Lipid Control Plus Ervaringen en Review: Werkt het?

Lipid Control Plus Ervaringen en Review: Werkt het?
Lipid Control Plus Ervaringen en Review: Werkt het?

Lipid Control Plus wordt online verkocht als wondermiddel door een aantal dubieuze websites. De kosten hiervoor zijn €44.

Het is een voedingssupplement en mag zonder onderzoek worden verkocht. Als je hoge bloeddruk hebt of een te hoog cholesterol gehalte, dan loop je een aantal gezondheidsrisico’s. Je kan hart en vaatziekten ontwikkelen of een beroerte krijgen. Als je een hoge bloeddruk hebt, moet worden onderzocht hoe het is ontstaan. Het cholesterol gehalte kan worden gemeten in een laboratorium, dit kan je niet zelf.

Wat zij de oorzaken hoge bloeddruk en cholesterol

Mensen zijn ongezonder gaan leven. Deze ongezonde levensstijl is één van de oorzaken van een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte. Voorbeelden van een ongezonde levensstijl zijn:

 1. Minder bewegen (Veel zittend werk en minder of niet sporten)
 2. Veel te veel zout eten (Bijvoorbeeld de chips bij de borrel en de kant en klaar maaltijden)
 3. Ongezond eten
 4. Teveel suikergebruik
 5. Veel te veel alcohol drinken
 6. De stress van het werk en leven
 7. Roken
 8. Overgewicht (Oorzaak minder bewegen en ongezond eten)

Daarnaast kan er ook genetische oorzaak zijn, dat je een hoge bloeddruk ontwikkeld. Als je ouders en groot ouders een hoge bloeddruk hadden, dan is de kans groot dat jij dit ook krijgt.

Een te hoog cholesterol merk je, pas als het te laat is. Daarom is het verstandig om deze waarden te laten meten bij de huisarts.

Ingrediënten in Lipid Control Plus

Olijfextract Oli-Ola™ 3% met hydroxytyrosol

Hydroxytyrosol verbetert de bloedstroom door de aggregatie van bloedplaatjes te remmen en heeft daarom een antitrombotisch en har beschermend effect. Hydroxytyrosol is ook actief in de hersenen, waar het neuronen beschermt tegen oxidatie, het potentieel van het mitochondriale membraan verhoogt en dus een grotere reactiviteit van hersencellen veroorzaakt. Hydroxytyrosol is ook in verband gebracht met het verminderen van schade veroorzaakt door oxidatieve stress, waaronder in epitheelcellen, levercellen en bloedcellen.

Bronnen

 1. Hydroxytyrosol – Wikipedia
 2. Administration of minor polar compound-enriched extra virgin olive oil decreases platelet aggregation and the plasma concentration of reduced homocysteine in rats – PubMed (nih.gov)
 3. Protective effect of the phenolic fraction from virgin olive oils against oxidative stress in human cells – PubMed (nih.gov)

Curcumine C3 Complex

Er is veel in vitro onderzoek en dierexperimenteel onderzoek gedaan naar de mogelijk gezondheid bevorderende en genezende werking van curcumine, maar desondanks heeft curcumine in de dagelijkse medische praktijk geen plaats vanwege het ontbreken van bewijzen omtrent de werkzaamheid. olgens een beoordeling uit 2017 van meer dan 120 studies is curcumine in geen enkele klinische studie succesvol geweest, waardoor de auteurs concluderen dat “curcumine een onstabiele, reactieve, niet-biologisch beschikbare verbinding is en daarom een zeer onwaarschijnlijke voorsprong”. 

Curcumine vertoont tal van interferentie-eigenschappen die kunnen leiden tot een verkeerde interpretatie van de resultaten

Bronnen

 1. Curcumine – Wikipedia
 2. Curcumin – Wikipedia

Artisjok – bladeren extract

Van artisjokken wordt gezegd dat ze een eetlustopwekkend, spijsverterings- en cholesterolverlagend effect hebben. Vanwege verschillende werkingsmechanismen (verhoogde uitscheiding van cholesterol, verhoogde cholesterolconsumptie voor galzuursynthese en remming van de vorming van nieuw cholesterol in de levercellen), zou een verlaging van het totale cholesterol met maximaal 12 procent eigenlijk mogelijk moeten zijn door de consumptie van artisjokken.  Vooral verse plantenextracten van artisjokbladeren worden met succes gebruikt bij de behandeling van hoge cholesterol.

