SanaWellness Review en Ervaringen: Werk dit?

SanaWellness™ is een voedingssupplement dat beweert de energie, mentale helderheid en stofwisseling te verbeteren door middel van een mix van triglyceriden met middellange ketens en natuurlijke voedingsstoffen. Het drankpoeder beweert ook de vetverbranding te ondersteunen.

Rosmy Barrios bestaat ze wel?

Een van de beweringen van SanaWellness™ is dat het is ontwikkeld door een gerenommeerde voedingsdeskundige genaamd Dr. Rosmy Barrios. Na onderzoek is gebleken dat Dr. Rosmy Barrios niet bestaat en waarschijnlijk is verzonnen door het marketingbureau. Dit roept vragen op over de integriteit van het product en de beweringen die worden gedaan.

Het is best wel lastig om zo een objectieve review te schrijven. De verkoopvideo duurt een uur en wij zien geen bewijs.

Marketingbureau

SanaWellness™ wordt verkocht door VADOM, een reclamebureau dat zich richt op digitale marketing. Hoewel marketingbureaus kunnen helpen producten onder de aandacht te brengen, is het belangrijk om kritisch te blijven en te onderzoeken of de beweringen die worden gedaan over het product voldoende bewijs uit wetenschappelijk onderzoek hebben.

Wat is de claim?

Nadat wij de verkoopvideo en de reclame tekst hadden bekeken, kunnen wij vaststellen dat het lijkt dat het gaat om een specifiek type verzadigd vet. Dit vet wanneer geconsumeerd, verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder gewichtsverlies, verbeterde hersenfunctie, hartgezondheid en energieniveaus. Het beweert ook dat dit type vet je lichaam in staat stelt om in een staat van ketose te komen waar het opgeslagen lichaamsvet verbrandt om ketonen te produceren voor energie in plaats van glucose.

De claim vermeldt dat dit proces plaatsvindt zonder de noodzaak om koolhydraten te verminderen of een streng ketogeen dieet te volgen, wat vaak wordt aanbevolen voor mensen die proberen in een staat van ketose te komen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat, hoewel deze claims interessant klinken, ze grondig moeten worden onderzocht en dat individuen medisch advies moeten zoeken voordat ze hun dieet of levensstijl aanzienlijk veranderen. Er is geen “one size fits all” benadering van voeding en gezondheid, en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de andere.

Een evenwichtige, gevarieerde voeding in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging blijft altijd de beste aanpak voor de meeste mensen als het gaat om het handhaven van een gezond gewicht en algemeen welzijn.

Ingrediënten

De ingrediënten van SanaWellness™ omvatten een mix van triglyceriden met middellange ketens en natuurlijke voedingsstoffen. Het is belangrijk om te onderzoeken of deze ingrediënten voldoende bewijs hebben uit wetenschappelijk onderzoek om de beweringen te ondersteunen die worden gedaan over het product.

Triglyceriden met middellange ketens (MCT’s) zijn vetten die worden gewonnen uit kokosolie, palmolie en andere bronnen. Ze zijn anders dan langketenige vetten omdat ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden gemetaboliseerd en als energie kunnen worden gebruikt. Er is enig bewijs dat MCT’s kunnen helpen bij gewichtsverlies en verbetering van de cognitieve functie, maar de kwaliteit van het bewijs varieert.

Daarnaast vermeldt SanaWellness™ dat het natuurlijke voedingsstoffen bevat, maar het is onduidelijk welke specifieke voedingsstoffen dit zijn en in welke hoeveelheden ze aanwezig zijn. Er zijn veel natuurlijke voedingsstoffen die gezondheidsvoordelen bieden, maar het is belangrijk om te weten welke voedingsstoffen in het product aanwezig zijn om hun effectiviteit te bepalen.

Marketing

Het product wordt verkocht via MSN reclame. Via deze reclame kom je terecht op een verkooppagina met een video. Deze video duurt ruim een uur. Na dit uur kan je op een kooplink drukken. Op de verkooppagina staan afbeelding van logo´s van de Telegraaf en ABC en de tekst bekend van om vertrouwen te wekken. Dit is natuurlijk niet waar en is een vorm van Dark pattern. Dit wordt gedaan om mensen te manipuleren om over te gaan te een koop. Andere voorbeelden van de gebruikte dark patterns is, de claim en de verkoopvideo en de verzonnen dokter.

