Keto Actives, kom je hierdoor versneld in Ketose ? Ervaringen & Review

Keto Actives, kom je hierdoor versneld in Ketose ? Ervaringen & Review
Keto Actives, kom je hierdoor versneld in Ketose ? Ervaringen & Review

Keto Actives is een voedingssupplement. Onlangs kregen wij een vraag of je met deze pillen versneld in Ketose kon raken. Er wordt op internet geadverteerd dat dit, de NR 1 afslankpil is in Nederland.

Is dit te mooi om waar te zijn of is het kwakzalverij?

Over Keto Actives

Er zijn tegenwoordig veel voedingssupplementen verkrijgbaar, zowel in pil of in vloeibare vorm, waarvan de verkopers beweren dat je hiervan gaat afvallen. Er wordt geen wetenschappelijk bewijs geleverd, dat je hiervan ook echt afvalt. Afvallen is niet als je hierdoor maar een paar gram lichaamsgewicht afvalt.  Dit soort middelen worden gepromoot als een soort van wondermiddel.

Key Player Limited is de leverancier van deze producten. Echter de fabrikant achter deze pillen is moeilijk te vinden. Het Hoofdkwartier van Key Player Limited bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten.  In geval van een rechtszaak dient u de bevoegdheid van de bewuste rechtbank in de Verenigde Arabische Emiraten te erkennen.

Hoe kom je in ketose?

Je komt in ketose als je lichaam niet genoeg koolhydraten heeft om in energie om te zetten. Dit betekend dat je een dieet koolhydraatarm dieet moet volgen om dit te bereiken. Het duurt ongeveer een week voordat je in ketose fase terecht komt. Pillen of druppels helpen je niet in ketose te komen.

Ingrediënten Keto Actives

Coleus Forskohlii-wortelextract [10% forskolin],

Onderzoek geeft aan dat Coleus Forskohlii-wortelextract geen gewichtsverlies lijkt te bevorderen, maar kan helpen bij het verminderen van gewichtstoename bij vrouwen met overgewicht.[1]

Geconjugeerd linolzuur (cla),

Wij hebben geen informatie kunnen vinden over de afslankmogelijkheden van dit ingrediënt.

Natuurlijke cafeïne watervrij

Cafeïne heeft enige invloed op de stofwisseling. Daarom is cafeïne een veel gebruikt ingrediënt in populaire vetverbranders (fatburners). De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft maximale hoeveelheden cafeïne vastgesteld die veilig zijn om binnen te krijgen. Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie. 

Keto Actives Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie. 
Keto Actives Voor volwassenen bijvoorbeeld komt de veilige dagelijkse hoeveelheid overeen met vier tot zes koppen koffie. 

Volgens het voedingscentrum is er onvoldoende bewijs dat invloed heeft op het verbranden van vet[2].

Ashwagandha-wortelextract [7% withanolides]

Withaferin A, uit ashwaganda was de eerste withanolide die is geïsoleerd. Een onstekkingsremmende effect van de verschillende withanoliden van deze plant kon worden aangetoond bij dierenonderzoeken en enkele tientallen zijn bekend. De plant wordt in de ajurvedische geneeskunde gebruikt[3]. Er is geen bewijs dat dit helpt om af te vallen.

Bittere sinaasappelextract [6% synephrine]

Synefrine worden ook op de markt gebracht in de VS, soms in combinatie met cafeïne, als een gewichtsverliesbevorderend voedingssupplement voor orale consumptie[4]. Sommige voedingssupplementen, verkocht met het oog op het bevorderen van gewichtsverlies of het leveren van energie, bevatten synefrine als een van de verschillende bestanddelen.

Cayennepeperfruitextract [2% capsaïcine]

Vanaf 2007 was er geen bewijs dat aantoonde dat gewichtsverlies direct gecorreleerd is met het innemen van capsaïcine. Goed opgezet klinisch onderzoek was niet uitgevoerd omdat de pungency van capsaïcine in voorgeschreven doses onder onderzoek proefpersonen verhinderde om te voldoen aan de studie[5].Een meta-analyse uit 2014 van verdere onderzoeken vond zwak bewijs dat het consumeren van capsaïcine voor een maaltijd de hoeveelheid geconsumeerd voedsel enigszins zou kunnen verminderen en de voedselvoorkeur naar koolhydraten zou kunnen stimuleren[6].

Zwart Peperfruitextract [95% piperine] – BioPerine

Piperine[7] wordt momenteel onderzocht vanwege zijn potentieel om de biologische beschikbaarheid van andere verbindingen in voedsel en voedingssupplementen te beïnvloeden, zoals een mogelijk effect op de biologische beschikbaarheid van curcumine.

