BioVida longdetox review en ervaringen: Misleiding of oplichting?

BioVida longdetox of Long Detox Pillen review verzonnen aanbevelingen en niet-bestaand wetenschappelijk bewijs. Dit is misleidend; consumenten moeten oppassen bij aanschaf.
BioVida longdetox of Long Detox Pillen review verzonnen aanbevelingen en niet-bestaand wetenschappelijk bewijs. Dit is misleidend; consumenten moeten oppassen bij aanschaf.

LONGDETOX ™ – SUPPLEMENT of Long Detox Pillen, kost €28, maar de verkoopwebsite blijkt onbetrouwbaar te zijn. Vermeende aanbevelingen van een longarts en diëtist zijn verzonnen, wat de geloofwaardigheid van het product ernstig ondermijnt. Positieve beoordelingen op Trustpilot, die vrijwel allemaal op dezelfde datum zijn geplaatst, wijzen op manipulatie. Deze praktijken suggereren dat de informatie op de website misleidend is en dat consumenten voorzichtig moeten zijn. De claims over de gezondheidseffecten van de capsules missen wetenschappelijke onderbouwing, wat de betrouwbaarheid van het product verder in twijfel trekt. Er wordt geadverteerd op Social Media als een soort van wondermiddel.

Wat is de claim van de verkoper

De claim van de verkoper van BioVida’s LongDetox capsules is dat deze capsules een natuurlijke en effectieve manier bieden om de gezondheid van de longen te verbeteren en de ademhaling te vergemakkelijken door de longen te ontgiften en schadelijke stoffen te verwijderen. De belangrijkste punten van hun claim zijn als volgt:

 1. Ontgifting van de Longen: De capsules helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en onzuiverheden uit de longen.
 2. Verbeterde Ademhaling: De capsules ondersteunen een diepere en gemakkelijkere ademhaling, wat resulteert in meer energie en vitaliteit.
 3. Versterking van het Immuunsysteem: Schone longen dragen bij aan een sterkere weerstand tegen ziekten en infecties.
 4. Minder Respiratoire Problemen: Het gebruik van deze pillen kan het risico op ademhalingsproblemen zoals astma en allergieën verminderen.
 5. Betere Luchtkwaliteit: Schone longen kunnen de zuurstofopname verbeteren, wat een positieve invloed heeft op de algemene gezondheid.
 6. Meer Uithoudingsvermogen: Gebruikers zullen merken dat ze meer energie hebben voor fysieke activiteiten en minder snel buiten adem raken.
 7. Verhoogde Levenskwaliteit: Gezonde longen dragen bij aan een hogere levenskwaliteit, waardoor gebruikers meer van het leven kunnen genieten.

De verkoper benadrukt dat deze capsules een unieke formule bevatten van natuurlijke en ayurvedische ingrediënten zoals vitamine C, druivenpitextract, vitamine D, echinacea, vasa, mulethi, tulsi, kurkuma, vitamine K2 en bromelaïne. Deze ingrediënten zouden gezamenlijk helpen bij het ontgiften van de longen, het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de longgezondheid.

Mythes en onwaarheden

Er zijn een aantal claims in de tekst die mogelijk gebaseerd zijn op mythes of onwaarheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten die nader onderzocht moeten worden om de betrouwbaarheid te verifiëren:

Ontgifting van de Longen

Claim: LongDetox capsules helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en onzuiverheden uit de longen.

Feit: Het idee van “ontgifting” is een populaire marketingterm, maar wetenschappelijk bewijs voor het ontgiften van longen via supplementen is beperkt. De longen hebben hun eigen natuurlijke mechanismen om zich te reinigen, zoals trilhaartjes en slijmproductie.

Versterking van het Immuunsysteem

Claim: De capsules versterken het immuunsysteem.

Feit: Hoewel sommige ingrediënten zoals vitamine C en echinacea een positieve invloed kunnen hebben op het immuunsysteem, is het moeilijk te bewijzen dat een specifieke capsule significant bijdraagt aan het immuunsysteem zonder klinische studies.

Verbeterde Ademhaling en Vermindering van Respiratoire Problemen

Claim: De capsules ondersteunen een diepere en gemakkelijkere ademhaling en kunnen het risico op ademhalingsproblemen zoals astma en allergieën verminderen.

