Vraag: Wat moet je doen om buikvet te verbranden ?

Vraag: Wat moet je doen om buikvet te verbranden ?
Buikvet is vetweefsel, dat zich rond je buik bevind. Dit buikvet is zichtbaar als het vet rond je middel en je buik.

Deze vraag krijgen wij van een lezeres, die last heeft van ‘love handles’ en een buikje. Ze schaamt zich hiervoor, want het tekent heel erg in haar kleding. Ze vraagt wat ze moet doen om buikvet te verbranden. Haar verzoek was om dit in een soort van Jip en Janneke taal uit te leggen, want ze wil dit ook aan haar kleine kinderen uitleggen.

Deze vraag krijgen wij wel vaker. Wij hebben al eerder antwoord geven wat buikvet is.

Wat is buikvet ?

Buikvet is vetweefsel, dat zich rond je buik bevind. Dit buikvet is zichtbaar als het vet rond je middel en je buik. Dit vetweefsel willen mensen graag kwijt omdat dit esthetisch niet goed staat. Bijvoorbeeld broek of rok zit te strak en je ziet in de spiegel je “love handles” en buik over je riem komen.

Buikvet ontstaat doordat mensen meer eten dan dat het lichaam nodig heeft om te functioneren. Het lichaam zet voedsel om in energie. Er is als het ware een overschot aan energie. Dit overschot slaat het lichaam op in vetcellen als reserve voorraad energie voor slechtere tijden.

Hoe ga je dit kwijt raken?

Je kan dit vet kwijt raken, door een tekort aan energie in je lichaam te creëren. Dit doe je door minder te eten, maar ook de vraag naar voedsel van je lichaam te verhogen. De vraag naar voedsel verhogen, kun je bijvoorbeeld doen, door meer te gaan bewegen. Als je meer beweegt, heeft het lichaam de behoefte aan meer energie. Als deze energie niet voorhanden is, haal het lichaam deze uit de reserve voorraad. Dit is het vet rond de middel. Het lichaam haalt het vet weg waar het eerste is bijgekomen.

Je kan ook minder eten, waardoor het lichaam minder energie naar binnen krijgt en het gaat halen uit de reserves.

Kortom minder eten en meer bewegen. In het artikel Hoe bereik je een gezonde afname van lichaamsgewicht ? kun je hier meer over lezen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in