T-Complex Review en Ervaringen: Testosteron hoger?

T-Complex Review en Ervaringen: Testosteron hoger?
T-Complex Review en Ervaringen: Testosteron hoger?

Volgens Norwegian Lab zou T-Complex je Testosteron verhogen. In dit artikel zullen we een diepgaande blik werpen op een T-Complex van Norwegian Lab dat abonnementen op voedingssupplementen aanbiedt en bekend staat om zijn agressieve marketingpraktijken en SPAM-e-mails. Met een groeiende vraag naar supplementen die beloven de gezondheid en het welzijn te bevorderen, heeft dit bedrijf ingespeeld op de trend door abonnementen te verkopen, wat zorgt voor een constante vraag naar hun producten. Echter, ondanks de commerciële aantrekkingskracht van hun abonnementsmodel, zijn er talrijke klachten op Trustpilot te vinden over de kwaliteit van hun producten, de misleidende marketing en de moeilijkheden bij het annuleren van abonnementen.

Wat is de marketing/verkoop strategie?

De marketing- en verkoopstrategie van T-Complex lijkt te bestaan uit de volgende elementen:

 1. Facebook marketing: T-Complex maakt gebruik van advertenties op Facebook om hun product onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten.
 2. SPAM e-mails: T-Complex stuurt ongevraagde e-mails naar mensen die hun e-mailadres hebben gedeeld tijdens online wedstrijden of enquêtes. De e-mails worden verstuurd door een commerciële partner, in plaats van de adverteerder zelf. Deze SPAM e-mails kunnen leiden tot een grotere naamsbekendheid van het product, ondanks dat ze ongewenst zijn. Wij hebben zelf geconstateerd dat ook email wordt verstuurd naar mensen en bedrijven die hun email niet hebben gedeeld.
 3. Proefverpakking: T-Complex biedt een probeerverpakking aan voor €7,90, inclusief verzendkosten. Dit kan potentiële klanten verleiden om het product te proberen zonder veel financieel risico, wat kan leiden tot een grotere kans op toekomstige aankopen als de klant tevreden is met het product. De leverancier (Norwegian Lab) staat negatief bekend op Trustpilot over deze methode. De producten zijn gebaseerd op een abonnement, waar snel aan vast zit.

Hoewel deze marketing- en verkoopstrategieën het product onder de aandacht kunnen brengen bij potentiële klanten, is het belangrijk op te merken dat sommige van deze methoden, zoals SPAM-e-mails, een rode vlag kunnen zijn voor de legitimiteit en betrouwbaarheid van het product en de verkoper. Daarom is het essentieel om zorgvuldig onderzoek te doen naar het product en de verkoper voordat u een aankoop overweegt.

Wat is de claim van T-Complex

T-Complex is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld voor mannen. De belangrijkste claims van T-Complex zijn:

 1. Verhoging van testosteron: T-Complex bevat zink, wat bijdraagt aan het behoud van normale testosteronwaarden in het lichaam.
 2. Toename van spiermassa: Het supplement bevat fenegriekzaadjes, die de ontwikkeling van spiermassa zouden verbeteren.
 3. Meer energie: T-Complex bevat magnesium, dat helpt vermoeidheid en uitputting te verminderen.
 4. Verhoogd libido: Het supplement bevat ook zink, wat bijdraagt aan een normale cognitieve functie, normale vruchtbaarheid en voortplanting.

T-Complex beweert dus het natuurlijke testosteron in het lichaam te verhogen, de spiermassa te behouden en te vergroten, stressniveaus te verlagen en meer energie en libido te geven. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met dergelijke claims en om uw arts te raadplegen voordat u een voedingssupplement gebruikt. Onderzoek naar de ingrediënten en mogelijke bijwerkingen is ook aan te raden om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten van T-Complex, volgens de verkoper.

 1. Fenegriekzaadextract: 300 mg
 2. Saponinen: 150 mg
 3. Diosgenine: 23 mg
 4. Druiven- en appelextract: 50 mg
 5. Zink: 10 mg (100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 6. Niacine (vitamine B3): 15 mg (94% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 7. Maca-extract: 80 mg
 8. Yamwortelextract: 150 mg
 9. Magnesium: 150 mg (40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 10. Vitamine D3: 20 µg (400% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 11. Vitamine B12: 40 µg (1600% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Deze ingrediënten zijn bedoeld om bij te dragen aan de beoogde effecten van T-Complex, zoals het verhogen van testosteron, het vergroten van spiermassa, het verminderen van vermoeidheid en het verhogen van het libido. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met voedingssupplementen en om uw arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement gebruikt. Onderzoek naar de ingrediënten en mogelijke bijwerkingen is ook aan te raden om een weloverwogen beslissing te nemen.

