Met wandelen kun je veel calorieën verbranden en dit helpt met afvallen.

Met wandelen kun je veel calorieën verbranden en dit helpt met afvallen.
Met wandelen kun je veel calorieën verbranden en dit helpt met afvallen.

Wandelen is een goede manier om af te vallen. Het antwoord hierop is dus een volmondig ja! Afvallen door wandelen heeft vele voordelen t.a.v. hardlopen als je overgewicht hebt. Aangezien de belasting van je gewrichten minder wordt door het wandelen. Als je te zwaar bent, dan kan je door het hardlopen of joggen ernstige blessures krijgen. Dit merkt je aan je knieën, enkels en heupen.

Hoeveel calorieën je verbrandt met wandelen?

Door te wandelen verbruikt je lichaam meer calorieën. je beïnvloed hiermee je energiebalans. Als je hierdoor meer calorieën verbruikt dan er binnen komen, val je af.  Om het afvallen te versnellen moet je, je voedingspatroon gaan veranderen.

Als je gewoon wandelt verbruikt je lichaam 5 calorieën per minuut. In een uur tijd kun je 300 calorieën verbruiken. Om één kilo af te vallen moet ongeveer 9000 calorieën verbranden. Als je 30 uur hiermee actief ben geweest (9000/5×60) geeft dit als resultaat dat je 1 kilo aan vet kwijt bent. Dit enkel door te bewegen!

Opbouw spieren door wandelen

Hier door worden je spieren en je botten sterker. Dit merk je doordat je bovenbenen en kuiten steviger worden. Dit kan worden bereikt door regelmatig te actief te zijn. Ontwikkelde spieren gebruiken in rust meer calorieën dan niet ontwikkelde spieren.

Muziek tijdens het wandelen

Als je moeite hebt om te wandelen, kun je gebruik van bijvoorbeeld van muziek. Door het luisteren naar muziek ontspan je. Hierdoor hou je het langer vol. Ik gebruik Spotify voor mijn muziek op mijn smartphone.

Ik gebruik draadloze (bluetooth) hoofdtelefoon om te luisteren. In het verleden gebruikte ik een hoofdtelefoon met snoer.

Echter ik bleef vaak hangen met het snoer. Waardoor vaak het snoertje stuk ging. Dus draadloos was een prima oplossing voor mij. Rond de 10 euro heb je deze bij het kruidvat of bij de action. Met Spotify kan je een playlist aanmaken. Deze playsist kun je gebruiken voor het sporten. Wandelen is sporten!

Alternatief voor hardlopen

Als ik bijvoorbeeld een blessure heb, dan ga ik wandelen  als alternatieve oefening. Wandelen kun je zelf ook zwaarder maken door een rugzak met gewicht mee te nemen. Als je extra gewicht meeneemt verbruik je ook meer calorieën. Je kan bijvoorbeeld voor een paar euro een rugzak kopen bij action en deze vullen met flesjes water.

Ook kun je de loopband gebruiken, als alternatief, als het bijvoorbeeld slecht weer is. Er  zijn verschillende programma’s en standen te gebruiken. Als ik op de loopband train, gebruik ik de stand van berg opwaarts, waardoor het trainen zwaarder wordt. Wandelen is één van onze tips om af te vallen.

62 REACTIES

 1. Ik moet zeggen, er is echt niets fijners dan een goede wandeling. Elke keer als ik mijn wandelschoenen aantrek en de deur uitga, voel ik een golf van opwinding en verwachting. Ik vind het heerlijk om mijn gedachten de vrije loop te laten terwijl ik mijn benen strek en de frisse lucht inadem. Bovendien zorgt de rustige, gestage beweging van wandelen voor een gevoel van innerlijke rust en balans. Het is voor mij een perfecte manier om stress te verminderen en tegelijkertijd mijn lichaam te bewegen. Wandelen is echt mijn toevluchtsoord, mijn manier om te ontsnappen en te genieten van de eenvoudige dingen in het leven.

 2. De voorbereiding voor de Vierdaagse biedt een uitgelezen kans om zowel gewicht te verliezen als een indrukwekkende conditie op te bouwen. Door het geleidelijk opvoeren van wandelafstanden en het integreren van regelmatige trainingssessies in je dagelijkse routine, zul je merken dat je lichaam zich aanpast en fitter wordt. Bovendien zal het verbranden van calorieën tijdens deze intensieve wandeltochten leiden tot een aanzienlijk gewichtsverlies. Het is essentieel om gezonde voeding en voldoende hydratatie te combineren met deze trainingsroutine, om zo een gebalanceerd en effectief gewichtsverlies te bevorderen.

