Buikvet is vetweefsel in de buikholte wat een gezondheidsrisico vormt

Buikvet is vetweefsel in de buikholte wat een gezondheidsrisico vormt
Buikvet is vetweefsel in de buikholte wat een gezondheidsrisico vormt

Buikvet is vetweefsel in de buikholte. Als je een appelfiguur hebt zit het vet op de buik. Het bij een peerfiguur zit het vet verdeeld over de billen, heupen en bovenbenen. Buikvet (appelfiguur) is voor zowel mannen als vrouwen een probleem.

Androïde obesitas

Buikvet is namelijk een belangrijke risicofactor voor het krijgen van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten (Bron: voedingscentrum ). In Nederland is 4% van de ziekten veroorzaakt door overgewicht.

Dit vetweefsel speelt een actievere rol in de stofwisseling en hormoonhuishouding dan ander vetweefsel.

Bij mannen is dit de zgn bierbuik. Bij mannen zal het vet zich verzamelen en ophopen in de buik. Bij vrouwen is de opslag van vet meer op het lichaam (Gynoïde obesitas). En in lichte vorm op de buik.

Wanneer heb je Androïde obesitas?

Als voor mannen je buikomtrek groter is dan 102 cm, dan loop je meer risico in het ontwikkelen van van een aandoening. Bij vrouwen is dit 88 cm. Als je meer wilt weten over. Het voedingscentrum heeft een goede uitleg over middelomtrek en wanneer je in een risico gaat lopen.

Als je buikomtrek (mannen) groter is dan 102 cm, dan heb je Obesitas. Het advies is dan je gewicht moet gaan verliezen.

Gynoïde obesitas

Dit is de opslag van vet rond de billen, heupen, bovenarmen en benen. Dit is minder gevaarlijk dan buikvet.

Maar hoe kom ik nu van mijn buikvet af?

Als je van je buikvet wilt afkomen, moet je gezonder gaan eten en drinken. Dit betekend dat je, je levensstijl moet gaan aanpassen. Buikvet ontstaat doordat er meer energie naar binnen komt, dan er wordt verbruikt door het lichaam.

Tevens is het raadzaam om meer te gaan bewegen. Als beweegt verbrand je meer energie. Met een uitgebalanceerde voeding en bewegingspatroon is je lichaam in evenwicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in