Feit: Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat voedingssupplementen zoals deze een directe en significante verbetering in ademhaling of een vermindering van het risico op respiratoire problemen bieden. Behandeling van ademhalingsproblemen vereist vaak medische interventie.

Betere Luchtkwaliteit en Meer Uithoudingsvermogen

Claim: Schone longen verbeteren de zuurstofopname, wat leidt tot meer energie en uithoudingsvermogen.

Feit: Hoewel een goede longgezondheid belangrijk is voor zuurstofopname, zijn er geen directe bewijzen dat deze specifieke capsules een significant effect hebben op de zuurstofopname of uithoudingsvermogen.

Veiligheid en Testen

Claim: De capsules zijn getest en veilig voor langdurig gebruik.

Feit: De veiligheid en effectiviteit van supplementen kunnen variëren. Zonder specifieke klinische onderzoeken die deze claims ondersteunen, is het moeilijk te verifiëren dat ze volledig veilig en effectief zijn voor langdurig gebruik.

Ontstekingsremmende Eigenschappen

Claim: Ingrediënten zoals kurkuma en bromelaïne hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

Feit: Hoewel er enig bewijs is dat kurkuma en bromelaïne ontstekingsremmende eigenschappen hebben, is het onduidelijk in welke mate deze ingrediënten in supplementvorm een klinisch significant effect hebben op de gezondheid van de luchtwegen.

Claims in de Aanbevelingen

LONGDETOX ™ - SUPPLEMENT gebruikt niet-bestaande artsen en diëtisten voor aanbevelingen. Dit is zeer misleidend en roept serieuze betrouwbaarheidstwijfels op.
LONGDETOX ™ – SUPPLEMENT gebruikt niet-bestaande artsen en diëtisten voor aanbevelingen. Dit is zeer misleidend en roept serieuze betrouwbaarheidstwijfels op.

De afbeelding bevat aanbevelingen voor BioVida’s LONGDETOX capsules door verschillende gezondheidsprofessionals. Hier is een samenvatting van de aanbevelingen:

Longarts

 • Quote: “Wij behandelen verschillende longziektes en infecties. Ongezonde longen vergroten de kans op longinfecties, hart- en vaatziekten, kortademigheid, hoesten en slijmproductie. Het is daarom van groot belang om je longen goed te onderhouden. Door de unieke formule van BioVida raad ik de LONGDETOX capsules aan die bestaan uit natuurlijke vitaminen en mineralen voor een natuurlijke reiniging van uw longen.”

Diëtist

 • Quote: “Gezonde longen vragen om de juiste ingrediënten bij je dagelijkse portie vitamines en zeker als je gestopt bent met roken. Zoals algemeen bekend is, tast het roken de longen enorm aan en raad ik daarom de capsules van BioVida aan voor het ontreinigen van je longen. Deze bevatten namelijk allerlei natuurlijke ingrediënten die het herstel en de gezondheid van de longen bevorderen.”

Personal Trainer

 • Quote: “Ik heb zelf jarenlang gerookt waardoor ik veel schade heb aangericht aan mijn longen. Ik zocht naar een oplossing om mijn longen op een natuurlijke manier te ontgiften en weer aan te sterken. Met BioVida LONGDETOX heb ik mijn longen volledig kunnen reinigen en kan ik weer vrij ademen waardoor mijn sportprestaties enorm zijn toegenomen. Ik raad dit product, zelfs voor de niet-rokers, dan ook zeker aan.”

Analyse van de Claims in de Aanbevelingen

 1. Medische Autoriteit:
  • Het is belangrijk om na te gaan of de genoemde professionals daadwerkelijk gecertificeerd en erkend zijn. In marketingmateriaal kunnen aanbevelingen soms verzonnen of overdreven zijn.
 2. Natuurlijke Reiniging:
  • De suggestie dat LONGDETOX capsules een effectieve manier zijn om de longen te “reinigen” of te “ontgiften” moet kritisch bekeken worden, aangezien er weinig wetenschappelijk bewijs is dat supplementen een significante invloed hebben op de longreiniging zoals geclaimd wordt.
 3. Verbetering van de Gezondheid na Roken:
  • Hoewel stoppen met roken zeker de longgezondheid verbetert, is het moeilijk te bewijzen dat een specifiek supplement zoals LONGDETOX capsules een directe en meetbare impact heeft op het herstel van longschade door roken.
 4. Sportprestaties:
  • Het verband tussen schone longen door supplementgebruik en verbeterde sportprestaties moet onderbouwd worden met wetenschappelijk bewijs. De voordelen van supplementen voor sportprestaties zijn vaak moeilijk te kwantificeren zonder gedegen klinisch onderzoek.