Zijn er bijwerkingen bekend?

Er zijn geen specifieke bijwerkingen vermeld voor T-Complex als geheel. Echter, sommige van de afzonderlijke ingrediënten in het supplement kunnen bijwerkingen veroorzaken, vooral als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen of als ze interageren met andere medicijnen. Het is belangrijk op te merken dat individuele reacties op supplementen kunnen variëren, en wat voor sommige mensen veilig is, kan voor anderen problematisch zijn. Enkele mogelijke bijwerkingen van de afzonderlijke ingrediënten zijn:

 1. Fenegriek: Fenegriek kan in sommige gevallen milde bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, diarree, gasvorming en een onaangename lichaamsgeur.
 2. Zink: Overmatige inname van zink kan leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, diarree, metaalsmaak, nier- en maagbeschadiging, en een verminderde immuunfunctie.
 3. Magnesium: Overmatige magnesiuminname kan leiden tot diarree, misselijkheid, buikkrampen en in zeldzame gevallen, hartritmestoornissen en spierzwakte.
 4. Maca: Maca wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en diarree. Maca kan ook de schildklierfunctie beïnvloeden, dus het kan problematisch zijn voor mensen met schildklieraandoeningen.
 5. Niacine (vitamine B3): Inname van hoge doses niacine kan leiden tot “niacine flush”, een tijdelijke roodheid en warmte in het gezicht en de nek, jeuk, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een nieuw voedingssupplement, zoals T-Complex, gebruikt, vooral als u andere medicijnen gebruikt of als u medische aandoeningen heeft. Uw arts kan u helpen bij het bepalen van de veiligheid van het supplement en het risico op bijwerkingen op basis van uw individuele gezondheidssituatie.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is geen vermelding van specifieke wetenschappelijke studies of onderzoeken die de effectiviteit van T-Complex als geheel aantonen. Hoewel sommige van de afzonderlijke ingrediënten in T-Complex enige ondersteuning hebben gekregen door wetenschappelijk onderzoek, is het belangrijk op te merken dat de resultaten variabel kunnen zijn en dat de effectiviteit van het supplement als geheel niet gegarandeerd is.

Bijvoorbeeld:

 1. Zink: Er is enig bewijs dat zink kan bijdragen aan het behoud van normale testosteronspiegels, maar de resultaten zijn niet altijd consistent.
 2. Fenegriek: Er zijn enkele studies die suggereren dat fenegriek de testosteronspiegels en spierkracht bij mannen kan verhogen, maar meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen.
 3. Magnesium: Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij veel lichaamsfuncties, waaronder energieproductie. Hoewel magnesiumsuppletie vermoeidheid kan verminderen bij mensen met een tekort, zijn de effecten op energieniveaus bij mensen met normale magnesiumspiegels minder duidelijk.
 4. Maca: Maca wordt vaak aangeprezen als een natuurlijk afrodisiacum, en sommige studies suggereren dat het een positief effect kan hebben op het libido. Echter, meer onderzoek is nodig om deze beweringen te ondersteunen.

Kortom, er is geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van T-Complex als geheel. Voordat u een voedingssupplement zoals T-Complex gebruikt, is het belangrijk om uw arts te raadplegen en onderzoek te doen naar de ingrediënten en mogelijke bijwerkingen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Krijg je ingrediënten ook naar binnen met gezonde voeding?

Ja, veel van de ingrediënten in voedingssupplementen, zoals T-Complex, kunnen ook worden verkregen uit een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die de ingrediënten in T-Complex bevatten:

 1. Fenegriek: Fenegriek is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken. U kunt fenegriekzaden of -poeder toevoegen aan uw maaltijden om te profiteren van de voedingsstoffen die het bevat.
 2. Zink: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink zijn onder andere oesters, rood vlees, gevogelte, bonen, noten, volle granen, zuivelproducten en verrijkte ontbijtgranen.
 3. Niacine (vitamine B3): Niacine is te vinden in voedingsmiddelen zoals kalkoen, kip, tonijn, zalm, peulvruchten, noten, volle granen en verrijkte ontbijtgranen.
 4. Maca: Maca is een wortelgroente uit Peru die doorgaans wordt geconsumeerd in poedervorm. U kunt macapoeder toevoegen aan smoothies, havermout of andere gerechten om van de voordelen van maca te profiteren.
 5. Yamwortel: Yamwortel is een groente die vaak wordt geconsumeerd in Afrika, Azië en de Caraïben. U kunt yamwortel koken en eten als bijgerecht of verwerken in soepen en stoofschotels.
 6. Magnesium: Magnesium is te vinden in een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder groene bladgroenten, noten, zaden, volle granen, bonen, vis, yoghurt en bananen.
 7. Vitamine D3: Hoewel de belangrijkste bron van vitamine D3 blootstelling aan zonlicht is, kunt u ook vitamine D3 vinden in vette vis zoals zalm, makreel en sardines, evenals in eieren, lever en verrijkte voedingsmiddelen zoals melk en ontbijtgranen.
 8. Vitamine B12: Vitamine B12 komt van nature voor in dierlijke producten zoals vlees, gevogelte, vis, eieren en zuivelproducten. Vegetariërs en veganisten kunnen vitamine B12 uit verrijkte voedingsmiddelen of supplementen halen.

