Craveless er is geen bewijs dat je gewicht verliest! Ervaringen en Review

Craveless er is geen bewijs dat je gewicht verliest! Ervaringen en Review
Craveless er is geen bewijs dat je gewicht verliest! Ervaringen en Review

Via Facebook kwam een advertentie langs met het afslankproduct Craveless. Je kon dit product 30 dagen “gratis” proberen en daarna zat je vast aan een abonnement, waarbij je maandelijks deze afslankpillen krijgt toegestuurd. En uiteraard tegen een zeer forse vergoeding. Craveless is een voedingssupplement.

Wetenschappelijk bewijs

Er is geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat de ingrediënten in Craveless gewichtsverlies bevorderen. Het bedrijf beweert dat de actieve ingrediënten, zoals chilipeper en groene thee-extract, de stofwisseling kunnen versnellen en hongergevoelens kunnen verminderen. Hoewel er enig bewijs is dat deze ingrediënten een positief effect kunnen hebben op het metabolisme en de spijsvertering, is er geen garantie dat het supplement zal leiden tot significant gewichtsverlies.

Het is ook belangrijk om op te merken dat abonnementen zoals die aangeboden worden door Craveless, waarbij u maandelijks een product ontvangt tegen hoge kosten, vaak worden beschouwd als onethisch en moeten worden vermeden.

Ingrediënten Craveless

Voedingswaarde 1 tablet
Niacine (vitamine B3) 16 mg (*100%)
Pantotheenzuur (vitamine B5) 6 mg (*100%)
Vitamine B6 1,5 mg (*107%)
Riboflavine (vitamine B2) 1,4 mg (*100%)
Thiamine (vitamine B1) 1,1 mg (*100%)
Foliumzuur (vitamine B9) 250 μg (*125%)
Vitamine B12 5 μg (*200%)
Biotine (vitamine B7) 125 μg (*250%)
Chili-extract 60 mg
Groenethee-extract 150 mg
Chroom 110 μg (*275%)
Zink 10 mg (*100%)
Moringa 200 mg
Vitamine D3 20 μg (*200%)

Het bedrijf gaf aan de stoffen capsaïcine (Chili-extract) en Groene thee-extract gewichtsverlies zouden veroorzaken. Nadat wij deze stoffen in de literatuur hadden opgezocht bleek dat er geen overtuigend bewijs was dat capsaïcine gewichtsverlies zou veroorzaken.

Van groene thee-extract is bekend dat het gezond is, echter er is geen bewijs dat het helpt om af te vallen.

Bronnen

 1. Capsaicin – Wikipedia
 2. Obesity and thermogenesis related to the consumption of caffeine, ephedrine, capsaicin, and green tea – PubMed (nih.gov)
 3. Green tea – Wikipedia
 4. Thee | Voedingscentrum

Reputatie van Craveless op internet

Het bedrijf heeft geen goede reputatie op internet. Op Trustpilot staan er geen positieve reviews. Rode draad is dat je ineens vastzit aan een abonnement.

bron:

 1. Craveless Beoordelingen | Lees klantbeoordelingen van craveless.dk (trustpilot.com)

Claim van de fabrikant Craveless

Craveless is een product dat trek in zoet dempt, wat kan bijdragen aan een gezond en effectief gewichtsverlies. Daarnaast bevat het ook werkzame stoffen zoals chili en groene thee-extract die vaak worden gebruikt om de verbranding te versnellen.

De claim van Craveless dat het product de trek in zoet vermindert en kan bijdragen aan gewichtsverlies is niet wetenschappelijk bewezen. Hoewel sommige ingrediënten in Craveless, zoals chilipeper en groene thee-extract, in verband worden gebracht met een verminderde eetlust en versnelde stofwisseling, is er geen overtuigend bewijs dat deze ingrediënten significant gewichtsverlies veroorzaken.

Stof om over na te denken

 1. Waarom wordt dit in een abonnementsvorm verkocht, na een proefperiode zit je er een jaar aan vast. Op Trustpilot zijn er veel negatieve reacties over de manier van werken.
 2. Waarom wordt er geen wetenschappelijk bewijs overlegd, bij beweringen van de werking van deze pillen. Als je de literatuur nakijkt, dan is de kans zeer klein dat je hiervan afvalt.
 3. Onder gratis verstaan wijn niet dat je gelijk €7,90 moet betalen. Binnen 14 dagen moet je afzeggen, anders zit er gewoon aanvast.
 4. Voor 4 maanden kost je dit €98. Best wel een hoog bedrag! En deze informatie staat niet op de verkooppagina, maar op die van de disclaimer.
 5. Het is blijkbaar een verdienmodel voor de fabrikant en een betaalmodel voor de klant.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Craveless of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

5 REACTIES

 1. bedankt voor de uitleg ik vind het niet kunnen dat je bij het voetje genomen word en ik wacht al 4 weken op een andere pakket die ik besteld heeft maar nog niet binnen

 2. Ik stuyrde het terug en toen werd het pakje plots bij mij terug geleverd….contact opgenomen …ik kon niks terug sturen en moest betalen ..€138 …is niet weinig he

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in