Basic-Fit, een goed begin, fit worden en afvallen: Onze Ervaringen

Ervaringen met Basic-Fit, een goed begin om af te vallen of om fit te worden
Ervaringen met Basic-Fit, een goed begin om af te vallen of om fit te worden

Basic-Fit is een sportschool met een laagdrempelige toegang, waar je heerlijk kunt sporten. Ik begeleid mensen die graag willen afvallen. De sleutel van het afvallen is nog steeds, dat je de energiehuishouding in je lichaam moet veranderen. Om af te vallen, moet het lichaam meer calorieën verbranden dan het binnen krijgt. Met sporten bij Basic-Fit kun je de energiehuishouding in je lichaam op een positieve manier beïnvloeden. Afvallen is je eet & drink gewoontes aanpassen en daarnaast bewegen of sporten ! Elke professionele gewichtsconsulent behoort deze boodschap uit te dragen.

Wat biedt Basic-Fit

Ik raad mensen om lid te worden van een sportschool. De voorwaarde voor zo’n sportschool is dat deze voldoende faciliteiten en/of begeleiding moet bieden. Wat biedt Basic-Fit:

  • Loopbanden
  • Hometrainers
  • Fitness apparatuur voor je spieren in lichaam
  • Halterbanken voor bodybuilders en powerlifters
  • Groepslessen

Alles is aanwezig om lekker te sporten. De mensen achter de balie zijn behulpzaam en voor €15 kun je een personal trainer inhuren die jou uitleg geeft van alle toestellen, die basic-fit heeft. Tevens kan hij of zij jou helpen met een programma op maat om af te vallen.

Je kan bij Basic-fit in heel Nederland sporten, in bijna elke plaats is wel een vestiging. Sommige vestigingen zijn 24 uur per dag open.

Ervaringen als gewichtsconsulent met Basic-Fit

Normaal gesproken gaat mijn vriendin mee om te sporten. Soms neem ik een cliënt mee naar de sportschool, ik heb een Premium lidmaatschap waarmee iemand kan meenemen om samen te sporten.

Ik kan 24 uur per dag terecht bij Basic-Fit. Er is voldoende apparatuur om lekker te kunnen sporten. Als gewichtsconsulent zijn voor mij de loopband, de hometrainer en een paar krachttoestellen belangrijk.

De toestellen kan ik in een paar minuten uitleggen en snel mijn cliënt aan het werk zetten. Mijn cliënten zijn tevreden over de Basic-fit en worden vaak lid van een sportschool. Het goedkoopste abonnement kost 20 euro per maand. Je kan dit abonnement uitbreiden met drinken en groepslessen. Voor een paar euro meer is ook mogelijk een familie abonnement te nemen, waarmee het hele gezin kan sporten.

Ik heb een basisprogramma voor de oefeningen, om in korte tijd spieropbouw en een betere conditie te realiseren.

Basic-Fit App

Degene die sporten bij Basic-Fit, kunnen gebruik maken van een App, die je training en vordering bij kan houden. Je kan je laten wegen of zelf je gewicht invoeren. Het voordeel is dat je, de behaalde resultaten kan laten weergeven. Je ziet bijvoorbeeld dat je gewicht daalt en dit is een goed motivatiemiddel. Deze App is ook een motivatiemiddel,  je ziet de resultaten en je kan trainingen inplannen.

Negatieve reviews over Basic-Fit op Trustpilot.com

Een aantal cliënten had op Trustpilot een aantal negatieve reviews gelezen over Basic-Fit. De toon van deze reviews was dusdanig dat het mensen weerhield om te gaan sporten.

Mijn taak en doel als gewichtsconsulent is dat mensen, gaan bewegen om gezond te worden en te blijven. Ik sport bij een aantal vestigingen van Basic-fit en heb positieve ervaringen. En ja als het druk is, moet je wel eens een keer wachten tot een toestel vrij is. Dit gebeurt ook bij andere sportscholen.

Als ik mensen mee nam om te sporten, waren ze na afloop heel positief en sommige werden lid.

De Trustpilot geeft m.i. niet de werkelijkheid weer. Er zijn lokale bedrijven die last hebben van Basic-Fit en via z.g.n fake accounts slechte reviews neerzetten op social media of reviewwebsites. De informatie op deze media is niet controleerbaar. En laten we eerlijk zijn, er wordt altijd geklaagd.

Basic-Fit heeft in Nederland 161 sportscholen en in Europa meer dan een miljoen leden. Voor het Nederlandse taalgebied zijn er maar 60 reviews.

Als ik dit wegzet tegen het aantal sportscholen, dan zijn de negatieve reviews te verwaarlozen !

Reviews Trustpilot

De resultaten tellen

Wat telt zijn de resultaten, de cliënten die sporten bij Basic-Fit en een “afval” programma volgen, vallen ook echt af. Eén cliënt die in december 2018 is gestart is meer dan 30 kilo kwijt geraakt. En deze 30 kilo is bereikt in combinatie met een koolhydraat arm dieet.

Een andere cliënt is in 2 maanden tijd 8 kilo gewicht kwijt geraakt, door enkel te sporten bij Basic-fit.

En hier gaat het om, afvallen en weer gezond worden.

Over de medewerkers van Basic-Fit

Ik heb een aantal van vestigingen van Basic-Fit bezocht en ik werd overal goed geholpen. Het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam. Als ik een keer mijn handdoek ben vergeten of mijn pas niet bij me had, werd dit opgelost. Er zit zowel jongeren of oudere personen achter de balie en iedereen helpt je graag.

Er is goed toezicht op de locaties, het is schoon en het is er veilig.

Mijn advies als gewichtsconsulent

Als gewichtsconsulent adviseer ik je om te gaan bewegen. Dit kan wandelen zijn, maar ook sporten bij een sportschool. Basic-Fit heeft alles in huis om lekker te kunnen sporten. Sporten is ook ontspanning.

Als ik overgewicht zou hebben, zou ik een abonnement afsluiten bij Basic-Fit en vandaag nog beginnen te sporten!

7 REACTIES

  1. Mijn ervaring bij Basic-Fit is echt levens veranderend. In drie maanden tijd ben ik ruim 10 kilo afgevallen, voel ik me fitter en zelfverzekerder dan ooit. Geen “dikke kerel” meer, ik heb eindelijk controle over mijn lichaam en gezondheid. Basic-Fit heeft me geholpen mijn levensstijl te transformeren door me toegang te geven tot een breed scala aan apparatuur, lessen en ondersteuning. Dit heeft een grote impact gehad op mijn dagelijkse leven en mentale welzijn.

    Ik ben vastbesloten om bij Basic-Fit te blijven sporten en mijn gezondheid te blijven verbeteren.

  2. Het is leuk trainen bij Basic Fit. Als je wilt boxen of kickboksen dan moet je lid worden van een specialistische sportschool. Ik vind het prima!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in