Thorasan Review en Ervaringen: Gevaarlijk en onbetrouwbaar?

Thorasan Review en Ervaringen: Gevaarlijk en onbetrouwbaar?
Thorasan Review en Ervaringen: Gevaarlijk en onbetrouwbaar?

Thorasan wordt voor €49,99 per flesje verkocht vanuit een jurisdictie buiten de EU, rijzen er ernstige twijfels over de veiligheid en betrouwbaarheid van dit product. Met claims die neigen naar misleiding, waagt de consument zich op onzekere terreinen, ver van de beschermende arm van de EU-regelgeving. Op affiliate website en de website van de producent wordt veel belooft, maar niets kan worden waargemaakt!

Wat is de claim?

De claim van Thorasan betreft een formule van ingrediënten die uniek zou zijn en niet gevonden kan worden in andere producten. Deze formule is ontworpen om de penis groter en dikker te maken en erecties veel sterker.

Het product bevat een mix van verschillende ingrediënten, waaronder Citrulline Malaat, Tribulus-fruitextract, Cordyceps-vruchtlichaamextract, Ashwagandha-wortelextract (KSM-66®), Shilajit-extract, Koreaanse ginsengwortelextract, Zwarte peperfruitextract (Bioperine®), Vitamine B6, Zink, en Selenium (SeleniumSeLECT®), die samenwerken om de doorbloeding te verbeteren, testosteronniveaus te verhogen, seksueel uithoudingsvermogen te vergroten, libido en vruchtbaarheid te verbeteren, en sterke orgasmes te bevorderen.

Wat zijn de ingrediënten

De ingrediënten van Thorasan zijn als volgt:

 • Citrulline Malaat 2:1: 300,00 mg
 • Tribulus-fruitextract [40% saponinen]: 200,00 mg
 • Cordyceps-vruchtlichaamextract [30% polysachariden, 10% bèta-glucaan]: 200,00 mg
 • Ashwagandha-wortelextract [5% withanoliden] – KSM-66®: 200,00 mg
 • Shilajit-extract [20% fulvinezuren]: 100,00 mg
 • Ginseng Koreaans wortelextract: 100,00 mg
 • Zwarte peperfruitextract [95% piperine] – Bioperine®: 2,00 mg
 • Vitamine B6: 7,00 mg (500% van de Referentie-inname)
 • Zink: 10,00 mg (100% van de Referentie-inname)
 • Selenium – SeleniumSeLECT®: 55,00 µg (100% van de Referentie-inname)

Wat zijn de bijwerkingen?

De bijwerkingen van het gebruik van Thorasan kunnen variëren, afhankelijk van de individuele ingrediënten en hoe iemand op deze ingrediënten reageert. Specifieke aandacht gaat uit naar Ashwagandha (Withania somnifera), een van de hoofdingrediënten, waarvan bekend is dat het bepaalde bijwerkingen kan hebben:

 • Levertoxiciteit: Er zijn meldingen van levertoxiciteit en schade in verband gebracht met het gebruik van Ashwagandha. Symptomen van leverproblemen kunnen zijn: geelzucht, donkere urine, extreme vermoeidheid, misselijkheid, braken en pijn in de bovenbuik.
 • Mogelijk abortief effect: Ashwagandha wordt in sommige culturen historisch gezien gebruikt als een middel om abortus op te wekken. Dit wijst op de potentieel ernstige effecten op de zwangerschap.
 • Spijsverteringsproblemen: Het gebruik van Ashwagandha kan bij sommige mensen leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree en misselijkheid.
 • Interacties met medicijnen: Net als veel andere kruidensupplementen kan Ashwagandha interacteren met verschillende medicijnen, waaronder kalmerende middelen, hypnotica, anti-epileptica, medicijnen tegen hoge bloeddruk of diabetes. Dit kan de werking van deze medicijnen beïnvloeden of ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de algemene veiligheidsinstructies en waarschuwingen voor het gebruik van dit product, zoals het niet overschrijden van de aanbevolen dagelijkse dosis, en het vermijden van gebruik door kinderen, zwangere vrouwen, en moeders die borstvoeding geven. Ook mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, dienen voorzichtig te zijn met het gebruik van dit supplement.

Gezien de complexiteit en de potentie van de ingrediëntenlijst is het aanbevolen om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je begint met het gebruik van Thorasan, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

Is er onomstottelijk wetenschappelijk bewijs?