Wetenschappelijk onderzoek

Deze beweringen van SanaWellness™ zijn algemeen voorkomende beweringen die worden gedaan door veel voedingssupplementen die gericht zijn op gewichtsverlies en de algemene gezondheid. Er is enig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat de ingrediënten in SanaWellness™ – namelijk de triglyceriden met middellange ketens en natuurlijke voedingsstoffen – bepaalde gezondheidsvoordelen kunnen bieden, maar het bewijs is beperkt en niet overtuigend.

Triglyceriden met middellange ketens (MCT’s) zijn vetten die worden gewonnen uit kokosolie, palmolie en andere bronnen. Er is enig bewijs dat MCT’s kunnen helpen bij gewichtsverlies en verbetering van de cognitieve functie, maar de kwaliteit van het bewijs varieert. Het is belangrijk om op te merken dat het bewijs voor de voordelen van MCT’s voornamelijk afkomstig is van onderzoek dat werd uitgevoerd met behulp van geïsoleerde MCT’s, en niet van producten die MCT’s bevatten, zoals SanaWellness™.

Conclusie

Het product SanaWellness™ en de beweringen die het maakt, lijkt een significante redenen voor onze bezorgdheid te zijn. Hoewel sommige ingrediënten zoals triglyceriden met middellange ketens mogelijk gezondheidsvoordelen kunnen bieden, is het bewijs hieromtrent niet eenduidig. Bovendien is er aanzienlijke onduidelijkheid over andere vermeende ‘natuurlijke voedingsstoffen’ in het product.

Het gebrek aan een verifieerbare voedingsdeskundige die het product onderschrijft en de ontdekking dat Dr. Rosmy Barrios waarschijnlijk een fictieve persoon is, roept ernstige vragen op over de integriteit van de marketingclaims van SanaWellness™. Deze twijfels worden versterkt door de bevinding dat het product wordt gepromoot door een reclamebureau dat ‘dark patterns’ gebruikt om consumenten te manipuleren.

In het licht van deze bevindingen adviseren wij consumenten om voorzichtig te zijn met SanaWellness™. Hoewel sommige beweringen van het product enigszins plausibel kunnen klinken, is het gebrek aan transparantie en overtuigend wetenschappelijk bewijs zorgwekkend. Voor personen die overwegen hun dieet of levensstijl aanzienlijk te veranderen, is het altijd aanbevolen om medisch advies te zoeken.

In het algemeen blijven een uitgebalanceerde, gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging de beste aanpak voor de meeste mensen om een gezond gewicht en algehele welzijn te behouden.

8 REACTIES

 1. Ik liet vanwege mijn slechte ervaringen met Sanalyslab onderstaand bericht achter op Dokter.nl:

  Op 26 juli 2023 heb ik 12 potten SanaWellness, 3 potten SanaDigest en 3 potten SanaLiver besteld voor 650.40 euro! In de video was gezegd dat je het kon proberen en het mocht terugsturen als het niet beviel. Men zou niet eens vragen stellen en je kreeg je geld terug. Omdat ik zeer ernstig ziek ben en alles aangrijp wat mijn gezondheid kan verbeteren heb ik dus voor 650.40 euro besteld. Juist ook om de belofte dat je je geld terug kon krijgen. Wel, misschien juist omdat ik ziek ben merkte ik niets, geen enkele werking. Mijn lichaam werkt natuurlijk niet meer normaal, dus voor mij was het niets.

  Ik heb Sanalyslab 5 keer benaderd, maar ik heb nooit een reactie gekregen!

  Ik heb opgebeld naar het telefoonnummer dat ze op hun site geven. Wat bleek? Het telefoonnummer is niet in gebruik! Ik heb een adres opgezocht dat ik via hun site kon vinden. In Lyon. Dat blijkt een meubelzaak! En wel een zaak die containers voor opslag verhuurt!

  Hier: Gardemule Meuble Lyon: Verhuur van een box in Lyon, Rhône (69) met Locakase

  Dit klopt echt niet! Het lijkt op oplichting. Een bedrijf dat slechts opslag huurt om hun goederen te verkopen, maar niet bereiken valt!

  Het is zo erg dat ik de middelen ook beslist niet meer zou DURVEN gebruiken! Wat zit erin? Wat slik je in vredesnaam? Ik voelde me er ook niet zo lekker van. Deze mensen willen heel duur verkopen, maar onbereikbaar blijven. Het gaat om geld verdienen aan de zwakke gezondheid van anderen! Wat stoppen ze er voor rommel in? Want het zal ook wel zo goedkoop mogelijk moeten zijn!

