Keto Actives, kom je hierdoor versneld in Ketose ? Ervaringen & Review

Keto Actives, kom je hierdoor versneld in Ketose ? Ervaringen & Review
Keto Actives, kom je hierdoor versneld in Ketose ? Ervaringen & Review

Keto Actives is een voedingssupplement. Onlangs kregen wij een vraag of je met deze pillen versneld in Ketose kon raken. Er wordt op internet geadverteerd dat dit, de NR 1 afslankpil is in Nederland.

Is dit te mooi om waar te zijn of is het kwakzalverij?

Over Keto Actives

Er zijn tegenwoordig veel voedingssupplementen verkrijgbaar, zowel in pil of in vloeibare vorm, waarvan de verkopers beweren dat je hiervan gaat afvallen. Er wordt geen wetenschappelijk bewijs geleverd, dat je hiervan ook echt afvalt. Afvallen is niet als je hierdoor maar een paar gram lichaamsgewicht afvalt.  Dit soort middelen worden gepromoot als een soort van wondermiddel.

Keto Actives is een voedingssupplement dat beweert te helpen bij gewichtsverlies en het bevorderen van een gezonde stofwisseling. Het product bevat verschillende ingrediënten die verondersteld worden de effecten van een ketogeen dieet na te bootsen, zoals BHB (beta-hydroxybutyraat) zouten en MCT (medium-chain triglyceride) olie.

Volgens de fabrikant kan Keto Actives helpen bij het verbranden van vet, het verminderen van de eetlust, het verbeteren van de mentale helderheid en het verhogen van de energie. Er wordt beweerd dat het product geschikt is voor mensen die een ketogeen dieet volgen, evenals voor degenen die op zoek zijn naar een supplement om hen te helpen bij het afvallen.

Hoewel sommige ingrediënten in Keto Actives enige potentie hebben voor gewichtsverlies en metabolisme, is er nog weinig wetenschappelijk bewijs om de claims van de fabrikant te ondersteunen. Het is altijd belangrijk om een arts te raadplegen voordat je begint met het innemen van een voedingssupplement, vooral als je een medische aandoening hebt of medicijnen gebruikt.

Hoe kom je in ketose?

Je komt in ketose als je lichaam niet genoeg koolhydraten heeft om in energie om te zetten. Dit betekend dat je een dieet koolhydraatarm dieet moet volgen om dit te bereiken. Het duurt ongeveer een week voordat je in ketose fase terecht komt. Pillen of druppels helpen je niet in ketose te komen.

Ingrediënten Keto Actives

Coleus Forskohlii-wortelextract [10% forskolin],

Onderzoek geeft aan dat Coleus Forskohlii-wortelextract geen gewichtsverlies lijkt te bevorderen, maar kan helpen bij het verminderen van gewichtstoename bij vrouwen met overgewicht.[1]

Geconjugeerd linolzuur (cla),

Wij hebben geen informatie kunnen vinden over de afslankmogelijkheden van dit ingrediënt.

Natuurlijke cafeïne watervrij

Cafeïne heeft enige invloed op de stofwisseling. Daarom is cafeïne een veel gebruikt ingrediënt in populaire vetverbranders (fatburners). De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft maximale hoeveelheden cafeïne vastgesteld die veilig zijn om binnen te krijgen. Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie. 

Keto Actives Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie. 
Keto Actives Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie.

Volgens het voedingscentrum is er onvoldoende bewijs dat invloed heeft op het verbranden van vet[2].

Ashwagandha-wortelextract [7% withanolides]

Withaferin A, uit ashwaganda was de eerste withanolide die is geïsoleerd. Een onstekkingsremmende effect van de verschillende withanoliden van deze plant kon worden aangetoond bij dierenonderzoeken en enkele tientallen zijn bekend. De plant wordt in de ajurvedische geneeskunde gebruikt[3]. Er is geen bewijs dat dit helpt om af te vallen.

Bittere sinaasappelextract [6% synephrine]

Synefrine worden ook op de markt gebracht in de VS, soms in combinatie met cafeïne, als een gewichtsverliesbevorderend voedingssupplement voor orale consumptie[4]. Sommige voedingssupplementen, verkocht met het oog op het bevorderen van gewichtsverlies of het leveren van energie, bevatten synefrine als een van de verschillende bestanddelen.

Cayennepeperfruitextract [2% capsaïcine]

Vanaf 2007 was er geen bewijs dat aantoonde dat gewichtsverlies direct gecorreleerd is met het innemen van capsaïcine. Goed opgezet klinisch onderzoek was niet uitgevoerd omdat de pungency van capsaïcine in voorgeschreven doses onder onderzoek proefpersonen verhinderde om te voldoen aan de studie[5].Een meta-analyse uit 2014 van verdere onderzoeken vond zwak bewijs dat het consumeren van capsaïcine voor een maaltijd de hoeveelheid geconsumeerd voedsel enigszins zou kunnen verminderen en de voedselvoorkeur naar koolhydraten zou kunnen stimuleren[6].