  Het resultaat is een fitter, lichter en energieker lichaam, perfect voorbereid op de uitdagingen van de Vierdaagse en een gezondere levensstijl in het algemeen.

 3. Wandelen is een van de eenvoudigste vormen van lichaamsbeweging die je kunt doen, maar het kan onverwacht veel calorieën verbranden. Een gemiddelde persoon kan ongeveer 100 calorieën verbranden door 1 mijl te wandelen. Als je regelmatig wandelt, kun je dus aanzienlijk calorieën verbranden en gewicht verliezen. Bovendien heeft wandelen ook andere voordelen, zoals het verbeteren van de conditie van het hart, het versterken van de spieren en het verminderen van stress. Wandelen kan ook een sociale activiteit zijn, waardoor het gemakkelijker wordt om regelmatig te blijven bewegen. Als je wilt beginnen met wandelen als onderdeel van een gezonde levensstijl, begin dan langzaam en bouw geleidelijk aan je afstanden en snelheid op. Zo kun je genieten van de vele voordelen van deze eenvoudige en effectieve vorm van lichaamsbeweging.

 4. Wandelen heeft mijn leven veranderd. Door elke dag 5 kilometer te lopen, 6 dagen per week, ben ik 10 kilo afgevallen in 4 maanden. Deze laagdrempelige, maar effectieve vorm van beweging heeft niet alleen mijn gewicht verminderd, maar ook mijn mentale welzijn en energieniveau verbeterd.

 5. Sinds ik ben begonnen met wandelen om mijn artrose te behandelen, heb ik indrukwekkende resultaten behaald. Door om de dag 3 km te wandelen, in plaats van de 500 meter die ik eerst liep, merk ik een aanzienlijke vermindering van mijn kniepijn. Mijn bovenbenen zijn sterker en gespierder geworden, wat de belasting op mijn knieën vermindert.

 6. Wandelen heeft een enorme impact gehad op mijn diabetesmanagement. Door regelmatig te wandelen, verbrand ik niet alleen calorieën, maar verbeter ik ook mijn insulinegevoeligheid. Dit helpt mijn lichaam om suiker efficiënter te verwerken en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Bovendien draagt wandelen bij aan mijn algehele conditie en welzijn, waardoor ik me fitter en energieker voel. De eenvoudige, laagdrempelige aard van wandelen maakt het een haalbare en duurzame vorm van lichaamsbeweging, wat cruciaal is voor een succesvolle langetermijnbeheersing van diabetes.

 7. Wandelen is voor mij een plezierige activiteit geworden; het stelt me in staat om te genieten van de natuur, frisse lucht in te ademen en tegelijkertijd aan mijn gezondheid te werken.

 8. Wandelen heeft mijn leven veranderd! Na 12 weken van regelmatig wandelen en een aangepast voedingspatroon ben ik 14 kilo afgevallen en voel ik me fitter dan ooit. Deze eenvoudige, maar effectieve aanpak heeft me laten zien dat gewichtsverlies niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Ik geniet nu van de natuur, beweeg meer en maak gezondere keuzes qua voeding. Ik wou dat ik deze veranderingen eerder had doorgevoerd, maar beter laat dan nooit! Wandelen heeft echt bijgedragen aan mijn algehele welzijn en ik raad het iedereen aan die op zoek is naar een duurzame en plezierige manier om af te vallen.

 9. Toen ik begon met wandelen, merkte ik al snel dat ik me veel beter begon te voelen. Mijn energie niveaus gingen omhoog en mijn humeur werd verbeterd. Ik begon ook af te vallen zonder veel moeite. Wandelen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden en gewichtsverlies te bevorderen zonder overmatige inspanning. Bovendien is het gemakkelijk om op te nemen in je dagelijkse routine, omdat het geen extra apparatuur of speciale vaardigheden vereist. Het is ook een low-impact activiteit, wat betekent dat het minder belastend is voor de gewrichten dan andere vormen van lichaamsbeweging, zoals hardlopen. Tijdens mijn dagelijkse wandelingen ontmoette ik veel nieuwe mensen en begon ik vrienden te maken. Op een dag ontmoette ik een vrouw met wie ik een geweldige klik had. We begonnen samen te wandelen en al snel sloeg de vonk over. Onze wandelingen werden romantische uitjes en we begonnen onze gezamenlijke passie voor wandelen te delen. Nu zijn we al jaren samen en delen we nog steeds deze passie.