Wat zijn de ingredienten?

De ingrediënten van BioVida’s LongDetox capsules zijn als volgt:

 1. Vitamine C: Bekend om zijn antioxidatieve eigenschappen die bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem.
 2. Druivenpitextract: Rijk aan antioxidanten die helpen bij de bescherming tegen schadelijke vrije radicalen.
 3. Vitamine D: Essentieel voor de gezondheid van de longen en het immuunsysteem.
 4. Echinacea: Versterkt de afweer van het lichaam en ondersteunt de ademhaling.
 5. Vasa: Traditioneel gebruikt in ayurveda voor de behandeling van ademhalingsproblemen.
 6. Mulethi (zoethout): Helpt bij het verzachten van de luchtwegen en vermindert ontstekingen.
 7. Tulsi (heilige basilicum): Bekend om zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen.
 8. Kurkuma: Heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.
 9. Vitamine K2: Speelt een rol in de gezondheid van de luchtwegen en helpt bij de bloedstolling.
 10. Bromelaïne: Een enzym uit ananas dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en helpt bij het ontspannen van de luchtwegen.

wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Hoewel de ingrediënten in BioVida’s LongDetox capsules over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen voedingssupplementen bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om te weten dat individuele reacties kunnen variëren, afhankelijk van persoonlijke gezondheidsomstandigheden, allergieën en andere factoren. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van de belangrijkste ingrediënten in de LongDetox capsules:

Mogelijke Bijwerkingen per Ingrediënt

 1. Vitamine C:
  • Bijwerkingen: Gastro-intestinale klachten zoals diarree, misselijkheid, en buikkrampen bij hoge doseringen.
  • Interactie: Kan de absorptie van bepaalde medicijnen beïnvloeden.
 2. Druivenpitextract:
  • Bijwerkingen: Hoofdpijn, duizeligheid, jeuk, en maagklachten.
  • Interactie: Kan de werking van bloedverdunners versterken.
 3. Vitamine D:
  • Bijwerkingen: Overdosering kan leiden tot hypercalciëmie (te veel calcium in het bloed), wat misselijkheid, braken, zwakte en ernstige complicaties zoals nierproblemen kan veroorzaken.
  • Interactie: Kan de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden, zoals digoxine en thiazidediuretica.
 4. Echinacea:
  • Bijwerkingen: Allergische reacties zoals huiduitslag, astma, en anafylaxie (vooral bij mensen met allergieën voor planten in de Asteraceae-familie).
  • Interactie: Kan de werking van immunosuppressiva verminderen.
 5. Vasa (Adhatoda vasica):
  • Bijwerkingen: Kan bij sommige mensen maagklachten of diarree veroorzaken.
  • Interactie: Weinig gedocumenteerde interacties, maar voorzichtigheid is geboden bij gebruik met andere kruiden en medicijnen.
 6. Mulethi (Zoethout):
  • Bijwerkingen: Hoge doseringen of langdurig gebruik kan leiden tot hypertensie (hoge bloeddruk), hypokaliëmie (laag kaliumgehalte), en vochtretentie.
  • Interactie: Kan de werking van diuretica, corticosteroïden, en medicijnen voor hart- en vaatziekten beïnvloeden.
 7. Tulsi (Heilige Basilicum):
  • Bijwerkingen: Over het algemeen veilig, maar kan bij sommige mensen misselijkheid of diarree veroorzaken.
  • Interactie: Kan de bloedsuikerspiegel verlagen, wat invloed kan hebben op diabetesmedicatie.
 8. Kurkuma:
  • Bijwerkingen: Bij hoge doses kunnen maagklachten, misselijkheid, en diarree optreden.
  • Interactie: Kan de werking van bloedverdunners beïnvloeden en de galproductie verhogen, wat problematisch kan zijn voor mensen met galwegobstructies.
 9. Vitamine K2:
  • Bijwerkingen: Over het algemeen veilig, maar kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken.
  • Interactie: Kan de effectiviteit van bloedverdunnende medicijnen zoals warfarine verminderen.
 10. Bromelaïne:
 • Bijwerkingen: Allergische reacties (vooral bij mensen met allergieën voor ananas), maagklachten, diarree, en verhoogde hartslag.
 • Interactie: Kan de werking van bloedverdunners versterken en invloed hebben op antibiotica zoals tetracycline.