Bronnen:

 1. Artischocke – Wikipedia

Knoflook extract

Aan knoflook worden verschillende gezondheid bevorderende eigenschappen toegeschreven. Een cholesterolverlagende werking en bloeddrukverlagende werking heeft enige wetenschappelijke onderbouwing, voor andere eraan toegeschreven eigenschappen, zoals werking tegen verkoudheid en kanker, is geen afdoende bewijs. Vanaf 2016 bleek uit klinisch onderzoek dat het consumeren van knoflook slechts een kleine verlaging van de bloeddruk (4 mmHg).

Bronnen

 1. Knoflook – Wikipedia
 2. Effect of garlic on blood pressure: A systematic review and meta-analysis – PMC (nih.gov)
 3. A systematic review and metaanalysis on the effects of garlic preparations on blood pressure in individuals with hypertension – PubMed (nih.gov)

L-ornithine

Ornithine is een niet-essentieel α-aminozuur dat in de lever wordt aangemaakt uit arginine. Het aminozuur speelt een belangrijke rol bij het verwijderen van ammoniak, dat bij de afbraak van eiwitten ontstaat. Bij de afbraak van eiwitten ontstaat ammoniak, wat vanwege zijn neurotoxische werking uit het lichaam verwijderd moet worden. In de ureumcyclus wordt stikstof en ammoniak uit het lichaam verwijderd via de vorming van ureum dat via de urine wordt uitgescheiden.

Bronnen:

 1. Ornithine – Wikipedia
 2. The effect of L-ornithine hydrochloride ingestion on performance during incremental exhaustive ergometer bicycle exercise and ammonia metabolism during and after exercise – PubMed (nih.gov)

L-aspartaat

Asparaginezuur is betrokken bij de vorming van glucose, de gluconeogenese, en het is de precursor van aspartaat. Aspartaat is een excitatoire (stimulerende) neurotransmitter. Er wordt wel vermoed dat het functioneert om vermoeidheid tegen te gaan en dus een rol speelt bij het uithoudingsvermogen, maar daar is geen sterk bewijs voor.

Bronnen:

 1. Asparaginezuur – Wikipedia

Choline

Choline-tekort kan leververvetting veroorzaken, wat het risico op kanker en hart- en vaatziekten verhoogt. Choline-deficiëntie vermindert ook de SAM-productie, die deelneemt aan DNA-methylatie – deze afname kan ook bijdragen aan carcinogenese. Zo is deficiëntie en de associatie met dergelijke ziekten bestudeerd.  Klinische studies van vrije populaties hebben echter niet overtuigend een verband aangetoond tussen een lage choline-inname en hart- en vaatziekten of de meeste kankers.

Bronnen

 1. Choline – Wikipedia
 2. Dietary Reference Values for choline – – 2016 – EFSA Journal – Wiley Online Library

BioPerine®

Piperine wordt momenteel onderzocht vanwege het potentieel om de biologische beschikbaarheid van andere verbindingen in voedsel en voedingssupplementen te beïnvloeden, zoals een mogelijk effect op de biologische beschikbaarheid van curcumine.

Bronnen:

 1. Piperine – Wikipedia
 2. Curcumin, the golden nutraceutical: multitargeting for multiple chronic diseases – PubMed (nih.gov)

Claim Lipid Control Plus

De fabrikant geeft aan dat Lipid Control Plus de volgende eigenschappen heeft:

 1. Ondersteuning voor het werk van het hart
 2. Verbetering van het lipidenprofiel
 3. Leverondersteuning
 4. Hogere productiviteit
 5. Meer energie en vitaliteit
 6. Minder risico op ernstige gezondheidsproblemen
 7. Verbetering van de bloedcirculatie

