Vraag: Helpt Kurkuma van JointFuel360 tegen Artritispijn? 4.78/5 (77)

46
7974
Food safety
De werkzaamheid en veiligheid van kruidensupplementen zijn niet wetenschappelijk beoordeeld.

Wederom kreeg ik een vraag over een duistere advertentie, dat een middel promoot dat alle kwalen zou genezen. De schrijver was geïnteresseerd in mijn ongenuanceerde mening. Via Facebook en aanverwante media krijg je advertenties te zien, die gebaseerd zijn op je interesses. Als je interesse is gezondheid en je hebt gezocht bijvoorbeeld op Artritis dan, ligt hier de oorzaak dat je deze advertentie te zien krijgt.

De aangeboden wondermiddelen zouden je genezen van tal van kwalen. Iedereen kreeg betreffende advertentie te zien met de navolgende tekst als inleiding:

66-jarige Tuinman Ontdekt Kurkuma Voor Artritispijn, Maar Heeft Levensveranderende Bijwerkingen.

Het gaat om een middel tegen gewrichtspijn. Ene fictieve Willem van 66 jaar, zou JointFuel360 gebruiken en inmiddels weer marathons pijnloos kunnen kopen. Al zijn gewrichten waar hij last van had zijn genezen en daarnaast kan hij scherper denken.

Het wonder medicijn zou 95% curcuminoïden bevatten en dit is volgens Wikipedia een kleurstof. Volgens een artikel in medisch contact van Henk Timmerman (curcumine kan geen geneesmiddel zijn) is het niet bruikbaar als medicijn.

Uiteraard schrijft JointFuel360 dat alles wetenschappelijk is bewezen, met een semi wetenschappelijk plaatje er bij. Daarnaast staan er wat links naar in mijn ogen pseudo wetenschappelijke websites waar het z.g.n. wetenschappelijk onderzoek zou staan.

In de disclaimer staat o.a. vermeld:

 1. Er is geen garantie dat uw artritis wordt geëlimineerd.
 2. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft de uitspraken op deze website niet geëvalueerd (De links naar pseudo informatie)
 3. IK BEGRIJP DAT DEZE WEBSITE SLECHTS ILLUSTRATIEF IS VOOR WAT MOGELIJK HAALBAAR IS MET HET GEBRUIK VAN DIT/DEZE PRODUCT(EN) EN DAT HET HIERBOVEN BESCHREVEN VERHAAL NIET LETTERLIJK MOET WORDEN GENOMEN.

Als je dit alles bij elkaar combineert ontstaat er beeld dat er gewoon onzin wordt verkocht. Dit product wordt o.a. verkocht via bol.com. Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is het product bekend, maar niet als wonder medicijn.

Ik zou het product nooit kopen, omdat het te mooi is om waar te zijn. Er wordt geen bewijs aangeleverd, maar een stukje verkoop tekst, die enkel maar tot doel heeft dit verkopen, aan mensen die op zoek zijn naar verlichting van pijn aan hun gewrichten. De aanbieder is er op gericht te verkopen, jou pijn en gevoel interesseert hem niet.

Ik ben van mening dat dit niet moet kunnen, maar alles is blijkbaar te koop en gebakken lucht hoort hiertoe ook bij.

Aanvulling 7 juli 2019:

Gebruikt u op hetzelfde moment een kruidenproduct met geelwortel (Kurkuma) en een antikankermedicijn (bijvoorbeeld tamoxifen) of een ontstekingsremmer (bijvoorbeeld sulfasalazine)? Dan kan geelwortel ervoor zorgen dat uw medicijn tegen kanker of ontstekingen minder goed werkt.

De werkzaamheid en veiligheid van kruidensupplementen zijn niet wetenschappelijk beoordeeld.

Bron: Medicijnautoriteit CBG 

Aanvulling 14 juli 2019:

Door de juridische constructie kunnen overheidsinstanties dit soort advertenties moeilijk aanpakken. De pagina met de aangeboden advertentie bevinden zich juridisch in het buitenland. De reclamecode commissie kan zich hierover wel uitspreken, echter de uitspraak is slechts een advies. Dit advies heeft wel een goede signaalwerking, want de politiek en andere instanties nemen hiervan notie.

Please rate this

46 COMMENTS

 1. Nieuwe, veilige en natuurlijke behandeling voor artritis en gewrichtspijn raakt landelijk snel uitverkocht

  Koop nu anders is het weg…………

  • Dat denk ik wel, je wordt er bestookt. Nu ik de advertentie goed lees, besef ik dat ze mij proberen blij te maken met gebakken lucht.

 2. Ik heb reumatische klachten en ben opzoek naar een geneesmiddel wat werkt. Ik gebruik steeds zwaardere medicijnen om de pijn te verlichten. Ik zoek geen valse hoop en ik ben zeer boos over dit soort advertenties.

 3. Jammer, ben blij met dit artikel echter ook weer teleurgesteld in de adverteerders. Helaas nog geen oplossing voor mijn pijn.

 4. Het verminderd de werking van sulfasalazine, dit is een van de middelen tegen artritis. Hoe is het mogelijk dat dit zomaar wordt verkocht. De verkopers moeten zich schamen voor deze verkoopmanier !