Algemene Voorzichtigheden

 • Allergieën: Mensen met bekende allergieën voor een van de ingrediënten moeten dit supplement vermijden.
 • Zwangerschap en Borstvoeding: Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten voor gebruik hun arts raadplegen.
 • Chronische Ziekten: Personen met chronische ziekten of die medicijnen gebruiken, moeten eerst hun zorgverlener raadplegen om mogelijke interacties te voorkomen.

Conclusie

Hoewel BioVida’s LongDetox capsules natuurlijke ingrediënten bevatten, kunnen er bijwerkingen en interacties optreden. Het is belangrijk om deze supplementen met voorzichtigheid te gebruiken en, indien mogelijk, eerst een arts te raadplegen om te zorgen dat ze veilig en geschikt zijn voor jouw specifieke gezondheidsomstandigheden.

LONGDETOX ™ - SUPPLEMENT heeft verzonnen aanbevelingen en niet-bestaand wetenschappelijk bewijs. Dit is misleidend; consumenten moeten oppassen!
LONGDETOX ™ – SUPPLEMENT heeft verzonnen aanbevelingen en niet-bestaand wetenschappelijk bewijs. Dit is misleidend; consumenten moeten oppassen!

Wat is het wetenschappelijke bewijs

Gezien het feit dat het bedrijf achter BioVida’s LongDetox capsules een eenmanszaak is zonder wetenschappelijk onderzoek en expertise, zijn er enkele belangrijke punten te benadrukken met betrekking tot het ontbreken van onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor de claims die worden gemaakt over het product.

Ontbrekende Wetenschappelijke Ondersteuning

 1. Geen Klinische Studies:
  • De effectiviteit van de LongDetox capsules wordt niet ondersteund door gedegen klinische studies of gecontroleerde onderzoeken. Zonder klinische data die zijn gepubliceerd in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften, zijn de gezondheidsclaims onbewezen.
 2. Gebrek aan Wetenschappelijke Expertise:
  • Het bedrijf beschikt niet over de nodige wetenschappelijke expertise om gedegen onderzoek te doen naar de werking en effectiviteit van de ingrediënten in hun producten. Dit betekent dat de claims waarschijnlijk gebaseerd zijn op anekdotisch bewijs of algemene kennis over de ingrediënten, in plaats van rigoureuze wetenschappelijke bevindingen.
 3. Marketeerse Claims:
  • Veel van de claims in de marketing van supplementen zoals LongDetox capsules zijn vaak gebaseerd op populaire gezondheidsmythes of extrapolaties van het beperkte onderzoek naar individuele ingrediënten. Dit betekent niet dat de combinatie van ingrediënten in de specifieke doseringen zoals in de capsules noodzakelijkerwijs dezelfde effecten heeft.

Ingrediënten en Hun Bewezen Effecten

Laten we kort kijken naar enkele van de belangrijkste ingrediënten en de huidige wetenschappelijke stand van zaken met betrekking tot hun effectiviteit:

 • Vitamine C: Bekend om zijn antioxidatieve eigenschappen en rol in het immuunsysteem, maar er is geen specifiek bewijs dat het helpt bij het “ontgiften” van de longen.
 • Druivenpitextract: Rijk aan antioxidanten, maar beperkte bewijs voor specifieke voordelen voor de longgezondheid.
 • Vitamine D: Belangrijk voor de algemene gezondheid, inclusief immuunsysteem en mogelijk longfunctie, maar geen direct bewijs dat het ontgifting van de longen ondersteunt.
 • Echinacea: Soms gebruikt voor het versterken van het immuunsysteem, maar bewijs is gemengd en het effect op longgezondheid is niet bewezen.
 • Kurkuma: Heeft ontstekingsremmende eigenschappen, maar het is onduidelijk hoeveel hiervan daadwerkelijk de longgezondheid beïnvloedt bij orale inname.
 • Bromelaïne: Bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, maar beperkt bewijs specifiek voor longgezondheid.