Zwart Peperfruitextract [95% piperine] – BioPerine

Piperine[7] wordt momenteel onderzocht vanwege zijn potentieel om de biologische beschikbaarheid van andere verbindingen in voedsel en voedingssupplementen te beïnvloeden, zoals een mogelijk effect op de biologische beschikbaarheid van curcumine.

Chroom

Cr3+ [8]is van groot belang voor de stofwisseling van suiker in het menselijk lichaam. Een te grote inname van Cr3+ kan echter leiden tot huiduitslag.

Chroom wordt gepromoot als een voedingssupplement voor sportprestaties, gebaseerd op de theorie dat het de insulineactiviteit versterkt, met verwachte resultaten van verhoogde spiermassa[9] en sneller herstel van glycogeenopslag tijdens herstel na de training. Een overzicht van klinische onderzoeken meldde dat chroomsuppletie de trainingsprestaties niet verbeterde of de spierkracht verhoogde. Het Internationaal Olympisch Comité[10] heeft in 2018 voedingssupplementen voor topsporters beoordeeld en geconcludeerd dat het niet nodig was om de chroominname voor atleten te verhogen, noch steun voor claims van verlies van lichaamsvet.

Claims fabrikant/verkoper

Door het innemen van de Keto Actives[11] komt je lichaam volgens de fabrikant heel snel in ketose, dat is de “vetverbranding modus” van je lichaam. Tijdens langdurige ketose zal je aanzienlijk veel vet verbranden en afvallen.

  • Ultieme Vetverbranding
  • Snel in ketose
  • Vermindert de eetlust aanzienlijk en maakt je voller na een maaltijd
  • Sterke Gewichtsverlies
  • Verhoogt metabolisme

Echter er wordt door de fabrikant geen bewijs geleverd dat je met deze pillen snel in ketose terecht komt. Gezien de Ingrediënten zal hiervan niet veel van afvallen.

Werkt het?

Er is niet genoeg wetenschappelijk bewijs om te bepalen of Keto Actives werkt zoals geadverteerd. Hoewel sommige van de ingrediënten in het product mogelijk enige voordelen hebben voor gewichtsverlies en vetverbranding, zijn de meeste studies uitgevoerd op dieren of in zeer kleine menselijke onderzoeken.

Bovendien zijn de resultaten inconsistent en zijn er nog veel onbeantwoorde vragen over de veiligheid en werkzaamheid van het product. Het is daarom belangrijk om de claims van de fabrikant kritisch te evalueren en indien nodig advies in te winnen bij een gekwalificeerde gezondheidswerker voordat u dit of een ander voedingssupplement gebruikt.

De fabrikant van Keto Actives beweert dat het product kan helpen bij het bereiken van ketose, wat betekent dat het lichaam vet als brandstof begint te gebruiken in plaats van koolhydraten. Keto Actives bevat ingrediënten die het lichaam kunnen helpen bij het produceren van ketonen, zoals beta-hydroxybutyraat (BHB), dat kan worden gebruikt als brandstof voor energie.

Het is echter belangrijk op te merken dat het consumeren van Keto Actives alleen niet voldoende is om ketose te bereiken. Een ketogeen dieet met weinig koolhydraten en voldoende vet is ook nodig om het lichaam in staat te stellen in ketose te komen. Het is altijd raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van een voedingssupplement.

Marketing en verkoop Keto Actives

Er zijn nagenoeg alleen maar positieve reviews te vinden, het product wordt de hemel in geprezen. En dit allemaal zonder enige bewijs. Enkele review websites maken het heel erg bond, ze hebben fake linkedin profielen, waarbij de auteurs allemaal zijn afgestudeerd aan een universiteit.

De wonderpillen worden online verkocht via affiliate marketing, de verkoper krijgt 30% provisie op de verkoop. Per potje krijgt hij of zij €10 beloning.

Bijwerkingen

Er is geen goed onderzoek gedaan naar bijwerkingen. Van Cafeïne is een stof die van nature voorkomt in koffie en in thee. Als je teveel hiervan binnen krijgt kan die nadelige effecten hebben.

Kosten

De kosten zijn €56 per verpakking van 60 capsules. Volgens de opgave van de fabrikant moet je 2 capsules per dag nemen, zodat je met een verpakking één maand doet.

Conclusie en advies

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Keto Actives of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.


Referenties

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18500958/
[2] https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cafeine.aspx#:~:text=Wie%20regelmatig%20te%20veel%20cafe%C3%AFne,om%20in%20slaap%20te%20vallen.
[3] Withanolide – Wikipedia
[4] https://en.wikipedia.org/wiki/Synephrine
[5] Obesitas en thermogenese gerelateerd aan de consumptie van cafeïne, efedrine, capsaïcine en groene thee — Maastricht University
[6] Could capsaicinoids help to support weight management? A systematic review and meta-analysis of energy intake data – ScienceDirect
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5429333/
[8] https://nl.wikipedia.org/wiki/Chroom_(element)
[9] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19007050/
[10] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5867441/
[11] https://www.bol.com/nl/nl/p/keto-actives-keto-dieet-pillen-afslankpillen-60-capsules/9200000114915391/

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in