Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan – Tinnitus : Ervaringen: Werkt het?

Ear Form – Er Long Zuo Ci WanTinnitus wordt verkocht via bol.com. Via MSN krijg te een reclame boodschap te zien over een wonder middel tegen Tinnitus. Dit wondermiddel zou mensen van de piep in hun oren afhelpen. Wat je krijg zijn 200 pillen, die je 3x daags 8 tabletten moet innemen. Het is een voedingssupplement en geen medicijn! De kosten zijn €16,95.

Wat is Tinnitus?

Tinnitus is het waarnemen van geluid, zonder dat er een geluidsbron in de buurt is. Dit is gehoorschade die kan ontstaan door blootstelling aan harde geluiden, zoals harde muziek en schieten zonder gehoorbescherming. Het gehoor is beschadigd en mensen horen een fantoomgeluid. Dit kan suizen zijn, maar ook een piep. Dit fantoomgeluid zorgt ervoor dat je normale gespreken niet meer kan verstaan.

Bronnen en meer informatie

 1. Oorsuizen – Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied (kno.nl)
 2. Tinnitus – Wikipedia

Is Tinnitus te genezen?

Er is geen genezing voor deze kwaal, maar de behandelingen worden steeds beter.

Bronnen en meer informatie

 1. FAQ – Is tinnitus te genezen? (stichtinghoormij.nl)
 2. Genezen van tinnitus kan nog niet, maar behandelingen worden steeds beter – EenVandaag (avrotros.nl)
 3. Ik heb last van oorsuizen | Thuisarts.nl

Feiten over Tinnitus

 1. Een derde van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met tinnitus. Tien tot vijftien procent daarvan zoekt daarbij medische hulp.
 2. Wanneer dit is veroorzaakt door psychische problematiek of lichamelijk conditieverlies en herstel of behandeling positief uitpakt, kan ook de tinnitus weer verdwijnen.

Wat zijn de Ingredienten?

Ear Form (Er Long Zuo Ci Wan) is een traditioneel Chinees kruidenmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd. Het bevat een mengsel van verschillende Chinese kruiden die samenwerken om de symptomen van tinnitus te verminderen en de algehele gezondheid van het gehoor te ondersteunen.

De exacte samenstelling van de kruiden kan variëren, afhankelijk van de specifieke formule die wordt gebruikt. Over het algemeen kunnen de ingrediënten in Ear Form onder meer omvatten:

 • Semen strychni (ma qian zi)
 • Radix paeoniae rubra (chi shao)
 • Rhizoma ligustici chuanxiong (chuan xiong)
 • Radix angelicae dahuricae (bai zhi)
 • Fructus gardeniae (zhi zi)
 • Radix rehmanniae (shu di huang)
 • Fructus corni (shan zhu yu)
 • Radix bupleuri (chai hu)
 • Cortex moutan (mu dan pi)

Het is belangrijk om op te merken dat kruidenmiddelen niet door alle gezondheidsinstanties worden erkend als een effectieve behandeling voor medische aandoeningen, inclusief tinnitus. Het is daarom belangrijk om een arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement of kruidenproduct gaat gebruiken.

Ervaringen op internet

Er is weinig bekend over dit artikel op internet. Op Amazon zijn er wat reviews, die niet overtuigend zijn of dit echt werkt. Op pubmed is vage informatie beschikbaar over “Er Long Zuo Ci Wan”. Er heeft één test plaats gevonden op ratten.

Er is momenteel een klinische studie bezig, op grond van de Chinese geneeskunde (Bushen Huoxue Tongluo) voor de behandeling van subjectieve tinnitus. Er zijn nog geen resultaten bekend.

Is er wetenschappelijk bewijs

Er is enig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de individuele kruiden in Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan bij de behandeling van tinnitus. Sommige van deze onderzoeken suggereren dat sommige van de kruiden mogelijk enig voordeel kunnen bieden bij de behandeling van tinnitus.

Er zijn echter weinig onderzoeken gedaan naar de werkzaamheid van de combinatie van kruiden die worden gebruikt in Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan. Bovendien zijn de meeste onderzoeken kleinschalig en van beperkte kwaliteit. Daarom is er momenteel geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan effectief is bij de behandeling van tinnitus. Het is altijd belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen of medicijnen gebruikt.

Werkt Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan – Tinnitus ?

Er is momenteel geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat Ear Form (Er Long Zuo Ci Wan) effectief is bij de behandeling van tinnitus. Hoewel sommige van de ingrediënten in Ear Form (zoals ginkgo biloba) zijn onderzocht in relatie tot tinnitus, zijn de resultaten gemengd en is er geen eenduidig bewijs van werkzaamheid. Het is belangrijk op te merken dat supplementen zoals Ear Form niet zijn gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor veiligheid en effectiviteit, dus het is raadzaam om voor gebruik met uw arts te overleggen.

Stof tot nadenken

 1. Als deze wonderpillen zouden werken, dan zouden artsen deze toch voorschrijven?
 2. Bezoek eens de website van de stichting hoormij en laat je goed voorlichten
 3. Deze pillen kun je ook vorm van kwakzalverij noemen!

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Ear Form – Er Long Zuo Ci Wan – Tinnitus of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

1 REACTIE

 1. Ik heb door een bermbom tijdens mijn missie in Afghanistan gehoorschade opgelopen. Aan mijn rechteroor ervaar ik tinnitus, een enorme piep. Dit gaat niet weg, het wordt wel minder met tegengeluid en een speciaal gehoorapparaat. Als dit soort kruidenpillen zouden werken, dan zou ik ze gelijk gebruiken. Het is niet fijn slapen met een piep, want je wordt dag en nacht herinnerd aan gebeurtenis. Het kan toch niet waar zijn dat mensen dit soort onzin dingen verkopen op bol.com!! Artsen kun je niet genezen, maar ze kunnen helpen om er mee om te gaan. Er is wel onderzoek gaande, ze worden steeds beter. Er zijn veel mensen met tinnitus!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in