Conclusie

De claims van BioVida’s LongDetox capsules moeten met voorzichtigheid worden bekeken, vooral omdat er geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs is dat de effectiviteit van deze capsules ondersteunt. Potentiële gebruikers moeten zich bewust zijn van het gebrek aan klinische ondersteuning en wetenschappelijk onderzoek door het bedrijf. Het is altijd raadzaam om medische producten en supplementen te bespreken met een gekwalificeerde zorgverlener voordat ze worden ingenomen, vooral als ze aanzienlijke gezondheidsclaims maken zonder degelijke wetenschappelijke onderbouwing.

Wat zijn de ervaringen op internet

Op Trustpilot zijn er vier positieve recensies voor BioVida’s LongDetox capsules, die vrijwel allemaal op dezelfde datum zijn geplaatst. Dit wekt de indruk van mogelijke manipulatie van beoordelingen. Op de officiële BioVida-website zijn de testimonials ook uitsluitend positief, wat niet overeenkomt met onafhankelijke feedback. Deze inconsistenties suggereren dat potentiële kopers voorzichtig moeten zijn en meerdere bronnen moeten raadplegen voordat ze een beslissing nemen over het product.

De reviews op Trustpilot voor LONGDETOX ™ - SUPPLEMENT komen niet overeen met de testimonials op de officiële website. Dit roept veel vragen op over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het product en het bedrijf.
De reviews op Trustpilot voor LONGDETOX ™ – SUPPLEMENT komen niet overeen met de testimonials op de officiële website. Dit roept veel vragen op over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het product en het bedrijf.

Dark Patterns op de BioVida Website

Er lijken verschillende dark patterns op de BioVida-website aanwezig te zijn, zoals:

 1. Nepbeoordelingen van Professionals: De aanwezigheid van aanbevelingen door een longarts en diëtist zonder verificatie van hun identiteit of kwalificaties kan misleidend zijn.
 2. Manipulatie van Reviews: Positieve reviews op de officiële website en Trustpilot die bijna allemaal op dezelfde datum zijn geplaatst, wat wijst op mogelijke manipulatie van beoordelingen.
 3. Selectieve Informatie: Alleen positieve ervaringen worden gedeeld, wat een eenzijdig beeld geeft en kritische informatie achterhoudt.

Deze praktijken kunnen consumenten misleiden en het vertrouwen in het product onterecht verhogen.

Conclusie

De verkoper van BioVida’s LongDetox capsules beweert dat deze capsules de longen op natuurlijke wijze ontgiften en de ademhaling verbeteren. De belangrijkste voordelen zouden zijn: verwijdering van schadelijke stoffen, verbeterde ademhaling, versterking van het immuunsysteem, vermindering van respiratoire problemen, betere luchtkwaliteit, meer uithoudingsvermogen, en verhoogde levenskwaliteit.

De claims over ontgifting van de longen en versterking van het immuunsysteem zijn niet stevig onderbouwd door wetenschappelijk bewijs. Veel van de genoemde voordelen zijn gebaseerd op populaire gezondheidsmythes zonder klinische ondersteuning.

De capsules bevatten ingrediënten zoals vitamine C, druivenpitextract, vitamine D, echinacea, vasa, mulethi, tulsi, kurkuma, vitamine K2 en bromelaïne. Hoewel deze over het algemeen veilig zijn, kunnen ze bijwerkingen hebben, zoals maagklachten, allergische reacties en interacties met medicijnen.

Er is geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van deze capsules ondersteunt. Het bedrijf heeft geen klinische studies uitgevoerd en beschikt niet over de nodige wetenschappelijke expertise.

Op Trustpilot zijn er vier positieve recensies, allemaal op bijna dezelfde datum geplaatst, wat duidt op mogelijke manipulatie. Dit komt niet overeen met de positieve testimonials op de officiële BioVida-website, wat de betrouwbaarheid van de reviews in twijfel trekt.

De discrepantie tussen de reviews en het gebrek aan wetenschappelijk bewijs maken BioVida’s LongDetox capsules onbetrouwbaar. Potentiële kopers moeten voorzichtig zijn en meerdere bronnen raadplegen voordat ze besluiten dit product te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in