Hoewel het mogelijk is om de meeste van deze ingrediënten uit een gezond voedingspatroon te halen, kunnen sommige mensen, zoals ouderen, atleten, vegetariërs, veganisten of mensen met bepaalde medische aandoeningen, baat hebben bij het nemen van supplementen. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een supplement toevoegt aan uw dieet om ervoor te zorgen dat het geschikt en veilig is voor uw specifieke situatie.

Conclusie

T-Complex is een voedingssupplement van Norwegian Lab dat claimt het natuurlijke testosteron in het lichaam te verhogen, de spiermassa te behouden en te vergroten, stressniveaus te verlagen en meer energie en libido te geven. Hun marketing- en verkoopstrategie bestaat uit Facebook-advertenties, SPAM-e-mails en proefverpakkingen. Echter, er zijn klachten op Trustpilot over de kwaliteit van hun producten, misleidende marketing en problemen bij het annuleren van abonnementen.

Hoewel sommige ingrediënten in T-Complex enige ondersteuning hebben gekregen door wetenschappelijk onderzoek, is er geen onomstotelijk bewijs voor de effectiviteit van het supplement als geheel. Veel van de ingrediënten kunnen worden verkregen uit een gezond en gevarieerd voedingspatroon, waardoor supplementen mogelijk niet nodig zijn voor iedereen. Het is essentieel om uw arts te raadplegen voordat u een voedingssupplement, zoals T-Complex, gebruikt en om zorgvuldig onderzoek te doen naar de ingrediënten en mogelijke bijwerkingen.

4 REACTIES

 1. Net als mijn voorgangers een proefpakket besteld en een aantal dagen geprobeerd. Wat ze ook in de advertentie vertellen is grote onzin en verkoop praatjes… Op een slinkse en gemene manier geld aftroggelen van mannen die in een dip zitten, als je niet na 14dgn reageert hang je aan een abonnement. Nou ik was binnen de 14dgn met afmelden en toch sturen ze de volgende zending, en nu ….? Gemaild en gebeld met dit volk, geen gehoor….Nooit aan beginnen !!!! Oplichters!!

 2. Let goed op mannen! Dit bedrijf heeft een vervelende wijze van klantenbehandeling. Ze zijn zeer slecht te bereiken op de mail en telefonisch. Je krijgt 9 van de 10 keer als je een mailtje stuurt, als antwoord dat hun inbox vol zit en dat je het op een ander moment nogmaals moet proberen. Het opzeggen gaat niet op de wijze hoe ze adverteren. Je bent altijd te laat. Ik heb mijn proefpakket nooit ontvangen; na 8 weken gelijk mijn eerste fase pillen. Als je je gaat afmelden is het zwaarmoedig onprofessioneel hoe je behandeld wordt. Let goed op. Ik heb uiteindelijk om ervan af te komen ook de boetes van Riverty betaald. 170 euro voor één fase zonder proefpakket. Ik ben er GELUKKIG vanaf.

 3. Ik Heb een proefpakket besteld voor € 7.90 netjes betaald .
  nadat ik het 2 weken had geprobeert heb ik gemaild dat ik het niets vond .
  Direct nadat ik betaald had was de volgende factuur er van €138,=,
  gelijk gemaild dat ze het mogen houden en dat ik geen vervolg wil .
  Direct krijg ik een mail terug dat ik te laat ben !!!
  In de kleine lettertjes staat namelijk als je een proefpakket afneemt dan heb je direct een abonnement en worden de pillen automatisch toegestuurd .
  waar is een proef dan voor ?
  Schimmige verkoop techniek .
  De pillen hebben een vreselijke chemische smaak .
  Hoofdpijn krijg je ervan .
  NEEM DIE TROEP NOOIT

  • Morge
   Heb je de rekening ook betaald , word hier ook bedreigd met betalingen
   Ik laat het nu nog leggen , maar als consument heb je ook rechten, heb het parket ook retour gestuurd, ps hoor graag van u ?
   Alvast bedankt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in