 10. – Wandelen heeft minder impact op de gewrichten, waardoor de kans op blessures kleiner is.
  – Je kunt meer calorieën verbranden bij wandelen dan bij hardlopen, omdat je langer actief bent.
  – Wandelen is minder intensief dan hardlopen, waardoor het minder belastend is voor het hart en het cardiovasculaire systeem.
  – Wandelen is een goede manier om stress te verminderen, wat belangrijk is voor mensen met overgewicht.

 11. Heel goed idee! Wandelen is een goede manier om calorieën te verbranden en je spieren te versterken. Het is ook een goede manier om blessures te voorkomen. Door extra gewicht mee te nemen, maak je de oefening nog intensiever, wat een goede manier is om extra calorieën te verbranden. Als het weer slecht is, is de loopband een geweldige optie om toch in beweging te blijven. Er zijn verschillende programma’s en standen die je kunt gebruiken om je training zwaarder te maken. Dank je voor je tips om af te vallen!

 12. Als je meer informatie wilt over afvallen door wandelen, dan hebben we hier een aantal artikelen over geschreven. Je vindt deze op onze website. De artikelen geven tips over het juiste wandeltempo, de juiste schoenen, de juiste kleding, de juiste voeding en nog veel meer. Als je meer informatie wilt, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 13. Wandelen helpt om af te vallen en het is ook nog eens goed voor je gewrichten! In tegenstelling tot hardlopen of andere high-impact activiteiten, plaatst wandelen minder stress op je gewrichten, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen met gewrichtsproblemen. Bovendien kan wandelen helpen om de beweeglijkheid en sterkte van je gewrichten te verbeteren, wat op termijn ook bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te wandelen en verhoog dit aantal geleidelijk om het meeste effect te bereiken. Houd er rekening mee om een gezonde en evenwichtige voeding te volgen om het beste resultaat te bereiken.

 14. Wandelen is de manier om af te vallen! Het is een laag intensieve activiteit die gemakkelijk in een dagelijkse routine kan worden opgenomen. Bovendien heeft het veel gezondheidsvoordelen, zoals verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, versterking van de botten en spieren, en verbetering van de stemming en mentale gezondheid. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te wandelen, en verhoog dit aantal geleidelijk om het meeste effect te bereiken. Onthoud ook om een gezonde en evenwichtige voeding te blijven volgen voor het beste resultaat.

 15. Ja, wandelen is een goede manier om af te vallen. Het heeft vele voordelen t.a.v. hardlopen als je overgewicht hebt omdat het de belasting van je gewrichten minder is. Door te wandelen kun je calorieën verbranden, spieren opbouwen en zelfs muziek luisteren om het langer vol te houden. Het is daarnaast ook een goed alternatief voor hardlopen als je een blessure hebt. Dus ja, wandelen kan een effectieve manier zijn om af te vallen.

 16. Inmiddels wandel ik kleine stukjes en merk dat mijn gezondheid beter wordt. Maar je moet ook beseffen dat als je wil afvallen ook andere dingen anders moeten.

 17. Ik wandel tegenwoordig tussen de middag, met een boterham en een banaan. En geen frikandellen meer tussen de middag. Dit scheelt na een maand al 4,3 kilo!!!

 18. Met het herfstweer opkomst kun je misschien beter gaan trainen op een loopband. Niet iedereen heeft een loopband, maar een sportschool zoals basicfit heeft deze genoeg.

 19. Wandelen een uitstekende oefening om calorieën en vet te verbranden! Als je 40 minuten per dag lekker actief wandelt, worden de vetreserves aangesproken. En het helpt om buikvet (visceraal vet) te verbranden.

 20. Als je meters wilt maken met afvallen moet je echt gaan wandelen. Begin gewoon en probeer het vol te houden. Het wordt vanzelf een verslaving!

 21. Als je regelmatig wandelt worden veel spieren in je lichaam aangesproken. Het is natuurlijk geen fitnesstraining, maar je lichaam moet toch flink aan het werk. Je kunt het verzwaren door een rugtas mee te nemen. Ik merk het wandelen aan mijn beenspieren, kuiten, buik en rug.

 22. Door het wandelen val ik nu 1 kg per week af. Ik pak niet meer de bus naar het treinstation, maar ik loop gewoon, ongeacht het weer. Dit kost mij 90 min per dag. Normaal gesproken ben ik totaal 10 min onderweg en wachttijd van gemiddeld 15 min per reisdeel. Dus aan tijd kost dit mij 40 min. Ik merk dat ik meer energie krijg en dit ik fit ben.