Wanneer we spreken over “onomstotelijk wetenschappelijk bewijs”, verwijzen we naar overtuigend, breed geaccepteerd bewijs dat iets aantoont met een zeer hoge graad van zekerheid. Voor veel supplementen, waaronder de ingrediënten in producten zoals Thorasan, is dit niveau van bewijs vaak moeilijk te bereiken vanwege diverse factoren, zoals variabiliteit in studieontwerp, steekproefgrootte, en kwaliteit van het onderzoek. Hier is wat we weten over de ingrediënten op basis van de huidige wetenschap:

 1. Citrulline Malaat: Er is bewijs dat citrulline malaat kan helpen bij het verbeteren van de bloedstroom en mogelijk de erectiele functie door omzetting in L-arginine en vervolgens in stikstofoxide, wat bloedvaten verwijdt. Echter, direct bewijs voor penisvergroting ontbreekt.
 2. Tribulus Terrestris: Ondanks enkele positieve resultaten in studies naar libido en seksuele functie, is het bewijs niet consistent en zijn veel studies van lage kwaliteit, waardoor er geen onomstotelijk bewijs is voor zijn effectiviteit.
 3. Cordyceps: Er zijn aanwijzingen voor voordelen in seksuele functie en mogelijk testosteron, maar veel onderzoek is voorlopig, voornamelijk uitgevoerd op dieren of in vitro.
 4. Ashwagandha (Withania Somnifera): Er is relatief sterk bewijs dat ashwagandha kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van bepaalde aspecten van seksuele gezondheid, zoals testosteronspiegels en spermakwaliteit. Echter, de term “onomstotelijk” is misschien te sterk, gezien variabiliteit in onderzoeksresultaten.
 5. Shilajit: Er is enig bewijs voor verbeterde testosteronspiegels en vruchtbaarheid, maar meer hoogwaardig onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen.
 6. Koreaanse Ginseng: Toont potentieel voor het verbeteren van erectiele functie en seksueel uithoudingsvermogen, maar resultaten variëren en meer consistent en rigoureus onderzoek is nodig.
 7. Zink en Selenium: Zijn erkend belangrijk voor seksuele gezondheid en testosteronproductie, maar tekorten zijn de primaire zorg; suppletie boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid biedt niet noodzakelijk voordelen voor mensen die geen tekort hebben.
 8. Vitamine B6: Belangrijk voor algemene gezondheid en kan indirect invloed hebben op de seksuele gezondheid via serotonineproductie, maar direct bewijs voor significante impact op seksuele prestaties of gezondheid ontbreekt.

In het algemeen is het moeilijk om onomstotelijk bewijs te leveren voor de effecten van natuurlijke supplementen op specifieke gezondheidsuitkomsten, zoals penisvergroting of significant verbeterde seksuele prestaties, vanwege de complexiteit van het menselijk lichaam en de beïnvloedende factoren. De wetenschap evolueert voortdurend, en wat vandaag bekend is, kan in de toekomst worden verfijnd of aangepast met nieuw onderzoek. Het is daarom belangrijk om kritisch naar de beschikbare bewijzen te kijken en, waar mogelijk, advies in te winnen bij gezondheidsprofessionals.

Is het gevaarlijk ?

De waarschuwingen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) over producten die bepaalde kruiden of supplementen bevatten, zoals Ashwagandha (Withania somnifera), zijn gebaseerd op zorgen over de veiligheid en mogelijke gezondheidsrisico’s die kunnen ontstaan bij het gebruik van deze producten zonder adequate kennis van hun effecten of zonder begeleiding van een gezondheidsprofessional.

De potentiële gevaren van het gebruik van een product zoals Thorasan, dat Ashwagandha en andere actieve ingrediënten bevat, kunnen onder meer zijn:

 1. Levertoxiciteit: Sommige ingrediënten, zoals Ashwagandha, zijn in verband gebracht met gevallen van levertoxiciteit. Symptomen van leverproblemen kunnen variëren van mild tot ernstig en omvatten geelzucht, donkere urine, aanhoudende vermoeidheid, misselijkheid en buikpijn.
 2. Interacties met Medicijnen: Kruidensupplementen kunnen interageren met voorgeschreven medicijnen, waaronder maar niet beperkt tot kalmerende middelen, anti-epileptica, bloeddrukverlagende medicijnen en diabetesmedicatie, wat de effectiviteit van deze medicijnen kan beïnvloeden of tot ongewenste bijwerkingen kan leiden.
 3. Effecten op de Zwangerschap: Ingrediënten zoals Ashwagandha hebben een historisch gebruik dat wijst op potentieel ernstige effecten op de zwangerschap, waaronder mogelijke abortieve effecten.
 4. Allergische Reacties en Bijwerkingen: Individuen kunnen allergisch of overgevoelig zijn voor specifieke ingrediënten in het supplement, wat kan leiden tot bijwerkingen zoals huiduitslag, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en andere ongemakken.
 5. Overdosering en Onjuist Gebruik: Het niet naleven van de aanbevolen doseringen kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten. Supplementen moeten worden gebruikt volgens de instructies op het etiket of onder begeleiding van een gezondheidsprofessional.

De waarschuwing van het RIVM onderstreept het belang van voorzichtigheid en het verkrijgen van professioneel advies voordat u begint met het gebruik van supplementen, vooral als u al bestaande gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt. Het is essentieel om de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s af te wegen en te overwegen dat niet alle claims ondersteund worden door sterk wetenschappelijk bewijs. Bij twijfel of zorgen over het gebruik van dergelijke producten is het raadzaam om een arts of een gekwalificeerde gezondheidsprofessional te raadplegen.

