Sulami-pillen Review en Ervaringen: Gebruik is gevaarlijk!

Zijn Sulami-pillen Review en Ervaringen: Gebruik is gevaarlijk!
Zijn Sulami-pillen Review en Ervaringen: Gebruik is gevaarlijk!

Sulami is een voedingssupplement dat populair is bij mensen die gewicht willen verliezen en hun stofwisseling willen verbeteren. Maar voordat u Sulami of een ander voedingssupplement gaat gebruiken, is het belangrijk om te weten wat het is, hoe het werkt en of het veilig is.

Wat zijn Sulami-pillen?

Sulami is een voedingssupplement dat wordt gepromoot voor gewichtsverlies en het verhogen van de stofwisseling. Het bevat ingrediënten zoals groene thee-extract, L-carnitine, cafeïne, en een aantal vitamines en mineralen. Deze ingrediënten worden beweerd om te helpen bij het verminderen van de eetlust, het verbranden van calorieën en het verhogen van de stofwisseling.

Ingrediënten

Sulami bevat verschillende ingrediënten die worden beweerd om gewichtsverlies en een verhoogde stofwisseling te ondersteunen. Enkele van de belangrijkste ingrediënten in Sulami zijn:

 1. Groene thee-extract: Groene thee bevat catechines en cafeïne, die het metabolisme kunnen stimuleren en de vetverbranding kunnen ondersteunen.
 2. L-carnitine: L-carnitine is een aminozuur dat kan helpen bij het verbranden van vet en het verhogen van de energieproductie.
 3. Cafeïne: Cafeïne kan helpen bij het onderdrukken van de eetlust en het verhogen van de stofwisseling.
 4. Chroom: Chroom is een mineraal dat kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van de eetlust.
 5. Vitamine B6 en B12: Deze vitamines kunnen helpen bij het verhogen van de energieproductie en het verminderen van vermoeidheid.
 6. sibutramine: Sibutramine is een medicijn dat werd gebruikt voor de behandeling van obesitas. Het werkt door het onderdrukken van de eetlust en het verminderen van het hongergevoel. Sibutramine werd echter in 2010 van de markt gehaald vanwege verhoogde risico’s op hart- en vaatziekten en beroertes bij patiënten die het medicijn gebruikten.
 7. Canrenone: is een diureticum (plaspil) en anti-androgeen, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van vochtretentie en het verminderen van de activiteit van mannelijke hormonen in het lichaam. Het wordt soms gebruikt voor de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals hartfalen, hoge bloeddruk en oedeem.

Canrenone is echter geen ingrediënt dat is toegestaan in voedingssupplementen, omdat het een farmacologisch actieve stof is die alleen onder medisch toezicht mag worden gebruikt.

Het is belangrijk om te weten dat sibutramine een farmacologisch actieve stof is die niet is toegestaan in voedingssupplementen. Sulami-pillen bevatten volgens het Bijwerkingencentrum Lareb echter wel sibutramine, wat betekent dat het product niet veilig is voor consumenten.

Hoe werken Sulami-pillen?

De ingrediënten in Sulami zijn gericht op het verhogen van de stofwisseling en het verminderen van de eetlust. Groene thee-extract bevat bijvoorbeeld cafeïne en catechines, die de vetverbranding kunnen stimuleren en de stofwisseling kunnen verhogen. L-carnitine kan ook helpen bij het verbranden van vet en het verhogen van de energieproductie. Cafeïne kan de eetlust onderdrukken en de stofwisseling verhogen.

Zijn Sulami-pillen veilig?

Hoewel de ingrediënten in Sulami enige ondersteuning bieden voor gewichtsverlies, is er geen wetenschappelijk bewijs dat Sulami-pillen effectief zijn bij het verminderen van lichaamsgewicht of het verhogen van de stofwisseling. Bovendien kunnen voedingssupplementen interacties hebben met andere medicijnen die u mogelijk gebruikt, en sommige ingrediënten in Sulami kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals hoofdpijn, misselijkheid en hartkloppingen.