Chroom

Cr3+ [8]is van groot belang voor de stofwisseling van suiker in het menselijk lichaam. Een te grote inname van Cr3+ kan echter leiden tot huiduitslag.

Chroom wordt gepromoot als een voedingssupplement voor sportprestaties, gebaseerd op de theorie dat het de insulineactiviteit versterkt, met verwachte resultaten van verhoogde spiermassa[9] en sneller herstel van glycogeenopslag tijdens herstel na de training. Een overzicht van klinische onderzoeken meldde dat chroomsuppletie de trainingsprestaties niet verbeterde of de spierkracht verhoogde. Het Internationaal Olympisch Comité[10] heeft in 2018 voedingssupplementen voor topsporters beoordeeld en geconcludeerd dat het niet nodig was om de chroominname voor atleten te verhogen, noch steun voor claims van verlies van lichaamsvet.

Claims fabrikant/verkoper

Door het innemen van de Keto Actives[11] komt je lichaam volgens de fabrikant heel snel in ketose, dat is de “vetverbranding modus” van je lichaam. Tijdens langdurige ketose zal je aanzienlijk veel vet verbranden en afvallen.

  • Ultieme Vetverbranding
  • Snel in ketose
  • Vermindert de eetlust aanzienlijk en maakt je voller na een maaltijd
  • Sterke Gewichtsverlies
  • Verhoogt metabolisme

Echter er wordt door de fabrikant geen bewijs geleverd dat je met deze pillen snel in ketose terecht komt. Gezien de Ingrediënten zal hiervan niet veel van afvallen.

Marketing en verkoop Keto Actives

Er zijn nagenoeg alleen maar positieve reviews te vinden, het product wordt de hemel in geprezen. En dit allemaal zonder enige bewijs. Enkele review websites maken het heel erg bond, ze hebben fake linkedin profielen, waarbij de auteurs allemaal zijn afgestudeerd aan een universiteit.

De wonderpillen worden online verkocht via affiliate marketing, de verkoper krijgt 30% provisie op de verkoop. Per potje krijgt hij of zij €10 beloning.

Bijwerkingen

Er is geen goed onderzoek gedaan naar bijwerkingen. Van Cafeïne is een stof die van nature voorkomt in koffie en in thee. Als je teveel hiervan binnen krijgt kan die nadelige effecten hebben.

Kosten

De kosten zijn €56 per verpakking van 60 capsules. Volgens de opgave van de fabrikant moet je 2 capsules per dag nemen, zodat je met een verpakking één maand doet.

Keto actives waar te koop

Je kunt dit bij bol.com kopen of via online websites.

Disclaimer:

Het resultaat van dit voedingssupplement is niet bij iedereen gelijk en ook niet gegarandeerd.

Voordelen

Geen

Nadelen

Je komt niet in ketose, je valt niet af en je bent je geld kwijt.

Stof om over na te denken

  1. Als het zou werken zou de huisarts dit toch voorschrijven?
  2. Waarom wordt er geen bewijs geleverd?
  3. Waarom zijn er nagenoeg alleen maar positieve reviews?
  4. Waarom wordt het alleen online verkocht en is de verkoper gevestigd in het buitenland>
  5. Dit is toch te mooi om waar te kunnen zijn

Conclusie en advies

Je komt niet makkelijker in ketose door het gebruik van Keto Actives. Je valt er niet of verwaarloosbaar van de ingrediënten die deze pillen bevat.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het werkt. Je kan deze pillen volgens ons classificeren als kwakzalverij. Als je wilt afvallen, ga dan bewegen en kijk naar wat je eet. Stel dat je twijfelt over deze pillen, raadpleeg dan jou huisarts. Ja, het is te mooi om waar te kunnen zijn!

Ons advies is niet kopen!


Referenties

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18500958/
[2] https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cafeine.aspx#:~:text=Wie%20regelmatig%20te%20veel%20cafe%C3%AFne,om%20in%20slaap%20te%20vallen.
[3] Withanolide – Wikipedia
[4] https://en.wikipedia.org/wiki/Synephrine
[5] Obesitas en thermogenese gerelateerd aan de consumptie van cafeïne, efedrine, capsaïcine en groene thee — Maastricht University
[6] Could capsaicinoids help to support weight management? A systematic review and meta-analysis of energy intake data – ScienceDirect
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5429333/
[8] https://nl.wikipedia.org/wiki/Chroom_(element)
[9] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19007050/
[10] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5867441/
[11] https://www.bol.com/nl/nl/p/keto-actives-keto-dieet-pillen-afslankpillen-60-capsules/9200000114915391/

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in