Bronnen:

 1. RIVM raadt gebruik producten met kruiden Huperzia serrata, Tabernanthe iboga of Ashwagandha af | RIVM
 2. Ashwagandha Factsheet: De Kracht van het ‘Indiase Ginseng’ (koolhydratendieet-info.nl)

Wie is de fabrikant ?

De fabrikant van Thorasan is Key Player Limited, gevestigd in Dubai, United Arabische Emiraten (VAE), in de Dubai Airport Freezone. Dit bedrijf opereert dus onder de wet- en regelgeving van de Verenigde Arabische Emiraten, wat verschillende implicaties heeft voor de productveiligheid, regulering en consumentenbescherming:

Wetgeving en Regelgeving

 1. Juridische Structuur: De juridische en regelgevende structuur in de VAE verschilt van die in de Europese Unie of andere regio’s met strikte regels voor gezondheidsproducten en supplementen. Dit betekent dat de veiligheids-, kwaliteits- en efficiëntiestandaarden kunnen verschillen van wat consumenten in andere landen gewend zijn.
 2. Regelgeving voor Gezondheidsproducten: De regelgeving voor de productie en verkoop van gezondheidsproducten en supplementen in de VAE kan minder streng zijn dan de EU-normen. Dit kan invloed hebben op de kwaliteitscontrole en veiligheidstests die producten ondergaan voordat ze op de markt komen.
 3. Handhavingsmogelijkheden: Voor consumenten buiten de VAE kan het uitdagender zijn om juridische stappen te ondernemen tegen de fabrikant in geval van problemen met het product, vanwege de complexiteit van internationaal recht.

Veiligheid en Overwegingen

 • Veiligheid en Kwaliteit: Het is essentieel voor consumenten om de veiligheid en kwaliteit van elk gezondheidsproduct kritisch te beoordelen, vooral wanneer dit product afkomstig is uit regio’s met verschillende regelgevingsstandaarden. Het ontbreken van EU-regulering betekent dat de producten niet noodzakelijkerwijs zijn getest of goedgekeurd volgens de EU-normen voor veiligheid en effectiviteit.
 • Productclaims en Bewijs: Claims gemaakt door de fabrikant, vooral die welke aanzienlijke gezondheidsvoordelen beloven, moeten kritisch worden beoordeeld. Zoek naar wetenschappelijk bewijs of raadpleeg gezondheidsprofessionals om de geldigheid van deze claims te verifiëren.
 • Raadpleeg Gezondheidsprofessionals: Voordat u supplementen neemt, vooral voor specifieke aandoeningen of doeleinden zoals aangegeven door Thorasan, is het aanbevolen om een arts of gekwalificeerde gezondheidsexpert te raadplegen. Zij kunnen adviseren over de veiligheid, mogelijke interacties met andere medicijnen en of het product geschikt is voor uw specifieke gezondheidsbehoeften.

In conclusie, hoewel de fabrikant in de VAE gevestigd is en opereert onder de daar geldende wetgeving, is het voor consumenten buiten die regio belangrijk om zorgvuldig de veiligheid, kwaliteit en de claims van het product te overwegen, en waar nodig professioneel advies in te winnen om de risico’s te minimaliseren.

Wordt het verkocht bij het kruidvat?

Nee, Thorasan wordt niet verkocht bij Kruidvat of andere bekende drogisterijen zoals Etos in Nederland. De verkoop vindt uitsluitend plaats via de website van de fabrikant of specifieke online platforms, buiten de gevestigde retailkanalen. Dit benadrukt het belang van zorgvuldig onderzoek naar het product en de fabrikant, vooral gezien de zorgen over veiligheid, betrouwbaarheid, en de afwezigheid van regulatie door de EU.

Conclusie

Thorasan, verkocht voor €49,99 per flesje vanuit een jurisdictie buiten de EU, is gehuld in een wolk van twijfel en controverse. Claims over unieke, revolutionaire effecten op mannelijke versterking en seksuele gezondheid blijken ongegrond te zijn in het licht van wetenschappelijk onderzoek en de strenge waarschuwingen van het RIVM over bepaalde ingrediënten zoals Ashwagandha. De bijwerkingen, variërend van levertoxiciteit tot potentiële interacties met medicijnen, verhogen de bezorgdheid over de veiligheid van dit product.

De afwezigheid van regulatie door de EU versterkt de onzekerheid over de kwaliteit en betrouwbaarheid. In combinatie met het gebrek aan verkoop via betrouwbare retailkanalen zoals Kruidvat, onderstreept dit een alarmerend patroon van misleidende beloftes en een zorgwekkend gebrek aan verantwoording. Consumenten worden sterk aangeraden om uiterste voorzichtigheid te betrachten en professioneel medisch advies te zoeken alvorens zich te wagen aan dergelijke ongeverifieerde en potentieel gevaarlijke supplementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in