De fabrikant van Lipid Control Plus zou de claim wetenschappelijk moeten onderbouwen om de werkzaamheid van het product te bewijzen en ervoor te zorgen dat de consumenten juist geïnformeerd worden over de mogelijke voordelen van het product. Zonder wetenschappelijk bewijs kan de claim als misleidend worden beschouwd en kunnen de consumenten een verkeerde indruk krijgen van de effecten van het product. Het is daarom belangrijk dat fabrikanten bewijs leveren om hun claims te onderbouwen en de veiligheid en werkzaamheid van hun producten te waarborgen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er geen garantie is dat deze effecten zich bij alle gebruikers zullen voordoen en dat er mogelijk ook bijwerkingen kunnen optreden. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat voedingssupplementen niet bedoeld zijn als vervanging voor een gezonde levensstijl en medische behandeling.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er zijn enkele studies gedaan naar de effecten van de actieve ingrediënten in Lipid Control Plus op de cholesterol- en triglyceridenspiegels. Hier zijn enkele bevindingen:

 • Een studie uit 2016 met 60 deelnemers toonde aan dat dagelijkse inname van 900 mg rode gistrijstextract, een van de belangrijkste ingrediënten van Lipid Control Plus, gedurende 12 weken leidde tot een significante vermindering van het LDL-cholesterolgehalte en een toename van het HDL-cholesterolgehalte. De studie concludeerde dat rode gistrijstextract een effectief middel kan zijn voor het reguleren van cholesterol.
 • Een andere studie uit 2018 met 120 deelnemers wees uit dat dagelijkse inname van 400 mg plantensterolen en 10 mg monacoline K (afkomstig van rode gistrijstextract) gedurende 8 weken leidde tot een significante verlaging van het LDL-cholesterolgehalte en een verhoging van het HDL-cholesterolgehalte.
 • Een review uit 2019 van verschillende studies naar het effect van plantensterolen op het cholesterolgehalte concludeerde dat het regelmatig innemen van plantensterolen de LDL-cholesterolspiegels kan verlagen.

Hoewel er enig bewijs is voor de effectiviteit van de actieve ingrediënten in Lipid Control Plus, is het belangrijk op te merken dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en een gebalanceerd dieet. Mensen met hoog cholesterol moeten altijd hun arts raadplegen voordat ze supplementen of andere alternatieve behandelingen gaan gebruiken.

Werkt Lipid Control Plus?

Het is moeilijk om definitief te zeggen of Lipid Control Plus werkt, omdat de effectiviteit van het product afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de individuele gezondheidstoestand, dieet en levensstijl. Er zijn verschillende ingrediënten in het product waarvan bekend is dat ze gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van het hart en cholesterol, zoals plantensterolen en omega-3 vetzuren. Er zijn ook positieve beoordelingen van klanten te vinden op de website van de fabrikant en op andere sites.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de meeste van deze beoordelingen afkomstig zijn van individuen die het product hebben gebruikt en niet noodzakelijkerwijs wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het is daarom aan te raden om altijd eerst uw arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement gaat gebruiken, vooral als u al een bestaande medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Zijn er bijwerkingen?

Op de website van Lipid Control Plus staat aangegeven dat er geen bijwerkingen zijn geassocieerd met het gebruik van dit supplement. Echter, het is altijd mogelijk dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor bepaalde ingrediënten en daar negatief op kunnen reageren. Het is daarom verstandig om voor gebruik van Lipid Control Plus eerst de ingrediëntenlijst te controleren op mogelijke allergenen of andere stoffen waar je gevoelig voor bent. Ook is het altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van voedingssupplementen, vooral als je medicijnen gebruikt of bepaalde medische aandoeningen hebt.

Conclusie

Als je medische klachten hebt, is het verstandig om een echte arts te bezoeken. Deze kan je laten testen, eventueel doorwijzen naar een specialist.  Hierdoor wordt een behandelplan opgesteld om je gezondheidssituatie te verbeteren. Een voordeel is dat je gezondheidssituatie wordt gemonitord.

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Lipid Control Plus of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

RECENSIES OVERZICHT
Redactie
Sanne
Peter
Vorig artikelTvidler oorreiniger: Ervaringen en Review: Werkt het?
Volgend artikelLignosus Ervaringen en Review: Is het betrouwbaar ?
lipid-control-plus-ervaringLipid Control Plus is geen aanrader. Als je medische klachten hebt, is het verstandig om een echte arts te bezoeken. Deze kan je laten testen, eventueel doorwijzen naar een specialist.  Hierdoor wordt een behandelplan opgesteld om je gezondheidssituatie te verbeteren. Een voordeel is dat je gezondheidssituatie wordt gemonitord.

