Lignosus Ervaringen en Review: Is het betrouwbaar ?

Lignosus Europe wordt via Facebook reclames verkocht. Het is wederom een wondermiddel, want het ontgift en versterk je longen. Het is een voedingssupplement en geen medicijn. De poederzakjes kosten € 59 per verpakking van 30 stuks.

Over de producent Lignosus

Het bedrijf geeft aan gevestigd te zijn in Malaysia, als je dit artikel koopt, dan wordt dit geleverd vanuit het buitenland en dan ben jij de importeur van het artikel. Doordat het bedrijf zich in het buitenland bevindt, valt dit buiten de EU controle. M.a.w. het is onbekend wat inhoud is van het product.

De website is geregistereed door GoDaddy.com, LLC voor een onbekende partij. Op de website staat geen eigenaar, vestigingsplaats en adres vermeld.

Paypal geeft aan het bedrijf Storepair Pte Ltd is, gevestigd in Singapore, met als hoofdactiviteit: Storepair Pte Ltd is the holding company for various Internet based creative products and services.

Onze vermoeden is dat dit een bedrijf is dat handelt via dropshipping.

Bij de KVK in Singapore is dit bedrijf onbekend (https://www.acra.gov.sg/) en in de Verenigde Staten is er ook niets bekend (https://www.nass.org/) van deze verkoper.

Ingredienten Lignosus

Het hoofdbestandsdeel is Lignosus rhinocerus (Tijgermelkpaddestoel). Er is onvoldoende studie gedaan naar Lignosus rhinocerus om de werking te kunnen bewijzen. Er zijn geen klinische studies geweest om de werking op mensen te bewijzen.

Bronnen

 1. Lignosus rhinocerus – Wikipedia
 2. A Status Review of the Bioactive Activities of Tiger Milk Mushroom Lignosus rhinocerotis (Cooke) Ryvarden – PubMed (nih.gov)

Wat is de werking van Lignosus ?

De fabrikant geeft aan op zijn website dat zijn poeders longen kunnen, reiningen, verjongen, versterken en beschermen.

 • Lignosus heeft eigenschappen die effectief zijn in het herstellen van de beschadigde weefsels van de longen door zijn zelfreinigende vermogens te activeren.
 • Lignosus herstelt het cellulaire metabolisme, dat van vitaal belang is voor mensen met beschadigde longen veroorzaakt door vervuiling en roken.
 • Lignosus bevat polysacchariden die bekend staan om hun immunoregulerende eigenschappen die de functies van de cel waaruit het immuunsysteem bestaat, versterken en ondersteunen.
 • Lignosus beschermt de longen die verantwoordelijk zijn voor het weerstaan en bestrijden van ziekten en virussen.

De producent belooft op zijn website dat het de effecten van roken op je longen kan verminderen.

De schade aan de longen als gevolg van roken is niet zichtbaar met het blote oog. Continu roken zet teer in de longen, wat kan leiden tot longgezondheidsaandoeningen. Lignosus Tiger Milk Mushroom biedt ondersteuning voor longfuncties, helpt u om het toxine dat wordt ingeademd door roken te reinigen en helpt hoesten, congestie en irritatie te verminderen.

Versterkt de longspieren van de luchtwegwanden.Verbetert het ademhalingsproces en ondersteunt het welzijn van bronchianen door het slijmniveau in evenwicht te brengen en de luchtwegen open te houden.

Let op, het bedrijf geeft aan in zijn disclaimer aan:

Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te verhelpen of te voorkomen. De standpunten en voedingsadviezen van Lignosus zijn niet bedoeld voor het verstrekken van medisch advies. Raadpleeg altijd uw zorgverlener als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft. Individuele resultaten kunnen variëren.

Is er wetenschappelijk bewijs?

De claims van de fabrikant over Lignosus zijn niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Er is momenteel geen sterk wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat Lignosus de longen kan reinigen, verjongen, versterken en beschermen. De beschikbare onderzoeken die zijn uitgevoerd op Lignosus hebben zich voornamelijk gericht op de chemische samenstelling van de paddenstoel en het potentieel voor medicinaal gebruik, maar er is nog geen onderzoek gedaan naar de effecten van Lignosus op de longen van mensen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het evalueren van de claims van de fabrikant en om aanvullende informatie te zoeken voordat u besluit Lignosus te gebruiken. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een gekwalificeerde gezondheidsprofessional voordat u een nieuw supplement of behandeling gebruikt.

Werkt het ook?

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat Lignosus effectief is in het behandelen van longziekten of het reinigen, verjongen, versterken en beschermen van de longen. Hoewel er enig preklinisch en dieronderzoek is gedaan, zijn er nog geen goed ontworpen klinische onderzoeken uitgevoerd om de effectiviteit en veiligheid van Lignosus bij de mens te evalueren.

Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het aannemen van de beweringen van de fabrikant en om altijd medisch advies in te winnen voordat u supplementen of kruidenproducten gebruikt.

