Craveless er is geen bewijs dat je gewicht verliest! Ervaringen en Review

Craveless er is geen bewijs dat je gewicht verliest! Ervaringen en Review
Craveless er is geen bewijs dat je gewicht verliest! Ervaringen en Review

Via Facebook kwam een advertentie langs met het afslankproduct Craveless. Je kon dit product 30 dagen “gratis” proberen en daarna zat je vast aan een abonnement, waarbij je maandelijks deze afslankpillen krijgt toegestuurd. En uiteraard tegen een zeer forse vergoeding. Craveless is een voedingssupplement.

Ingrediënten Craveless

Voedingswaarde 1 tablet
Niacine (vitamine B3) 16 mg (*100%)
Pantotheenzuur (vitamine B5) 6 mg (*100%)
Vitamine B6 1,5 mg (*107%)
Riboflavine (vitamine B2) 1,4 mg (*100%)
Thiamine (vitamine B1) 1,1 mg (*100%)
Foliumzuur (vitamine B9) 250 μg (*125%)
Vitamine B12 5 μg (*200%)
Biotine (vitamine B7) 125 μg (*250%)
Chili-extract 60 mg
Groenethee-extract 150 mg
Chroom 110 μg (*275%)
Zink 10 mg (*100%)
Moringa 200 mg
Vitamine D3 20 μg (*200%)

Het bedrijf gaf aan de stoffen capsaïcine (Chili-extract) en Groene thee-extract gewichtsverlies zouden veroorzaken. Nadat wij deze stoffen in de literatuur hadden opgezocht bleek dat er geen overtuigend bewijs was dat capsaïcine gewichtsverlies zou veroorzaken.

Van groene thee-extract is bekend dat het gezond is, echter er is geen bewijs dat het helpt om af te vallen.

Bronnen

  1. Capsaicin – Wikipedia
  2. Obesity and thermogenesis related to the consumption of caffeine, ephedrine, capsaicin, and green tea – PubMed (nih.gov)
  3. Green tea – Wikipedia
  4. Thee | Voedingscentrum

Reputatie van Craveless op internet

Het bedrijf heeft geen goede reputatie op internet. Op Trustpilot staan er geen positieve reviews. Rode draad is dat je ineens vastzit aan een abonnement.

bron:

  1. Craveless Beoordelingen | Lees klantbeoordelingen van craveless.dk (trustpilot.com)

Claim van de fabrikant Craveless

Craveless is een product dat trek in zoet dempt, wat kan bijdragen aan een gezond en effectief gewichtsverlies. Daarnaast bevat het ook werkzame stoffen zoals chili en groenethee-extract die vaak worden gebruikt om de verbranding te versnellen.


Echter het bedrijf geeft spatje bewijs dat je van dit middel gaat afvallen. Als wij naar de reputatie van het bedrijf kijken is dit niet positief. Het bedrijf geeft aan dat op een veilige manier is geproduceerd. Echter veilig produceren wil nog niet zeggen dat je dit product afvalt.

Stof om over na te denken

  1. Waarom wordt dit in een abonnementsvorm verkocht, na een proefperiode zit je er een jaar aan vast. Op Trustpilot zijn er veel negatieve reacties over de manier van werken.
  2. Waarom wordt er geen wetenschappelijk bewijs bij beweringen van de werking van deze pillen. Als je de literatuur nakijkt, dan is de kans zeer klein dat je hiervan afvalt.
  3. Onder gratis verstaan wijn niet dat je gelijk €7,90 moet betalen. Binnen 14 dagen moet je afzeggen, anders zit er gewoon aanvast.
  4. Voor 4 maanden kost je dit €98. Best wel een hoog bedrag! En deze informatie staat niet op de verkooppagina, maar op die van de disclaimer.
  5. Het is blijkbaar een verdienmodel voor de fabrikant en een betaalmodel voor de klant.

Conclusie

N.a.v. ons literatuuronderzoek kunnen wij stellen dat de kans dat je hiervan gaat afvallen, niet bewijsbaar is. M.a.w. je valt er volgens ons niet vanaf. Financieel gezien lukt dit overigens wel (€134,40). Als je twijfelt over de werking, dan kan je ook advies vragen bij je huisarts. Ons advies is niet kopen !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in