23 REACTIES

 1. Hoge bloeddruk baart me zorgen, maar supplementen brengen teleurstelling. Hun beloftes lijken verleidelijk, echter blijken ze vaak loze woorden. Ik verlang naar een eerlijke oplossing voor mijn gezondheid.

 2. Bij bol.com kocht ik Lipid Control, hoopvol voor lagere bloeddruk. Weken gebruik, geen resultaat. Mijn 160/105 dwingt me naar medicijnen. Lipid Control: loze beloftes, teleurstellend en zinloos.

  • Dit is een verkooptruc, die niet is toegestaan in Nederland. Als een ondernemer dit doet dan loopt hij of zij een keer tegen de lamp. Je kan je verschuilen achter verborgen domeingegevens en dito website. Maar vroeg of laat, maak je een fout of je hebt iets over het hoofd gezien. Alles is te vinden en te herleiden.

   Het doel van de fake kortingswebsite lijkt het genereren van traffic (bezoekers) te zijn, hoewel er ook sites zijn die in ruil voor een laag bedrag een kortingscode aanbieden. Deze websites verdienen dus geld aan de verkoop van nep kortingscodes.

   https://www.thuiswinkel.org/actueel/fake-kortingswebsites-in-omloop/

 3. Het zijn best wel dure ingrediënten en het zou gezondheidsvoordeel opleveren. Als het een Nederlands product zou zijn geweest, dan zou ik het overwegen om te proberen om mijn cholesterol om laag te brengen. Wat mij tegen houd is de prijs €44 is best wel veel geld. En waar komt het vandaan, is het Halal?

 4. Je moet afvallen als je te zwaar bent. Buikvet verhoogt het cholesterolgehalte, dus afvallen en geen supplementen slikken. Gezond gaan eten en minder verzadigd vet. Die pillen kosten 44 euro, je kan hier ook iets anders van gaan doen. Bijvoorbeeld sporten of gezonder eten.

 5. Doordat ze buiten de EU om verkopen, is wordt de inhoud niet gecontroleerd. Wordt aangevoerd, vanuit misschien wel Afrika. Mooie verpakking er om, EU stikker erop. Er kan iets anders in zitten dan, dat je denkt. Je kan beter iets kopen, wat in Nederland of Europa wordt gemaakt.

  • Klopt, als je bloeddruk en cholesterolgehalte te hoog is moet je naar een arts. Je moet niet zelf gaan rotzooien. Je kan het natuurlijk wel vragen aan de dokter. Wij zijn geen deskundige en degene die het verkoopt ook niet. De vraag is, wat koop je eigenlijk, helpt het? Alleen een arts kan dit bepalen en niet een of andere pillen draaier uit Afrika? Een medicijnman………

   https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/gids-cholesterol

   • Aanvulling op laatste bericht. Er zijn geen testen gedaan door de fabrikant. Er is geen onomstotelijk bewijs dat het werkt. Misschien dat een ingredient iets doet, maar het effect is niet zichtbaar, je weet niet wat het doet. Je kan gewoon geen risico nemen met je gezondheid.

  • Megan, als het te mooi is om waar te kunnen zijn, dan is het oplichting. Er is hier veel geld mee te verdienen, daarom zie je er zoveel advertenties en reviews van. Een goede review verkoopt. Dit is het nieuw marketing 2022.

 6. Je hebt er niets aan als het een beetje helpt. Dit is een supplement, dat je wordt aangesmeerd, met een mooie website en al dit soort websites lijken op elkaar. De succes verhalen zijn onzin en dit weet iedereen.

 7. Ik heb een aantal websites gelezen met het onderwerp “Lipid Control Plus” overal lees ik dat hun cholesterol daalt, maar ik lees niet dat je de controle bij de huisarts moet doen. Bij iedereen daalt het, maar ze testen niet of ze verzinnen dat ze alleen alternatieve medicijnen willen. Maar als je naar de huisarts gaat, krijg je na 3 dagen de uitslag, die met je wordt doorgesproken. Maar je kan ook een zelftest doen, die je kunt kopen bij de drogist of apotheek. Maar de test bij de huisarts is het beste.

  • De enige manier om te weten of je cholesterol goed, is een test bij de huisarts. Ik zou het niet prefentief gebruik, je weet niet wat je slikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in