconsulent of diëtist schrijft jou nooit pillen of druppels voor. Hij helpt je, jou levensstijl te verbeteren, zodat je betere voeding eet.
 7. De voedingssupplementen groothandel en industrie wil jou graag doen geloven, dat je baat hebt bij afslankproducten en voedingssupplementen. Via te mooi om waar te zijn reclame wordt de boodschap overgebracht, dat je niet kunt leven zonder hun product.

Als je wilt weten wat een gewichtsconsulent voor je kan raadpleeg dan de website. Meer informatie over voedingssupplementen vind je de website van het voedingscentrum. In de media zijn voedingssupplementen verschillende keren ter sprake gekomen.

Er geen enkel onderzoek dat aantoont dat het bijslikken van voedingssupplementen werkt. Dr. ir. Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum: “ons advies is: doe het niet.”

 1. https://www.nporadio1.nl/dr-kelder-en-co/onderwerpen/18757-2018-11-17-dit-is-waarom-je-geen-vitaminen-hoeft-te-slikken
 2. https://www.avrotros.nl/actualiteit/item/de-vitamine-industrie-maffia/

Voedingssupplementen zijn zinloos. Er is flink wat rotzooi op de markt, zo schrijven de onderzoekers uit Philadelphia in hun NYT-artikel. Veel etiketten kloppen niet en vaak is de inhoud van slechte kwaliteit.

Advertisement

https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/kruiden/voedingssupplementen-zijn-zinloos/

In eerder artikelen hebben wij geschreven over maaltijdvervangers en afslankmiddelen. Afslankmiddelen, zijn o.a. pillen, poeders en druppels

 1. https://koolhydratendieet-info.nl/de-dieetpillen-en-druppels-van-de-voedingssupplementen-industrie-vervolg/
 2. https://koolhydratendieet-info.nl/de-dieetpillen-en-druppels-van-de-voedingssupplementen-industrie/
 3. https://koolhydratendieet-info.nl/ervaringen-met-spam-email/

 

 

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here