Wandelen op het strand met overgewicht, helpt je met afvallen

Wandelen op het strand met overgewicht, helpt je met afvallen
Wandelen op het strand met overgewicht, helpt je met afvallen

Ik heb gisteren getraind met een paar personen die volgens de BMI index “Obees” zijn. Deze mensen, hadden ons benaderd hadden, vanuit een afvalclubje. De groep was te groot om ze mee naar Basic Fit te nemen. Het weer regenachtig, dus goed weer om te starten met wandelen op het stand. Dit was de de reden om met ze naar het strand te gaan bij Scheveningen.

Mijn persoonlijke reden om hier voor te kiezen, dat het gezien de weersomstandig niet druk is op het strand en er voldoende parkeerruimte is, in de buurt van het strand.

Ik heb bijna een uur met ze het strand gelopen, voornamelijk in het zand. Waarom in het zand, omdat dit een dempende ondergrond is, waardoor ze minder kans lopen op blessures. Het lopen in het zand, is zwaarder dan over de weg. Je verbruikt hierdoor veel calorieën. Met een uur wandelen op het strand verbrand je 600 calorieën en je traint ongemerkt je bovenbenen, buik en rug en kuiten.

Wandelen in het zand is een prima training voor je benen, buik en rug.
Wandelen in het zand is een prima training voor je benen, buik en rug.

Het is zwaar om dat je, lichaam constant aan het corrigeren is. Desalniettemin was dit een prima training. In mijn rugzak had ik nog dynabanden, om wat oefeningen te doen, dit kon ik achterwege laten, i.v.m. de vermoeidheid van mijn gasten. Dynabanden nemen niet veel ruimte in, hierdoor kan ik wat thermoskannen koffie en eierkoeken meenemen voor na de training.

Mijn gasten hebben deze training als positief ervaren en willen een vervolg. Ze waren blij met de uitleg, over onze afval methode. Als je wilt afvallen, hoeft dit niet te kosten en pillen werken echt niet.

Wij leggen altijd uit hoe je moet trainen, we doen het voor en ze krijgen een schema mee en alternatieven. Niet iedereen heeft de behoefte om naar Basic-Fit te gaan. Ons doel is mensen te laten bewegen en te laten genieten van het bewegen.

M.b.t. voeding en drinken heb ik uitgelegd, waarmee ze moeten beginnen om minder suikers (koolhydraten) binnen te krijgen. Het zijn kleine stapjes die je moet nemen om af te vallen. Kleine stapjes vormen samen één grote stap, waarmee de kans op een terugval minder groot wordt.

De koffie en de eierkoeken waren een succes, mensen hebben hun hart kunnen luchten en daarnaast genoten van de buitenlucht. Daarnaast was het ook gezellig! Ik besef ook dat ik te maken heb met een kwetsbare groep mensen, die zeer gevoelig zijn over hun uiterlijk(gewicht) en alles willen proberen om af te vallen.

De volgende keer, krijgen ze instructie in het gebruik van de dynaband, hoe je moet opdrukken en een eenvoudige buikoefening. Onze doelstelling is om ze met eenvoudige middelen te leren hun lichaam te trainen en hun voedingspatroon aan te passen. Het is stapje voor stapje !

De overheid adviseert om 150 minuten per week matig intensieve inspanning. Bijvoorbeeld door te zwemmen of te wandelen.

5 REACTIES

  1. Als het straks wat koeler is kun je heerlijk wandelen langs het strand. Lekker koffie mee, met een eikoek en dit is genieten en je wordt er nog slanker van. Mijn dochters gaan straks weer lekker lopen langs het strand en ze worden er nog bruiner van ook, gratis vitamine D !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in