 23. Wandelen en hardlopen zijn nog steeds de meest populaire cardiotrainingen voor vrouwen. Ze vereisen geen speciale apparatuur en kunnen zowel binnen als buiten worden gedaan, afhankelijk van het weer. In de winter ga je gewoon naar je plaatselijke winkelcentrum, veel winkelcentra openen vroeg om wandelaars in het winkelcentrum in staat te stellen hun rondjes te trekken. Zorg ervoor dat je een goed paar wandelschoenen koopt, ze zullen een enorm verschil maken.

 24. Als je wandelen combineert met minder calorieen val kan je echt afvallen. Het is een kwestie van gewoon gaan beginnen. Je moet je wel gaan wegen en zien wat de effecten zijn.

 25. Het wandelen heeft mij fit genoeg gemaakt om de bypass operatie van mij hart mogelijk te maken. Door het wandelen ben ik afgevallen en kreeg ik meer conditie. Hierdoor kon ik veilig onder het mes! Het was niet gelijk 10 km lopen, maar stap voor stap. Ik ben begonnen met 500 meter en uiteindelijk liep ik 8 km zonder problemen.

 26. Hoe sneller je wandelt des te groter is het kcal verbruik. Als snel wandelt, dan kan je tot zo’n 300 kcal verbruiken. Twintig dagen 1x uur wandelen is 1 KG. ALs je langer wandelt kan je aan de 2 KG komen in de 20 dagen.

 27. In uur wandelen kun je ruim 250 calorieën verbruiken. Als je 4 dagen per week wandelt is het resultaat in een maand tijd 4000 calorieën, dit is een halve kilo. Als je meer wilt afvallen, dan kan je iets doen aan je voedingspatroon. Je moet wel goed blijven eten, anders dan heb je geen energie om te wandelen. Je kan bijvoorbeeld minder suiker gebruiken of minder alcohol tot je nemen.

 28. Het is niet verstandig om tijdens het warme weer te gaan wandelen als je te zwaar bent. De hitte en je gewicht en vetlaag zorgt er voor dat je meer zweet. Ik sta vroeg op en wandel een uur om 0530, dan is het nog koel. Dit doe ik om gezond af te kunnen vallen.

  • Verstandig, ik sta op vroeg op om te wandelen en zo wat calorieën te verbranden. Het is voor mij stapje voor stapje afvallen. Basicfit is bij ons ook 24 uur per dag open. Als het te warm is of het regent ga ik daar op de loopband lopen.

 29. Over een paar jaar heeft 60% obesiatas. Er moet wel wat gebeuren om mensen aan het bewegen te krijgen. Er moeten meer wandelpaden en fietspaden komen. Ik woon in Amsterdam, je hebt daar geen goede wandelroutes en deze zijn eenvoudig te maken. Minder beton en meer groen, denk ik.

 30. Ik ben begonnen met afvallen. I.v.m. de warmte vroeg opstaan, met een flesje water en koffie in de thermofles. Het was heerlijk! Na een maand was ik fitter en mijn buikje werd iets minder. Ik loop met muziek en zonder muziek is er geen drol aan!

 31. Ik vind het heerlijk om alleen te lopen in mijn eigen bubbel, met heerlijk mijn koptelefoon op, luisteren naar een leuke podcast.

 32. Wandelen is echt goed voor je. Als het echt winter wordt, moet jezelf wel goed kleden, anders is wandelen niet leuk.

 33. Sinds de zomer wandel ik om wat gewicht kwijt te raken. Ik wandel 2 tot 3 dagen ongeveer een uur per dag. Inmiddels ben ik 2 kilo kwijt, dit merk ik aan mijn broeken, maar ik ben er nog niet. Nog 8 kilo te gaan, volgend jaar ben ik op gewicht.

 34. Als je elke dag 5 km wandelt verbrand je ongeveer 300 calorieën per dag. Om een kilo lichaamsvet te verliezen moet je zo’n 7500 calorieën verbranden. Dus in een maand tijd 1 kg en in een jaar tijd 12 kg. Als je verder nog op je eten en drinken let, dan is het effect nog groter!

 35. Je kan ook een sportmaatje zoeken om te wandelen. Dit is gezellig en je kan elkaar aanmoedigen om een steeds sneller afstand te lopen of langer te lopen. Als je een gezamenlijk doel hebt kom je verder.

 36. Nu het wat koeler is, ben ik begonnen, met te wandelen. Ik vind het een hele onderneming, ik ben echt moe na 3 km wandelen. Mijn conditie is echt slecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in