  Trap hier niet in. Dat hele bedrijf is nergens te vinden, bestaat niet. Er bestaan slechts een paar mensen, die bezig zijn met rijk worden ten koste van anderen.

  Er werden me zelfs ook nog 2 potten GRATIS aangeboden, als cadeautje. Maar wat bleek? Ik moest 1 pot van 69 euro kopen, dan “kreeg” ik die andere 2. Jaja.

  Ik gooi die rommel weg en ben 650.40 euro kwijt! Nogmaals, trap er NIET in!

  Overigens wil ik ook nog zeggen dat ik mijn bestelling keurig aangetekend retour heb gestuurd naar Etten Leur, wat op de doos stond. Maar dat adres klopte niet zei de Post.nl.
  Waarschijnlijk dus ook een opslag voor Nederland, meer niet.

 2. Wat een heldere uitleg hierboven, dank.
  Ik was onder de indruk van de video, werd wat wantrouwend toen er op het eind steeds meer ‘kortingen’ op het product werden aangeboden, vooral bij snel bestellen. Daarom ging ik googelen.

 3. 8 juli gekocht ,23 juli bericht gestuurd daar 24 Jul antwoord op gehad wat niet bevredigend was,daar geen reactie op ontvangen vandaag weer een mail verstuurd hoop daar antwoord op te krijgen zonder zet ik mijn bevindingen openbaar

 4. net binnen gekregen en ja ook ik zocht naar een gebruiksaanwijzing heb nu maar zelf 1 schepje in een glas water gedaan 5 min laten staan en toen opgedronken dus doe dat maar iedere morgen

 5. Ik heb het besteld .het staat alleen in het frans.ik versta geen Frans..nu moet ik iemand gaan zoeken die voor mij vertaalt.dus ik weet ook niet hoe ik dit moet gebruiken.smorgens bij het maaltijd bv.
  En hoeveel lepels in welke drank water of .elk of iets anders.ik weet niet eens of het werk.

 6. Als sceptisch consument ben ik altijd op mijn hoede voor producten die wonderbaarlijke resultaten beloven, zoals SanaWellness™. Omdat ik geloof in het maken van weloverwogen keuzes op basis van wetenschappelijk bewijs, wil ik deze claims in twijfel trekken en mensen bewust maken van de potentiële valkuilen van dergelijke voedingssupplementen. Zoals eerder vermeld, is het bewijs voor de voordelen van MCT’s niet overtuigend en is het vaak afkomstig van onderzoek waarbij geïsoleerde MCT’s zijn gebruikt. Dit betekent dat we niet zomaar kunnen aannemen dat SanaWellness™, dat een mix van MCT’s en andere ingrediënten bevat, dezelfde resultaten zal opleveren.

  Bovendien is het gebrek aan transparantie over de specifieke natuurlijke voedingsstoffen in SanaWellness™ zorgwekkend. Dit maakt het voor consumenten moeilijk om een geïnformeerde beslissing te nemen over de effectiviteit van het product. Zonder deze informatie kunnen we niet met zekerheid zeggen of SanaWellness™ zijn claims waarmaakt of simpelweg profiteert van de hype rond voedingssupplementen en gewichtsverlies.

  Op basis van mijn persoonlijke ervaringen en onderzoek, zou ik SanaWellness™ niet aanbevelen. Het lijkt erop dat het bedrijf voornamelijk geïnteresseerd is in het verkopen van hun product en profiteren van de trend rond MCT’s en natuurlijke voedingsstoffen, zonder concreet bewijs te leveren voor de effectiviteit van hun product. In plaats daarvan adviseer ik mensen die geïnteresseerd zijn in gewichtsverlies en het verbeteren van hun algehele gezondheid om zich te concentreren op een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen magische oplossing is voor gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid – het vereist toewijding, geduld en een holistische benadering.

  In plaats van geld uit te geven aan voedingssupplementen met twijfelachtige claims, zou ik aanraden te investeren in gezonde voeding, professioneel advies van een diëtist of voedingsdeskundige, en het creëren van een duurzame en realistische levensstijl die je gezondheid op lange termijn ondersteunt.

 7. Dit klinkt niet goed, man! Het is niet oké om mensen op deze manier te misleiden en hun geld te stelen. Het is belangrijk om sterk te blijven en te vechten voor onze rechten als consumenten. Laten we ons verzetten tegen deze praktijken en ervoor zorgen dat de verantwoordelijken worden aangepakt. Het leven is te kort om ons te laten bedriegen door bedrijven die slechts uit zijn op winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in