Gezonde Banaan-Havermout Cake (gluten & lactose-vrij)

Gezonde Banaan-Havermout Cake (gluten & lactose-vrij)
Gezonde Banaan-Havermout Cake (gluten & lactose-vrij)

Dit gezonde banaan-havermout cake recept is de perfecte oplossing voor als je op zoek bent naar een verantwoorde snack die ook nog eens lekker is. Het is gluten- en lactosevrij, dus het is geschikt voor mensen met coeliakie of lactose-intolerantie. Bovendien bevat het vezels en gezonde vetten uit havermout en banaan.

In welke diëten toepasbaar:

Ingrediënten:

  • 2 grote, rijpe bananen
  • 1 1/2 kopjes glutenvrije havermout
  • 1/2 kopje plantaardige melk
  • 1/4 kopje plantaardige margarine
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een cakeblik in met plantaardige margarine.
  3. Mix de bananen tot een gladde puree in een grote kom.
  4. Voeg de havermout, plantaardige melk, plantaardige margarine, eieren, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak het cake ongeveer 25-30 minuten in de oven of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat het cake afkoelen voordat je het serveert. Geniet van je gezonde banaan-havermout cake!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in