SPAM mail verzonden uit het buitenland door Nederlandse bedrijven

Ik ontvang per dag veel ongevraagde email. Ongevraagde email wordt ook wel SPAM genoemd. De inhoud van dergelijke email is commercieel en vooral gezondheidsgericht.
Ik ontvang per dag veel ongevraagde email. Ongevraagde email wordt ook wel SPAM genoemd. De inhoud van dergelijke email is commercieel en vooral gezondheidsgericht.

Ik ontvang per dag veel ongevraagde email. Ongevraagde email wordt ook wel SPAM genoemd. De inhoud van dergelijke email is commercieel en vooral gezondheidsgericht. Ik heb niet om dit soort email gevraagd en als ik mij uitschrijf, blijft dit soort bedrijven mij dit soort email sturen.

Als ik ga onderzoeken waar deze email vandaan komt, dan zit de verzender in Afrika of Azië. De doelgroep zijn willekeurige mensen. De verzender heeft een emaillijst opgebouwd en hiermee verstuurt hij zijn boodschap.

De landingspagina is meestal een verkoopverhaal die te mooi is om waar te zijn. De link naar een orderpagina is vaak die van een Nederlands bedrijf.

Ik vermoed dat zo’n bedrijf zo’n spammer inhuurt om klanten en omzet te verkrijgen. De spammer in kwestie krijgt zijn emailadressen door deze te kopen. Deze adressen zijn vak afkomstig uit hacks van facebook of linkedin of ze hebben deze een website gehaald.

Het aangeboden product is dubieus, je kan snel rijk worden of je kunt in korte tijd veel afvallen. De spammer verstuurd miljoenen email tegen zeer lage kosten en er kopen altijd een paar mensen dit soort product.

Voor alle duidelijkheid:

Spam is een bericht dat u ongevraagd ontvangt via e-mail, mobiele telefoon of vaste telefoon. Bedrijven mogen u geen berichten versturen als u hiervoor vooraf geen toestemming heeft gegeven. Spam is verboden in Nederland.

Bron: Rijksoverheid

Daarnaast vaak de aangeboden producten gevaarlijk voor je gezondheid! Als je dit soort SPAM mail ontvangt meld dit dan aan de AFM!

1 REACTIE

  1. Ik krijg heel veel spam in mijn email. Ik begin mij nu hieraan te ergeren. Als ik mijn spamfilter te krap zet, ontvang ik sommige zakelijke mail niet meer. Prima diet spam en nog meer van deze onbetrouwbare email.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in