Door te kickboksen kan je veel afvallen en een goede conditie opbouwen

Door te kickboksen kan je veel afvallen en een goede conditie opbouwen
Door te kickboksen kan je veel afvallen en een goede conditie opbouwen

Met de sport kickboksen kun je, als je te zwaar bent, in relatief een korte tijd veel afvallen. Daarnaast kun je een goede conditie opbouwen. Ik beoefen kickboksen al jaren om mijn conditie op peil te houden en om mijn hoofd leeg te maken. Het is ook een goed middel om stress tegen te gaan. Om succesvol af te vallen, moet je gaan bewegen. Kickboksen, dit is een prima middel hiervoor. Hierdoor wordt jou energie balans beïnvloed, je verbruikt meer calorieën dan er binnen komen.

Als er geen lessen zijn, of het past niet in mijn rooster, dan train ik, bij basic-fit (24 uur open) voor spier opbouw en conditie. 

Kickboks sportschool

Ik train al jaren bij een leuke (kickboks) sportschool, waar een mix van de bevolking traint. Er is hier geen onderscheid, naar wie je bent, wat je doet, wat je geaardheid is en wat voor kleur je bent. Als je een blessure hebt, dan worden de oefeningen aangepast. Er wordt met iedereen rekening gehouden. Er is respect voor elkaar. 

Kickboksen is niet dat je elkaar in elkaar slaat, maar het is een lichamelijke training, waarmee je conditie opbouwt en veel calorieën verbruikt. Met één uur kickboxen verbruik je ongeveer 800 calorieën. Daarnaast bouw je spierkracht en spiermassa op en je lichamelijk conditie gaat snel omhoog. 

Groepssport

Het is een sport, die in een groep wordt beoefend, je wordt door de deelnemers aangemoedigd om je oefeningen uit te voeren en dit helpt je grenzen te verleggen. Bijvoorbeeld met het aantal push-ups, eerst halen mensen er niet één, na een aantal weken zie je dat ze er meer kunnen. Hun uithoudingsvermogen gaat omhoog. 

Je leert tijdens kickboksen de navolgende basis technieken:

  1. Directe stoten naar het lichaam en hoofd
  2. Opstoten (Uppercut )
  3. Hoeken naar het lichaam en het hoofd
  4. Low kicks (trap naar de benen
  5. Trappen naar het lichaam en het hoofd
  6. Je het blokken van aanvallen naar je benen, lichaam en hoofd

Niveau van de deelnemers

Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Als je enkel de oefeningen wilt doen, zonder te sparen is dit mogelijk. Er trainen mensen die soms een zwakke gezondheid hebben, hier wordt rekening mee gehouden. Wat leuk is om te zien, dat hun conditie enorm vooruit gaat, dat als ze astma of een longziekte, hun uithoudingsvermogen omhoog gaat.

Je ziet dat ze minder de puffer (Inhalatoren) voor lucht. Onzekere mensen worden zekerder worden en gaan lekker in hun vel gaan zitten. Kinderen (Jeugd) die gepest werden, worden niet meer gepest, omdat ze zich fysiek en mentaal kunnen weren. Hun schoolprestaties gaan hierdoor ook omhoog.

Verschillende groepen

De lessen zijn onderverdeeld in wedstrijdgroep, recreanten en ingedeeld naar niveau. De prijs voor kickboxs lessen varieert van tussen 24 en de 70 euro. Iedereen die traint heeft een doel, de één wil kampioen worden en de ander wil lekker bezig zijn. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in