ProstaforceMed van A.Vogel Review en ervaringen

ProstaforceMed claimt plasproblemen door goedaardige prostaatvergroting te verminderen met zaagbladpalmextract. Onafhankelijke studies tonen echter geen significant verschil met placebo.
ProstaforceMed claimt plasproblemen door goedaardige prostaatvergroting te verminderen met zaagbladpalmextract. Onafhankelijke studies tonen echter geen significant verschil met placebo.

ProstaforceMed van A.Vogel is een alternatief geneesmiddel tegen plasklachten door goedaardige prostaatvergroting (BPH), verkocht via advertorials en online reclame. Een verpakking kost €19,99, wat neerkomt op €240 per jaar, exclusief het eigen risico van €385 voor medische zorg.

Het product berust op zelfhulp en richt zich op consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke oplossingen. Ondanks positieve ervaringen op commerciële websites, tonen onafhankelijke studies aan dat de effectiviteit van het actieve ingrediënt, zaagbladpalmextract, niet significant beter is dan een placebo. Medisch advies blijft cruciaal voor een juiste diagnose en behandeling.

Wat is de claim van ProstaforceMed

De claim van ProstaforceMed is dat het een natuurlijk geneesmiddel is dat plasproblemen als gevolg van een goedaardige prostaatvergroting (BPH) vermindert. Deze specifieke claims omvatten:

 1. Vermindering van Plasproblemen:
  • ProstaforceMed wordt gepresenteerd als een oplossing voor mannen met symptomen zoals vaak moeten plassen, een zwakke urinestraal, nadruppelen, en nachtelijk plassen. Het product beweert deze klachten te verminderen.
 2. Natuurlijk Geneesmiddel:
  • Het product bevat een hoge dosering van extracten van de zaagbladpalmvrucht (Sabal serrulata), die traditioneel wordt gebruikt om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen.
 3. Gebruiksgemak:
  • De capsules zijn klein en gemakkelijk in te nemen, en de aanbevolen dosering is slechts één capsule per dag.
 4. Langdurig Gebruik:
  • ProstaforceMed kan langdurig worden gebruikt, wat wordt gesuggereerd als een voordeel voor het continu beheren van prostaatklachten.
 5. Traditioneel Gebruik:
  • De werking van het product is gebaseerd op traditioneel gebruik van Sabal serrulata voor prostaatgezondheid.
 6. Populariteit:
  • De claim dat ProstaforceMed het nummer 1 merk is binnen de prostaatmarkt, gebaseerd op omzetgegevens, wordt gebruikt om de populariteit en mogelijke effectiviteit te benadrukken.

Belangrijke Kanttekeningen

 • Gebaseerd op Traditioneel Gebruik:
  • De effectiviteit van ProstaforceMed is voornamelijk gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op moderne klinische studies. Dit betekent dat hoewel er historische en anecdotal bewijs kan zijn, het niet dezelfde mate van wetenschappelijke validatie heeft als sommige andere behandelingen.
 • Medisch Advies Nodig:
  • Mannen met symptomen van een vergrote prostaat moeten professioneel medisch advies inwinnen om een juiste diagnose en behandeling te krijgen. Zelfmedicatie met kruidenextracten zonder medisch toezicht wordt niet aanbevolen.

Deze claims moeten met een kritische blik worden bekeken, vooral omdat de wetenschappelijke onderbouwing voor de effectiviteit van zaagbladpalmextract gemengd is. Het is belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd zijn en medisch advies inwinnen voordat ze beslissingen nemen over hun gezondheid.

Feiten en mythen en onwaarheden

De tekst bevat een mix van feiten en mogelijk misleidende informatie. Hier zijn de belangrijkste punten, inclusief mythen en onwaarheden:

Feiten

 1. Goedaardige prostaatvergroting (BPH):
  • Het is juist dat goedaardige prostaatvergroting (BPH) een veelvoorkomend probleem is bij oudere mannen.
  • Symptomen zoals vaak en onvolledig plassen, een zwakke urinestraal en nadruppelen zijn typische klachten.
 2. Oorzaak van plasklachten:
  • Plasklachten ontstaan vaak door de groei van de prostaat, wat inderdaad de blaas kan samendrukken en de urinebuis kan blokkeren.
 3. Beweging en plasklachten:
  • Er is wetenschappelijk bewijs dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op BPH kan verminderen en de symptomen kan verlichten.
 4. Eet- en drinkgewoonten:
  • Cafeïne, alcohol, koolzuurhoudende dranken en onvoldoende vezelinname kunnen de symptomen van plasklachten verergeren.

Mythen en Onwaarheden

 1. De rol van ProstaforceMed van A.Vogel:
  • De tekst suggereert dat ProstaforceMed een effectieve behandeling is voor plasklachten veroorzaakt door BPH, gebaseerd op het traditionele gebruik van Sabal serrulata (zaagbladpalm). Hoewel sommige studies enige voordelen hebben aangetoond, is het wetenschappelijk bewijs gemengd en wordt het niet algemeen geaccepteerd als een standaardbehandeling in de medische gemeenschap.
 2. IRi omzet claim:
  • De bewering dat ProstaforceMed het nummer 1 merk is binnen de prostaatmarkt, gebaseerd op IRi omzetdata, kan misleidend zijn zonder context over wat deze data precies betekenen en hoe deze worden verzameld. Het zegt niets over de effectiviteit of klinische superioriteit van het product.
 3. Algemene implicatie van zelfzorg:
  • De suggestie dat het uitvoeren van een prostaattest of het gebruik van een specifiek product een voldoende oplossing biedt voor plasklachten, kan misleidend zijn. Medisch advies en een grondige diagnose door een arts zijn noodzakelijk voor een passende behandeling van BPH.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten van ProstaforceMed capsules zijn als volgt:

 • Zaagbladpalmextract (Sabal serrulata of Serenoa repens): Dit is het actieve bestanddeel van het product. Elke capsule van 480 mg bevat 320 mg extract van de vruchten van de zaagbladpalm.
 • Gelatine: Wordt gebruikt voor de capsuleomhulsel.
 • Bevochtigingsmiddelen: Glycerol en sorbitol worden toegevoegd om de capsule vochtig te houden en te voorkomen dat deze uitdroogt.
 • Kleurstoffen: IJzeroxiden worden gebruikt om de capsules te kleuren.

