Tips om af te vallen

Measuring tape and jeans, weight loss concept
Measuring tape and jeans, weight loss diet concept. Calories burning, dieting

Het is volop zomer en iedereen wil genieten van het mooi weer. Veel mensen in Nederland zijn te zwaar en hierdoor past en staat kleding niet goed. Dit is de reden dat jezelf buiten en op het strand niet op je gemak voelt. Voor jou is de maat vol en je wilt gaan lijnen om je goed te voelen. In aantal e-mails hebben mensen ons gevraagd om een aantal praktische tips om te starten met afvallen.

Tip 1: Weeg je jezelf en meet de omtrek van je middel

Je moet weten wat je situatie is. Weeg jezelf en meet de omtrek van je middel. Als je dit weer kunnen je voor jezelf doelen stellen. Als je doelen hebt gesteld moet je beginnen. Beginnen kan elk moment van de week.

Tip 2: Stel jezelf een haalbaar doel

Je moet voor jezelf een haalbaar doel stellen. Je kunt geen 10 kilo verliezen of je omtrek van je middel met 5 cm in één week tijd. Dit is niet haalbaar. Wat wel haalbaar is een halve kilo per week. Stel je wilt 10 kilo kwijt, dan duurt dit 20 weken. Natuurlijk kan het sneller, als je het Adkins dieet strikt toepast, dan kun je in de eerst 2 weken 5 kilo verliezen. Maar dit is echt heel pittig, je kunt beter je doelen wat lager stellen. Hierdoor blijf je gemotiveerd en kun je het volhouden.

Tip 3: Ga bewegen start met wandelen

Ik als personal trainer, adviseer mensen om te gaan bewegen. Door te gaan bewegen, verbruik je meer energie en wordt je energie balans in je lichaam veranderd. Om te beginnen kun je een half uur per dag gaan wandelen. Tijdens het wandelen, kun je hoofd leeg maken. Tevens train je ongemerkt je lichaam en verbeterd je conditie.

Tip 4: Sla het ontbijt over en drink hier in de plaats van een eiwitshake

Ik adviseer als je aan het afvallen bent, om ’s morgens te starten met eiwitschake. Een eitwitshake vult en hierdoor wordt je lekker trek minder. Als je lekker trek hebt ga je op zoek naar een snack. Een snack bevat veel vet en koolhydraten en is één van de oorzaken van overgewicht.

Een eiwitshake bevat, zoals de naam al aangeeft veel eiwitten. De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft voorgeschreven wat een eiwitshake of maaltijdvervanger moet bevatten.

Checklist maaltijdvervangers voor afvallen (EU verordening 2016/1413):

  1. Tussen de 200 en 250 Kcal per maaltijd;
  2. Minimaal 1 gram linolzuur (een essentieel omega-6 vetzuur);
  3. Tussen de 25 en 50% van de energie komt uit eiwit;
  4. Maximaal 30% van de calorieën uit vet;
  5. -Minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 22 vitaminen en mineralen.

Tip 7: Pas je eet en drinkgewoontes aan

Het oude gezegde is waar, elk pondje gaat door het mondje. Frisdrank en alcoholische dranken bevatten veel suikers, die mede verantwoordelijk zijn voor een gewichtstoename. Teveel koek en chips geven ook een boost aan een toename aan gewicht.

Tip 8: Wordt lid van een sportschool

Wordt lid en ga bewegen. Als wandelt op de loopband, val je af en je traint ongemerkt je spieren. Je doet sociale contacten op, die je kunnen motiveren om door te zetten. Sportscholen beschikken over programma’s om af te vallen. Als je lid word van Basic Fit, krijg je een App om je vorderingen bij te houden. Tevens bevat zo’n App dieet en trainingsprogramma’s.

Tip 9: Als je niet afvalt of terug valt, zoek dan hulp bij een gewichtsconsulent

Als het niet lukt om af te vallen, zoek dan hulp bij een gewichtsconsulent. Deze kan je helpen om je doelen te halen. Hij of zij weet uit ervaring waar de problemen liggen en kunnen je begeleiden naar een gezonder leven.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in