Ervaringen op internet Lignosus

Er zijn nog niet zoveel ervaringen op internet over Lignosus. Op de verkoopwebsite van  staan heel veel goede ervaringen, ondersteund door video’s op youtube, die door nagenoeg door niemand worden bekeken. Echter wat zijn deze ervaringen waard, als ze niet onafhankelijk kunnen worden gecontroleerd. Het is weer zo’n voorbeeld dat de slager zijn eigen vlees controleerd.

Weinig bekeken video's van Lignosus met fake verklaringen.
Weinig bekeken video’s van Lignosus met fake verklaringen.

Daarnaast zijn veel fake ervaringen websites, compleet met fake profielen op social media, die dit soort producten beoordelen. Vaak kun je hier ook “fake” korting ontvangen, op de zogenaamde aanbieding pagina.

Is Lignosus Europe te koop bij Kruidvat of Apotheek?

Nee, je kan Lignosus alleen online kopen. Een drogist of apotheek verkoopt enkel maar artikelen waarvan de herkomst is aan te tonen.

Stof om over na te denken

 1. Waarom wordt gebruik van dit artikel niet geadviseerd door de huis of longarts?
 2. Waarom verstopt de producent zich?

Conclusie

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat Lignosus effectief is in het behandelen van longziekten of het reinigen, verjongen, versterken en beschermen van de longen.

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Lignosus of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

12 REACTIES

 1. Ik wel besteld en op de aangegeven datum mijn bestelling ontvangen.

  Net begonnen en neem 2 x daags.
  Is voor mijn sinusitis.
  Snap jullie niet andere producten nemen jullie wel maar ja wat de boer niet kent moet die niet he.

  Dus neem lekker dan die medicijnen die de huisarts of ziekenhuis voorschrijven en die daar veel aan verdienen.

 2. Penicilline is afkomstig van schimmels en deze zijn in staat om bacteriën te doden, bij toeval ontdekt. Lignosus rhinocerus heeft potentie om de gezondheid van de longen te verbeteren. Het is de moeite waard om dit verder te onderzoeken. En longartsen zouden een klinische test moeten doen, om het effect te onderzoeken. Dit beter dan chemische middelen.

  • Het is big business, dit soort bedrijven verdienen heel veel geld met dit soort supplementen. De vraag is altijd krijg je ook dit product of mengen ze wat anders er door heen. Dit is niet gecontroleerd en de aanbieders zijn onzichtbaar.

 3. Ik denk dat je de persoon of personen, hierachter niet kan vertrouwen. Als ze zich verstoppen, dan hebben ze iets te verbergen. Ik heb geen vertrouwen in dit soort online bedrijven. Je moet toch de certificaten kunnen beoordelen. Gelukkig dat jullie verder durven te kijken.

 4. Hoi

  Bedankt voor de recensies.

  We willen graag verduidelijken dat we niet beweren dat het een wondermiddel is. Het is een natuurlijk voedingssupplement op basis van kruiden, geen recept, dus artsen schrijven het helaas niet voor.

  We garanderen ook nooit dat het voor iedereen 100% zal werken, maar het werkt wel voor de meeste klanten met ademhalingssymptomen, alleen duurt het bij sommigen langer voordat ze verbetering ervaren.

  Wij zijn een in Singapore en de Verenigde Staten gevestigd bedrijf, onze ingrediënten komen uit tropische landen. Ons product is vervaardigd in een GMP gecertificeerde faciliteit die gelijk is aan FDA gecertificeerde faciliteit en is ook gegaan door een van de wereldleidende lab testen (Singapore Lab Test) https://nl.lignosus.com/product-safety/

  Aangezien u ons product niet hebt geprobeerd en uw beoordelingen misschien niet nauwkeurig en subjectief zijn, maar toch bedankt voor uw beoordelingen.

  Als iemand vragen heeft, kunt u ons ook bereiken op nl.contact@lignosus.com. Wij beantwoorden altijd onze klanten onderzoek.

  Bedankt

  Lignosus Team

  • Het is wat verkoper verklaart, maar hij geeft aan: WAARSCHUWING: Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Voedsel en Drog Administratie. Individuele resultaten kunnen variëren.

   1. Er is geen aantoonbaar bewijs dat het werkt, er is meer onderzoek nodig.
   2. Het vestigingsadres blijft onbekend, er is geen telefoonnummer. Je kan alleen maar online of email contact zoeken.
   3. De informatie van Lignosus kan niet worden geverifieerd.
   4. Bij de KVK in Singapore is dit bedrijf onbekend (https://www.acra.gov.sg/) en in de Verenigde Staten is er ook niets bekend (https://www.nass.org/) van deze verkoper.
   5. Dit supplement kun je ook kopen via Alibaba. Je kunt deze voorzien van een eigenmerk en label.

   Alle Seinen staan op donker rood !!!

   Lees eens:
   https://www.ikstopnu.nl/motivatie/je-gezondheid-verbetert-snel/

 5. Dit is zo’n constructie dat je dit geleverd krijgt uit India en je moet maar hopen dat er geen rare dingen in hun poedertjes zitten.

 6. Dies ist ein sehr unzuverlässiges Produkt. Ich wurde krank von der Verwendung und sie antworten nicht auf E-Mails. Es ist gefährlich für Ihre Gesundheit. Gibt es mehr Menschen mit diesen Erfahrungen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in