Dit gezonde banaan-havermout cake recept is de perfecte oplossing voor als je op zoek bent naar een verantwoorde snack die ook nog eens lekker is. Het is gluten- en lactosevrij, dus het is geschikt voor mensen met coeliakie of lactose-intolerantie. Bovendien bevat het vezels en gezonde vetten uit havermout en banaan.
In welke diëten toepasbaar:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
- Veganistisch (door het gebruik van plantaardige margarine en plantaardige melk)
Ingrediënten:
- 2 grote, rijpe bananen
- 1 1/2 kopjes glutenvrije havermout
- 1/2 kopje plantaardige melk
- 1/4 kopje plantaardige margarine
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een cakeblik in met plantaardige margarine.
- Mix de bananen tot een gladde puree in een grote kom.
- Voeg de havermout, plantaardige melk, plantaardige margarine, eieren, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in het cakeblik en bak het cake ongeveer 25-30 minuten in de oven of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat het cake afkoelen voordat je het serveert. Geniet van je gezonde banaan-havermout cake!