  Verkoopargument: (https://www.jupiterlabs.shop/jointfuel360/nl/s1/lp/)
  “JointFuel360 combineert de beste ingrediënten, waarvan is aangetoond dat ze de algemene gezondheid van gewrichten verbeteren, in één krachtig product!”

  – Dr. Kim Langdon, M.D.

  Er staat wel een waarschuwing op de website!
  Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Dit product is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of preventie van ziekten.

  • Even doorlezen:

   “Gebruik van de Site is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies: ”

   En nog leuker

   “deze Site is uitsluitend een online winkel voor speciale schoonheidsproducten. ”

   De disclaimer spreekt de advertentie tekst tegen. In de advertentie tekst lees ik toch echt dat ene Dr adviseert dat het de gezondheid van gewrichten verbeterd en wetenschappelijk is samengesteld.

   “Jupiter Labs geeft geen of geeft geen antwoord op medische vragen en deze site vervangt geen medische professional of medische hulpbron. Jupiter Labs vertegenwoordigt zichzelf niet als een arts noch is dit impliciet. ”

   En onderaan de bestellijst staat:

   “Dit product is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of preventie van ziekten. ”

   Op pagina staat toch echt
   “JointFuel360 is wetenschappelijk samengesteld om krachtige en langdurige pijnverlichting te bieden m alle belangrijke oorzaken van gewrichts- en artritispijn aan te pakken. ”

   In de disclaimer staat echt dat het product niet bestemd is voor o.a. behandeling van ziekten.

   “Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte: het afweersysteem keert zich tegen het eigen lichaam. De ziekte kan sluipend beginnen of plotseling ontstaan. Het is een chronische ziekte met een grillig verloop.”

   https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ziekte/Reumatoide-artritis

   Verkooppagina
   https://web.archive.org/web/20190707174313/https://www.jupiterlabs.shop/jointfuel360/nl/s1/lp/

  • Het maakt mij echt heel boos, dat ze rotzooi proberen te verkopen. Hier moeten ze echt iets aan doen. En ook aan de verkopers die deze producten aanbieden en/of er een mooi verhaal bijschrijven wat niet waar is of waar kan zijn !#!#$@#!#

 5. JointFuel360 is niet de enige aanbieder. Ik snap niet dat in deze tijd er nog mogelijkheden zijn voor dubieuze ondernemers om dit soort producten aan te bieden. Ik leef nu tussen hoop en vrees, omdat ik geen nieuwe knie wil. Ik ben bang voor een operatie. Elke keer valse hoop, wie denken deze mensen om het zo op mijn gevoel te spelen. Hebben ze geen respect !!!

 6. Wij zijn allemaal op zoek naar een wondermiddel, daarom wordt het verkocht door ondernemers. Ik vind het raar dat er alleen maar positieve reacties zijn. En jointFuel is niet de enige aanbieder van Kurkuma, elke zgn afval coaches en fake gezondheid sites proberen dit te verkopen ten koste van de patiënt. Je zult maar Atrites hebben en veel pijn klachten hebben.

 7. Je leest op websites dat ze allemaal aan een soort van universiteit hebben gestudeerd. Ze zijn orthomoleculair therapeut of drs of pyscholoog. En experts om je op legitime wijze te beroven van je geld. Je hebt een paar pillen die niet werken en je bent een illusie rijker !!

  #Kurkuma

 8. Weer een onzin reclame: Hoe Het Willem Lukte Om Te Stoppen Met Het Gebruik van Opiaten. Er wordt nog steeds rotzooi verkocht.

  Mijn hersenfunctie was scherper! Een onverwachte fantastische bijwerking, die mijn leven zo veel gemakkelijker heeft gemaakt!

  Ik besloot het “koop er 3 en krijg er 2 gratis”-pakket van JointFuel360 opnieuw te bestellen en kort daarna was ik weer mijn oude zelf! Geen pijntjes en kwalen, mijn zwelling is afgenomen .. en zelfs mijn vrouw zei dat ik weer mijn vrolijke zelf ben:) Ik twijfel er niet aan dat JointFuel360 de echte deal is. Als je erover nadenkt om het proberen, wacht dan niet. Ik was ook een echte scepticus, maar geloof me, het is een van de beste beslissingen, die ik ooit heb genomen.”

