Ketonstrips om te bepalen of de ketose vetverbrandingsfase is gestart

Ketonstrips om te bepalen of je in ketose vetverbrandingsfase bent
Ketonstrips om te bepalen of je in ketose vetverbrandingsfase bent

In het Atkins-dieetboek stelt Dr. Atkins voor om ketonteststrips te gebruiken om de toestand van ketose tijdens het dieet te bepalen. Deze kleine plastic strips worden in de urinestroom gehouden en bevatten een speciaal chemisch behandeld absorptiekussen. Deze pad verandert van kleur als ketonen in de urine aanwezig zijn. Met de aanwezigheid van ketonen verandert de strip verschillende tinten roze tot paars. Er is een kleurschaal op het etiket van de fles die u zal helpen uw ketonniveaus te bepalen.

Ketonstrips zijn verkrijgbaar in elke apotheek en zijn te vinden onder de diabetische benodigdheden. In sommige winkels worden ze achter de toonbank bewaard, dus je moet er misschien om vragen. Je hebt echter geen recept nodig om ze te kopen. Zodra u een pakket ketosestrips opent, hebben ze een houdbaarheid van 6 maanden. Het kan handig zijn om de openingsdatum op de doos te markeren.

Ketonstrips laten je weten of je correct vordert op het Atkins-dieet of koolhydraatarm dieet. Als u het inductieplan tot op de letter volgt en geen paars ziet, hoeft u zich geen zorgen te maken. Sommige mensen tonen nooit sporen van ketonen of ze kunnen net boven de minimumlijn verschijnen.

Zolang u gewicht en centimeters verliest, gebruikt u met succes ketonen. Ook als je net een paar uur hebt geoefend voordat je de strips gebruikte, zie je misschien geen paars.

Sommige dieters kunnen ten onrechte geloven dat een donkerpaars resultaat op de teststrips betekent dat ze sneller afvallen. Eigenlijk is de donkerste paarse kleur een teken van uitdroging. Het betekent dat je urine te geconcentreerd is en dat je water moet drinken.

Ketonen komen van vet in de bloedbaan, of het nu vet is dat je eet of vet dat je verbrandt. Dus als je een maaltijd zwaar in vet eet en dan meteen een teststrip gebruikt, dan zie je een donkerpaars resultaat. Gebruik de strips als leidraad, maar laat je niet misleiden door deze kleur.

Het bereiken van een staat van ketose is de sleutel tot succes op een koolhydraatarm dieeten het is net zo eenvoudig als het elimineren van koolhydraten uit het dieet. Zorg ervoor dat u het eetplan correct volgt en gebruik indien nodig de ketonteststrips.

3 REACTIES

  1. Ik wist dit niet, weer wat geleerd! Dit is voor mij het hulpmiddel waar ik naar zocht. Ik heb ze besteld bij bol en morgen heb ik ze in huis. Op beschrijving staat dat ze bruikbaar zijn als je koolhydraat arm dieet volgt, zoals een Ketogenisch, Atkins, of Paleo dieet. Kosten 7,60 ,je hebt goedkopere en duurdere merken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in