Wat zegt de wetenschap?

Een systematische review van 2013, gepubliceerd in het tijdschrift Obesity Reviews, vond geen bewijs om de effectiviteit van L-carnitine voor gewichtsverlies te ondersteunen. Bovendien vonden de onderzoekers dat de effecten van groene thee-extract op gewichtsverlies niet consistent waren en dat er meer onderzoek nodig was.

Een andere review uit 2011, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Reviews, vond dat cafeïne en catechines (die aanwezig zijn in groene thee) de stofwisseling kunnen verhogen en het lichaam kunnen helpen om meer vet te verbranden. Echter, de onderzoekers merkten op dat de effecten van cafeïne en catechines afhankelijk kunnen zijn van de individuele gevoeligheid en tolerantie voor deze stoffen.

Wat moet ik nog meer weten?

Als u overweegt om Sulami of een ander voedingssupplement te gebruiken, is het belangrijk om dit te bespreken met uw arts. Ze kunnen u helpen bepalen of het supplement veilig is voor u en of het een effectieve aanvulling is op uw gezondheids- en gewichtsverliesdoelen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat geen enkel supplement een gezonde levensstijl en voedingskeuzes kan vervangen als het gaat om het bereiken en behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van Sulami-pillen kan leiden tot het binnenkrijgen van farmacologisch actieve stoffen zoals sibutramine en canrenone, die niet zijn toegestaan in voedingssupplementen en bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Gevaarlijk

Hoewel Sulami wordt verkocht als een “natuurlijk” kruidenproduct voor gewichtsverlies, het nog steeds een voedingssupplement is en niet zonder risico’s is. Zoals eerder vermeld, kan het gebruik van Sulami-pillen leiden tot het binnenkrijgen van farmacologisch actieve stoffen zoals sibutramine en canrenone, die niet zijn toegestaan in voedingssupplementen en bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Het is ook belangrijk om te weten dat voedingssupplementen niet altijd worden gereguleerd en getest op veiligheid en werkzaamheid zoals geneesmiddelen.

Conclusie

Niet gebruiken, het is niet veilig. Het gebruik van Sulami-pillen kan leiden tot het binnenkrijgen van hoge doses sibutramine, wat ernstige bijwerkingen kan veroorzaken, zoals verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten, en beroertes.

Bronnen:

 1. Onakpoya IJ, et al. The use of green coffee extract as a weight loss supplement: a systematic review and meta-analysis of randomised clinical trials. Gastroenterol Res Pract. 2011;2011:382852.
 2. Saito M, et al. Effect of green tea extract on the reduction of body fat in humans. J Health Sci. 2001;47(2):139-145.
 3. Pooyandjoo M, et al. The effect of (L-)carnitine on weight loss in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Obes Rev. 2016;17(10):970-976.
 4. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten het kruidenpreparaat Sulami niet te gebruiken.
 5. Bijwerkingencentrum Lareb

1 REACTIE

 1. Hey man, ik zeg je één ding: blijf weg van die Sulami-pillen! Ik heb die troep ook eens geprobeerd voordat ik wist dat het verboden was, en ik heb twee dagen lang in bed gelegen als een hoopje ellende. Mijn hart klopte als een bezetene, ik was duizelig en misselijk en ik had totaal geen energie om op te staan. Het is niet alleen gevaarlijk, maar het is ook zonde van je tijd en geld.

  Als je serieus wilt afvallen, dan is er geen shortcut, man. Je moet gewoon hard werken, gezond eten en bewegen. Geloof me, het is het waard. Je voelt je beter, je ziet er beter uit en je hebt veel meer energie. Dus stop met het zoeken naar makkelijke oplossingen en begin met het maken van de juiste keuzes. Gezondheid is het belangrijkste wat er is, en dat kun je niet bereiken met die stomme pillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in