  Als u RESULTATEN wilt, wilt u JointFuel360 met 1000mg gestandaardiseerd Kurkuma-extract (95% curcuminoïden) per portie en ER ZEKER VAN ZIJN dat het zwarte peper bevat, want als dit niet het geval is, krijgt u geen curcumine in uw lichaam!

  https://web.archive.org/web/20190712193957/https://healthreports24.com/arthritis/1/obf2nl.php?sxid=7jn7czaibd69&clid=v1-56eb795f25e4cd52a861d1e0b6f3aee1-00c1ecb3ecceec181bf512a2a8c1c387d3-meywmyjumizdoljrgqzdaljugbrgcllcg43tiljsmi3dgn3emmzdqm3emy&caid=006f96637231840684b332ceb405de1de4&cid=00dcb6b756c7bb29138e98cc2f94d99794&at=Toparts%3A+Het+is+alsof+je+je+Gewrichten+%22olie%22+geeft&dt=JointFuel360&pid=00d107511edee3751d3d05d717f138ad53&pn=MSN+Netherlands+%28MSN+Intl%29&sn=MSN+-+NL-NL+-+News+-+Articles&sid=008ec4f55ffdcb0ca36ffff478abdd99a9

 9. Onderstaande spreek voor zich:

  Het is belangrijk om op te merken dat deze site en de hierboven afgebeelde verhalen moeten worden beschouwd als een illustratief voorbeeld van wat sommige mensen met deze producten hebben bereikt. Deze website en elke pagina op de website zijn losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar is op verschillende manieren aangepast, inclusief, maar niet beperkt tot: het verhaal, de foto’s en de opmerkingen. Deze pagina en elke andere pagina op deze website mogen niet letterlijk of als een non-fictie verhaal worden beschouwd. Deze pagina en de resultaten, die op deze pagina worden vermeld, hoewel ze voor sommigen haalbaar zijn, mogen niet worden geïnterpreteerd als de resultaten, die u op dezelfde wijze kunt behalen.

  IK BEGRIJP DAT DEZE WEBSITE SLECHTS ILLUSTRATIEF IS VOOR WAT MOGELIJK HAALBAAR IS MET HET GEBRUIK VAN DIT/DEZE PRODUCT(EN) EN DAT HET HIERBOVEN BESCHREVEN VERHAAL NIET LETTERLIJK MOET WORDEN GENOMEN.

 10. Ik vind het goed dat je dit soort artikelen schrijft. Het is voor mij verhelderend en heeft mij kosten bespaard. Na het lezen van dit artikel heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts. Deze heeft mij medicatie voorgeschreven en mij een doorverwijzing gegeven voor de fysiotherapeut. Door de medicijnen en de oefeningen die moest gaan doen, ben ik nu pijnvrij en ik beweeg mij steeds beter. Ik ga nu ook naar de sportschool om mijn beenspieren te trainen, zodat mijn gewrichten minder worden belast.

  • Wij worden online belazerd. Als je het goed leest weet je dat het niet waar kan zijn en dat het niet klopt. Toch geloven wij dit graag, omdat wij een probleem hebben en opzoek zijn naar een wondermiddel.

 11. Natuurlijk helpt het niet. Het lijkt erop dat ze alles buiten de Nederlandse regelgeving om verkopen. Als je goed leest weet je al, dat ze troep verkopen. Maar wij kopen alles graag, als er maar een leuk verhaaltje bijstaat.

 12. Heel jammer dit, ik dacht echt een middel te hebben gevonden waardoor ik niet zoveel troep hoef te slikken, maar als ik het zo lees, kan ik dit wel op mijn buik schrijven. Echt spijtig. Ik hoop dat er nog andere natuurlijke alternatieven zijn?.

 13. Er is kraakbeen weg en dit veroorzaakt pijn. Je kan het ontlasten door bijvoorbeeld af te vallen en je beenspieren sterker te maken, Normaalgesproken groeit kraakbeen niet terug.

 14. Als je verder leest is het een advertorial, met valse testimonia’s. Kortom allemaal niet waar. Wat een troep proberen ze te verkopen.

  • Staat wel op MSN bij artikelen die je interesseren. Wat er staat is gewoon niet waar, ze proberen je op slinkse wijze rotzooi te verkopen! Het interesseert ze niet of je pijn hebt of niet. Als ze maar zooi verkopen!

 15. Ze spelen met je gevoel en je pijn om dit verkopen. Goed en scherp geschreven review, dat vinden de verkopers Kurkuma verkopers van JointFuel360 vast niet leuk!

  #Kurkuma
  #JointFuel360

 16. De foto’s van Jointfuel 360 zijn niet echt. Deze zijn afkomst van dreamstime.com. Dus de personen en het onderzoek zijn waarschijnlijk ok al nep. De zgn positieve reacties ook. Bah allenaal!

  • Op de website staat vermeld:

   Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Dit product is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of preventie van ziekten.

   Ik ga ervan uit dat het niet werkt.

 17. Ik probeer alles om maar van de pijn af te komen. Ik heb één pot gekocht. Het enige verschil wat ik merk is dat mijn saldo met 50€ is gedaald !

 18. Hoi ik heb dit spul gekocht,met 5 potjes te gelijk,voor 149 euro,grote korting op gekregen,ik hen nog nooit zoiets waardeloos gekocht,na alle 5 de potjes totaal geen werking,of dat je helemaal niets geslikt heb.
  Ik kocht dit voor mijn stijve knoken,en gewrichten ,ik ben 68 jaar en dan begint zo iets ,wat eigenlijk normaal is op die leeftijd,ik had gehoop op wat verlichting,werking 0,0 dus voor mij nooit meer joint fuel 360,waardeloos.
  TRAP ER NIET IN MENSEN,TRIETS DAT VAN HET LEED VAN MENSEN ZOEEN MISBRUIK GEMAAKT WORDT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here