Vraag: Helpt Kurkuma van JointFuel360 tegen Artritispijn? 5/5 (8)

1
274
Helpt Kurkuma van JointFuel360 tegen Artritispijn?

Wederom kreeg ik een vraag over een duistere advertentie over middel dat alle kwalen zou genezen, de schrijver was geïnteresseerd in mijn ongenuanceerde mening. Via Facebook en aanverwante media krijg je op van je interesses advertenties te zien die zo genaamd gezond zouden zijn en je zouden genezen tegen tal van kwalen. Nu bijvoorbeeld krijg ik een advertentie te zien met de navolgende tekst als inleiding:

66-jarige Tuinman Ontdekt Kurkuma Voor Artritispijn, Maar Heeft Levensveranderende Bijwerkingen.

Het gaat om een middel tegen gewrichtspijn. Ene fictieve Willem van 66 jaar, zou JointFuel360 gebruiken en inmiddels weer marathons pijnloos kunnen kopen. Al zijn gewrichten waar hij last van had zijn genezen en daarnaast kan hij scherper denken.

Het wonder medicijn zou 95% curcuminoïden bevatten en dit volgens Wikipedia een kleurstof zijn en volgens een artikel in medisch contact van Henk Timmerman (curcumine kan geen geneesmiddel zijn) is het niet bruikbaar.

Uiteraard schrijft JointFuel360 dat alles wetenschappelijk is bewezen, met semi wetenschappelijk plaatje er bij. Daarnaast staan er wat links naar in mijn ogen pseudo wetenschappelijke websites waar het z.g.n. wetenschappelijk onderzoek zou staan.

In de disclaimer staat o.a. vermeld:

  1. Er is geen garantie dat uw artritis wordt geëlimineerd.
  2. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft de uitspraken op deze website niet geëvalueerd (De links naar pseudo informatie)
  3. IK BEGRIJP DAT DEZE WEBSITE SLECHTS ILLUSTRATIEF IS VOOR WAT MOGELIJK HAALBAAR IS MET HET GEBRUIK VAN DIT/DEZE PRODUCT(EN) EN DAT HET HIERBOVEN BESCHREVEN VERHAAL NIET LETTERLIJK MOET WORDEN GENOMEN.

Als je dit alles bij elkaar combineert ontstaat er beeld dat er gewoon onzin wordt verkocht. Dit product wordt o.a. verkocht via bol.com. Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is het product bekend, maar niet als wonder medicijn.

Ik zou het product nooit kopen, omdat het te mooi is om waar te zijn. Er wordt geen bewijs aangeleverd, maar een stuk verkoop tekst, die enkel maar tot doel heeft dit verkopen, aan mensen die op zoek zijn naar verlichting van pijn aan hun gewrichten.

Ik ben van mening dat dit niet moet kunnen, maar alles is blijkbaar te koop en gebakken lucht hoort hiertoe ook bij.

 

 

 

 

Please rate this

1 COMMENT

  1. Nieuwe, veilige en natuurlijke behandeling voor artritis en gewrichtspijn raakt landelijk snel uitverkocht

    Koop nu anders is het weg…………

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here