Wat is het wetenschappelijk bewijs

Het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van zaagbladpalmextract (Sabal serrulata) bij de behandeling van symptomen van goedaardige prostaatvergroting (BPH) is gemengd en controversieel. Hier zijn enkele belangrijke punten uit de wetenschappelijke literatuur:

Positieve Studies

 1. Kleine Studies en Traditionele Gebruik:
  • Sommige kleinere studies en veel traditioneel gebruik suggereren dat zaagbladpalmextract symptomen van BPH kan verlichten, zoals vermindering van de frequentie van urineren en verbetering van de urinestraal.
 2. Mechanisme van Actie:
  • Er is enig bewijs dat zaagbladpalmextract anti-androgene effecten heeft, wat betekent dat het de werking van mannelijke hormonen kan beïnvloeden die bijdragen aan de groei van de prostaat.

Negatieve of Inconclusieve Studies

 1. Grote, Goed Opgezette Klinische Proeven:
  • Grote, goed gecontroleerde klinische proeven, zoals die gepubliceerd in de New England Journal of Medicine (Bent et al., 2006) en de Journal of the American Medical Association (JAMA) (Barry et al., 2011), hebben geen significante voordelen gevonden van zaagbladpalmextract in vergelijking met placebo voor de behandeling van BPH-symptomen.
 2. Systematische Reviews en Meta-Analyses:
  • Systematische reviews en meta-analyses, die de resultaten van meerdere studies samenvoegen, hebben geconcludeerd dat er onvoldoende bewijs is om de effectiviteit van zaagbladpalmextract voor BPH-symptomen te ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn de Cochrane Review (Tacklind et al., 2012).

Conclusie

Hoewel sommige mannen enige verlichting kunnen ervaren van BPH-symptomen door het gebruik van zaagbladpalmextract, is het bewijs niet sterk genoeg om het aan te bevelen als een standaardbehandeling. Artsen en patiënten zouden voorzichtig moeten zijn en andere bewezen behandelingen moeten overwegen. Hier zijn enkele belangrijke studies:

 • Bent et al., 2006, New England Journal of Medicine: Deze gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie vond geen significante verbetering in BPH-symptomen bij gebruik van zaagbladpalmextract.
 • Barry et al., 2011, JAMA: Deze studie bevestigde de resultaten van Bent et al., met soortgelijke conclusies over de ineffectiviteit van zaagbladpalmextract vergeleken met placebo.

Aanbeveling

Voor mannen met BPH-symptomen is het raadzaam om medisch advies in te winnen en de beschikbare behandelingsopties te bespreken, waaronder medicijnen zoals alfablokkers en 5-alfa-reductaseremmers, die wel bewezen effectief zijn in de behandeling van BPH.

Bronnen

 1. Saw palmetto takes a hit in long-term BPH study (urologytimes.com)
 2. Saw palmetto for benign prostatic hyperplasia: just how effective is it? | Nature Reviews Urology
 3. Saw palmetto for benign prostatic hyperplasia – PubMed (nih.gov)

Ervaringen op internet

Ervaringen met ProstaforceMed op internet zijn vaak positief, maar een kritische blik onthult dat deze verhalen meestal afkomstig zijn van websites die het product verkopen en er baat bij hebben.

Deze sites kunnen daarom niet als onafhankelijk worden beschouwd. Onafhankelijke bronnen en grootschalige wetenschappelijke studies, zoals die gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, tonen aan dat de effectiviteit van zaagbladpalmextract (het actieve ingrediënt in ProstaforceMed) bij de behandeling van goedaardige prostaatvergroting niet significant beter is dan placebo. Voor een objectieve beoordeling is het belangrijk om ook deze onafhankelijke wetenschappelijke bevindingen mee te nemen in de overweging.

College ter beoordeling van geneesmiddelen (CBG)

Het CBG heeft dir geneesmiddel is goedgekeurd voor gebruik bij de indicatie. is de verkrijgbaarheid uitsluitend via de apotheek of drogist. Maar je kunt het ook gewoon kopen via bol.com.

En volgens de website apotheek.nl is er geen bewijs dat zaagbladpalm werkt bij een vergrote prostaat.

Conclusie

De claim van ProstaforceMed is dat het een natuurlijk geneesmiddel is dat plasproblemen door goedaardige prostaatvergroting (BPH) vermindert, gebaseerd op traditioneel gebruik van zaagbladpalmextract. Hoewel sommige gebruikers positieve ervaringen rapporteren, blijkt uit grootschalige studies zoals die in de New England Journal of Medicine dat het niet significant beter is dan een placebo. Veel positieve online ervaringen komen van websites met een commercieel belang, wat hun onafhankelijkheid in twijfel trekt. Voor een objectieve beoordeling en behandeling is medisch advies essentieel.

Als je last hebt van plasklachten, is het beter om een huisarts te raadplegen dan zelf te experimenteren met middelen zoals ProstaforceMed. De effectiviteit van deze producten is niet bewezen, en professioneel medisch advies zorgt voor een juiste diagnose en behandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in