Wat is buikvet? 4/5 (1)

0
723
Het bekende ‘appelfiguur’ wil zeggen dat er vooral vet op en in de buik zit. Dit in tegenstelling tot het peerfiguur. Bij een ‘peerfiguur’ zit het vet vooral op de billen, heupen en bovenbenen. Buikvet is zowel bij mannen als vrouwen een probleem.
Het bekende ‘appelfiguur’ wil zeggen dat er vooral vet op en in de buik zit. Dit in tegenstelling tot het peerfiguur. Bij een ‘peerfiguur’ zit het vet vooral op de billen, heupen en bovenbenen. Buikvet is zowel bij mannen als vrouwen een probleem.

Het bekende ‘appelfiguur’ wil zeggen dat er vooral vet op en in de buik zit. Dit in tegenstelling tot het peerfiguur. Bij een ‘peerfiguur’ zit het vet vooral op de billen, heupen en bovenbenen. Buikvet is zowel bij mannen als vrouwen een probleem. Over het algemeen hebben mannen iets meer over gewicht dan vrouwen en vaker een appelfiguur.

Bij het ontstaan van welvaartsziektes speelt de stofwisseling een grote rol. Metabole processen zijn processen die zich in het lichaam afspelen bij verwerking, opslag, opname en verbranding van voedingsstoffen. In alle cellen van het lichaam vinden dergelijke processen plaats. Dit is nodig om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren. In veel gevallen verlopen deze processen goed, maar het gaat ook wel eens mis. Wanneer er voedingsstoffen ontbreken of teveel voorkomen kan dit slecht zijn voor de verschillende processen die in het lichaam plaatsvinden.

Dit kan uiteindelijk welvaartsziektes tot gevolg hebben. Het vet in onze buik is enorm actief, hierdoor vinden er veel metabole processen plaats in het buikvet. Het risico dat de processen in het buikvet minder goed verlopen is daarom groter. Er worden in het buikvet namelijk processen uitgevoerd met overtollig vet. Dit zijn overbodige stoffen voor het lichaam.

Wetenschappers beweren dat het zeer ongezond is!

Wetenschappers beweren dat vet rond de buik in de poortader terecht komt. Dit is de ader die voedingsstoffen van de dunne darm naar de lever voert. Dit kan negatieve gevolgen hebben op de gezondheid. Er wordt ook beweert dat buikvet meer ongezonde stoffen zou bevatten dan heupvet. Wanneer je lichaam vol is, zou het vet daarom opgeslagen worden in de buik.

Hoe pak je dit aan?

Door drastisch minder te gaan eten kan je afvallen. Helaas zijn deze pogingen bijna nooit succesvol. Niet doen dus!

Afvallen buikvet is het doel, maar hoe pak je dit op een goede manier aan? Het beste is om je te verdiepen in een gezonde voeding en levensstijl. Door steeds gezonder te gaan eten en meer te sporten zal dit een groter effect hebben op lange termijn. Indien je leert wat gezondere voeding is, wat de belangen zijn en er vervolgens een gewoonte van maakt, is het afvallen beter vol te houden. Je zult je hierdoor lichamelijk en geestelijk beter gaan voelen wat een extra stimulans is om door te gaan.

Maar hoe kom ik nu van mijn buikvet af?

Een goed en gevarieerd dieet in combinatie met buikspier oefeningen gaan je helpen aan een strakkere buik! Het beste dieet wat ik voor je heb gevonden is weightwatchers!

Ik heb het zelf ook gevolgd, en ik kan het iedereen aanraden, je leert gezond en lekker te eten. Er zijn zeer veel recepten die makkelijk en snel klaar te maken zijn zonder dat je een keuken prins(es) hoeft te zijn. En door de app op je telefoon en het online dagboek zie je precies op elk moment van de dag, hoeveel je nog kan eten!

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here