Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan – Tinnitus : Ervaringen: Werkt niet!

Ear Form - Er Long Zuo Ci Wan - Tinnitus : Ervaringen: Werkt niet!
Ear Form - Er Long Zuo Ci Wan - Tinnitus : Ervaringen: Werkt niet!

Ear Form – Er Long Zuo Ci WanTinnitus wordt verkocht via bol.com. Via MSN krijg te een reclame boodschap te zien over een wonder middel tegen Tinnitus. Dit wondermiddel zou mensen van de piep in hun oren afhelpen. Wat je krijg zijn 200 pillen, die je 3x daags 8 tabletten moet innemen. Het is een voedingssupplement en geen medicijn! De kosten zijn €16,95.

Wat is Tinnitus?

Tinnitus is het waarnemen van geluid, zonder dat er een geluidsbron in de buurt is. Dit is gehoorschade die kan ontstaan door blootstelling aan harde geluiden, zoals harde muziek en schieten zonder gehoorbescherming. Het gehoor is beschadigd en mensen horen een fantoomgeluid. Dit kan suizen zijn, maar ook een piep. Dit fantoomgeluid zorgt ervoor dat je normale gespreken niet meer kan verstaan.

Bronnen en meer informatie

 1. Oorsuizen – Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied (kno.nl)
 2. Tinnitus – Wikipedia

Is Tinnitus te genezen?

Er is geen genezing voor deze kwaal, maar de behandelingen worden steeds beter.

Bronnen en meer informatie

 1. FAQ – Is tinnitus te genezen? (stichtinghoormij.nl)
 2. Genezen van tinnitus kan nog niet, maar behandelingen worden steeds beter – EenVandaag (avrotros.nl)
 3. Ik heb last van oorsuizen | Thuisarts.nl

Feiten over Tinnitus

 1. Een derde van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met tinnitus. Tien tot vijftien procent daarvan zoekt daarbij medische hulp.
 2. Wanneer dit is veroorzaakt door psychische problematiek of lichamelijk conditieverlies en herstel of behandeling positief uitpakt, kan ook de tinnitus weer verdwijnen.

Wat zijn de Ingredienten?

Ingrediënten: Rehmannia, kamferyam, kornoeljevrucht, indisch brood, Boompioen, Grote waterweegbree, sikkelgoudscherm, magnetijzersteen, aardappelzetmeel.

Wij hebben geen enkel bewijs kunnen vinden dat één deze ingredienten helpt tegen tinnitus.

Ervaringen op internet

Er is weinig bekend over dit artikel op internet. Op Amazon zijn er wat reviews, die niet overtuigend zijn of dit echt werkt. Op pubmed is vage informatie beschikbaar over “Er Long Zuo Ci Wan”. Er heeft één test plaats gevonden op ratten.

Er is momenteel een klinische studie bezig, op grond van de Chinese geneeskunde (Bushen Huoxue Tongluo) voor de behandeling van subjectieve tinnitus. Er zijn nog geen resultaten bekend.

Werkt Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan – Tinnitus ?

Nee, het werkt niet. Het is niet getest op de werking op mensen.

Stof tot nadenken

 1. Als deze wonderpillen zouden werken, dan zouden artsen deze toch voorschrijven?
 2. Bezoek eens de website van de stichting hoormij en laat je goed voorlichten
 3. Deze pillen kun je ook vorm van kwakzalverij noemen!
 4. Waar is het geproduceerd en wat zijn de bestandsdelen van het product?
 5. Het is een voedingssupplement en het mag zonder enig onderzoek en/of bewijs worden verkocht.

Conclusie

Er worden valse verwachtingen gewekt. Dit soort wonder pillen werken niet en kosten je alleen maar geld. Als je last hebt van je oren neem dan contact op met de huisarts, deze kan je doorverwijzen naar een specialist!

1 REACTIE

 1. Ik heb door een bermbom tijdens mijn missie in Afghanistan gehoorschade opgelopen. Aan mijn rechteroor ervaar ik tinnitus, een enorme piep. Dit gaat niet weg, het wordt wel minder met tegengeluid en een speciaal gehoorapparaat. Als dit soort kruidenpillen zouden werken, dan zou ik ze gelijk gebruiken. Het is niet fijn slapen met een piep, want je wordt dag en nacht herinnerd aan gebeurtenis. Het kan toch niet waar zijn dat mensen dit soort onzin dingen verkopen op bol.com!! Artsen kun je niet genezen, maar ze kunnen helpen om er mee om te gaan. Er is wel onderzoek gaande, ze worden steeds beter. Er zijn veel mensen met tinnitus!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in