Wat veroorzaakt een bierbuik ?

Een film met de uitleg hoe een bierbuik ontstaat. Een bierbuik ontstaat niet door het drinken van bier, maar vooral wat je eet.


Een bierbuik is een vooral bij mannen voorkomende dikke, naar voren uitpuilende buik, zonder dat de rest van het lichaam noodzakelijkerwijs dik is.

Zoals de naam al zegt, wordt door de meeste mensen aangenomen dat deze buik het gevolg is van veel bierdrinken. Eerder is de bierbuik het gevolg van aanleg en eetgewoonten. Wanneer mannen lijden aan overgewicht (obesitas), zal het vet zich vooral ophopen in de buik. Bij overgewicht bij vrouwen zal het vet zich ophopen op de heupen (peertype of gynoïde obesitas), de bovenbenen en bovenarmen, maar ook op de buik (appeltype of androïde obesitas).

Sommige biersoorten bevatten, anders dan andere alcoholische dranken zoals wijn en jenever, vrij veel suikers. Stevige bierdrinkers krijgen veel van deze suikers binnen, die in het lichaam in vet worden omgezet. De bierbuik zou echter vooral te wijten zijn aan de eet- en leefgewoonten die vaak met veel bier drinken gepaard gaan. Zware bierdrinkers consumeren veelal ook meer calorierijke spijzen zoals patat, hamburgers, gefrituurde snacks, salami, kaas, enz. en bewegen meestal minder. Bier scherpt immers de eetlust aan.

12 REACTIES

  1. Alcohol en bier zijn dik makers. Stop met drinken, dan zie je vanzelf je buik slinken. Het heet niet voor niets bierbuik!

  2. Ik ben 182 cm lang en 130 kg. Via de huisarts ben ik terecht gekomen bij een specialist die een maagband bij mij gaat aanbrengen. Ik kijk hier ontzettend tegen op, zijn hier mensen met deze ervaring?

    • Dit is een behoorlijke ingreep, ik wens je hiervoor sterkte. Voor sommige mensen is er geen andere weg dan een maagband of een sleeve. Je hebt een stap genomen om af te vallen.

    • Het is een behoorlijk ingreep, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Inmiddels ben ik zoveel afgevallen dat ik een nieuwe garderobe nodig heb. Ook moet ik langs de chirurg voor overtollig vel te verwijderen. Ik was bijna 60 kilo te zwaar 😉

Reacties zijn gesloten.