Varesil Pillen en Crème Review en Evaringen: Effectief?

Varesil Pillen en Crème Review en Evaringen: Effectief?
Varesil Pillen en Crème Review en Evaringen: Effectief?

Varesil is een voedingssupplement dat beweert te helpen bij het behandelen en voorkomen van spataderen. Het wordt meestal verkocht in pilvorm en bestaat uit een mix van natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zouden samenwerken om de bloedcirculatie te verbeteren, bloedvaten te versterken en ontstekingen te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen de symptomen van spataderen te verlichten.

Wat is de claim

De claim van Varesil is dat het een voedingssupplement is dat helpt bij het behandelen en voorkomen van spataderen. Het product beweert dat het de bloedcirculatie verbetert, de bloedvaten versterkt en ontstekingen vermindert, wat kan helpen bij het verlichten van de symptomen van spataderen. Het supplement bevat een mix van natuurlijke ingrediënten die samen zouden werken om deze effecten te bewerkstelligen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat voedingssupplementen zoals Varesil geen vervanging zijn voor professioneel medisch advies en behandeling. De effectiviteit van het supplement kan variëren van persoon tot persoon, en het is altijd aan te raden om een zorgverlener te raadplegen voordat u een nieuw supplement toevoegt aan uw dieet, vooral als u al een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Welke ingrediënten en wat doen ze?

  1. Paardenkastanje-extract (Aesculus hippocastanum): Een onderzoek uit 2012 gepubliceerd in “Arzneimittel-Forschung” onderzocht de effecten van paardenkastanje-extract bij patiënten met chronische veneuze insufficiëntie. Het onderzoek concludeerde dat paardenkastanje-extract effectief was bij het verminderen van de symptomen van chronische veneuze insufficiëntie en oedeem (zwelling) [PMID: 22718672].
  2. Slagersbezem-extract (Ruscus aculeatus): Een overzichtsartikel uit 2005 gepubliceerd in “Phytotherapy Research” toonde aan dat slagersbezem-extract samen met hesperidine en ascorbinezuur de symptomen van chronische veneuze insufficiëntie aanzienlijk verbeterde [PMID: 16397829]. Een andere studie uit 2010 gepubliceerd in “Advances in Therapy” onderzocht het effect van een supplement met slagersbezem-extract, hesperidine en ascorbinezuur bij de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie en concludeerde dat het supplement veilig en effectief was [PMID: 20490928].
  3. Hesperidine: Een studie uit 2016 gepubliceerd in “Clinical Hemorheology and Microcirculation” ontdekte dat een combinatie van hesperidine en Diosmin nuttig kan zijn bij de behandeling van chronische veneuze ziekten. De studie toonde aan dat deze combinatie de symptomen van chronische veneuze ziekten verbeterde en het herstel na veneuze microchirurgie bevorderde [PMID: 27814273].
  4. Diosmin: Een systematische review en meta-analyse uit 2014 gepubliceerd in “International Angiology” onderzocht de effectiviteit en veiligheid van Diosmin bij de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie. De studie concludeerde dat Diosmin veilig en effectief was bij het verminderen van de symptomen van chronische veneuze insufficiëntie [PMID: 24867894].

Houd er rekening mee dat, hoewel er enig bewijs is dat deze ingrediënten nuttig kunnen zijn bij het behandelen van spataderen en aanverwante aandoeningen, individuele resultaten kunnen variëren. Het is belangrijk om altijd uw zorgverlener te raadplegen voordat u een nieuw supplement toevoegt aan uw dieet, vooral als u al een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Is er onomstotelijke wetenschappelijk bewijs?

Hoewel er enig wetenschappelijk bewijs is dat de ingrediënten in supplementen zoals Varesil kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen van spataderen en het verbeteren van de bloedcirculatie, is het bewijs niet onomstotelijk. De onderzoeken naar deze ingrediënten zijn vaak beperkt in omvang en opzet, en er is meer uitgebreid en rigoureus onderzoek nodig om definitieve conclusies te trekken over de effectiviteit van deze supplementen.

Verwijderen supplementen spataderen?

Supplementen kunnen helpen bij het verlichten van enkele symptomen van spataderen, zoals pijn, zwelling en ongemak, maar ze kunnen spataderen niet verwijderen.

Hoewel supplementen enige verlichting kunnen bieden, zijn ze geen vervanging voor professioneel medisch advies en behandeling. Voor de behandeling van spataderen zijn er verschillende medische procedures en technieken beschikbaar die effectiever zijn bij het daadwerkelijk verwijderen van de spataderen en het herstellen van de gezondheid van de aderen.

Conclusie

Voor de behandeling van spataderen zijn er verschillende medische procedures en technieken beschikbaar die effectiever zijn dan supplementen bij het daadwerkelijk verwijderen van de spataderen. Enkele van deze behandelingen zijn:

  1. Endoveneuze laserbehandeling (EVLT): Dit is een minimaal invasieve procedure waarbij een laser wordt gebruikt om de spatader van binnenuit te verhitten en te sluiten.
  2. Sclerotherapie: Dit is een procedure waarbij een schuim of vloeistof in de spatader wordt geïnjecteerd, waardoor de aderwand beschadigd raakt en de ader uiteindelijk verdwijnt.
  3. Radiofrequente ablatie: Dit is een minimaal invasieve procedure waarbij radiogolven worden gebruikt om de spatader van binnenuit te verwarmen en te sluiten.
  4. Ambulante flebectomie: Dit is een chirurgische ingreep waarbij kleine incisies worden gemaakt in de huid en de spataderen worden verwijderd met behulp van speciale instrumenten.
  5. Endoscopische aderchirurgie: Deze procedure wordt meestal alleen uitgevoerd voor ernstige gevallen en omvat het gebruik van een dunne, flexibele buis met een kleine camera en lichtbron om de spataderen te verwijderen.

Het is belangrijk om met een zorgverlener te overleggen over de beste behandelingsoptie voor uw specifieke situatie. Afhankelijk van de ernst van uw spataderen kan de arts u adviseren over de meest geschikte behandeling en of supplementen een ondersteunende rol kunnen spelen bij het verminderen van de symptomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in