RugRedder Review en Ervaringen: Het werkt echt niet!

RugRedder.nl Review en Ervaringen: Het werkt echt niet!
RugRedder.nl Review en Ervaringen: Het werkt echt niet!

De RugRedder™, een product dat neuro-musculaire elektronische stimulatie (NMES) gebruikt voor de verlichting van rug- en nekpijn, heeft de aandacht getrokken van consumenten. Ondanks positieve claims, maakt de verkoper gebruik van Dark Patterns in hun verkoopstrategie, wat vraagtekens zet bij de transparantie van hun aanbieding. Daarnaast is er, geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van NMES bij rug- en nekpijn. Hoewel NMES enige voordelen kan hebben, varieert de effectiviteit sterk per individu. Een kritische blik is altijd essentieel voordat men besluit tot de aanschaf van dergelijke producten.

Prijs en Verkoopstrategie

Het product wordt momenteel aangeboden voor een speciale prijs van €29,95, hoewel op de verkooppagina wordt gesuggereerd dat de oorspronkelijke prijs €59,90 was. Dit is een techniek die bekend staat als Dark Patterns, een manier om klanten te laten denken dat ze een koopje krijgen. De website toont ook verschillende positieve recensies, maar deze zijn moeilijk te verifiëren. Het lijkt op het verkopen van valse hoop!

Hoewel de website zich op een Nederlands domein bevindt, is het belangrijk om te weten dat de verkoper zich in het buitenland bevindt. Bovendien geeft de verkoper aan dat het Duitse recht van toepassing is, wat invloed kan hebben op eventuele geschillen of retourzendingen.

Aliexpress

Bij Aliexpress koop je het zelfde apparaat voor €4,50!!!! De verkoper is naar allerwaarschijnlijkheid een dropshipper, die op een onesthetisch manier goedkope rotzooi duur wil verkopen.

Wat is de claim van de verkoper?

De claim van de verkoper met betrekking tot de RugRedder™ is dat dit product, door middel van neuro-musculaire elektronische stimulatie (NMES), effectieve verlichting kan bieden van rug- en nekpijn. Volgens de verkoper werkt de RugRedder™ door kleine elektrische impulsen te sturen naar de spieren in de rug en nek, waardoor ze in een ritmisch patroon samentrekken en ontspannen.

Deze impulsen dringen diep door in de triggerpoints, stimuleren de bloedcirculatie en helpen overbelaste spieren te ontspannen. Deze aanpak zou pijnlijke aandoeningen zoals blokkades en ontwrichtingen verlichten. Daarnaast claimt de verkoper dat deze vorm van elektrotherapie spanningen en verkorte spieren tegenwerkt en de flexibiliteit van de spieren en banden verbetert. Hierdoor zou de wervelkolom meer stabiliteit en ondersteuning krijgen.

Het is altijd belangrijk om te weten dat hoewel dergelijke claims veelbelovend klinken, het altijd raadzaam is om medisch advies in te winnen voordat u een nieuw product of technologie gebruikt als onderdeel van uw gezondheidszorg en pijnmanagement.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat neuro-musculaire elektronische stimulatie (NMES) definitief en effectief rug- en nekpijn verlicht.

NMES is een gevestigde techniek die al decennia lang wordt gebruikt in fysiotherapie en revalidatie. Het kan nuttig zijn bij het versterken van verzwakte spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van zenuwen die pijn signalen naar de hersenen sturen, wat kan helpen bij het verminderen van pijn. Echter, de effectiviteit kan variëren afhankelijk van de specifieke aandoening en de individuele patiënt.

Er zijn studies die aantonen dat NMES sommige mensen kan helpen bij het verlichten van pijn, maar er zijn ook studies die weinig tot geen effect aantonen. Het is dus niet zo dat er een onomstreden consensus is over de effectiviteit van NMES voor rug- en nekpijn.

Daarom is het essentieel om advies in te winnen van een gekwalificeerde zorgverlener of medisch specialist voordat u besluit om NMES of producten zoals de RugRedder™ te gebruiken voor pijnbestrijding. Zij kunnen u adviseren op basis van uw specifieke symptomen en medische geschiedenis.

Conclusie

Hoewel het aantrekkelijke claims presenteert, zijn er enkele cruciale punten om te overwegen. De verkoper maakt gebruik van Dark Patterns, wat vragen oproept over de oprechtheid van hun marketingstrategie. Daarnaast is er geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat NMES definitief en effectief rug- en nekpijn verlicht.

De verkoper zich in het buitenland, waarbij het Duitse recht van toepassing is. Dit kan invloed hebben op eventuele geschillen en retourzendingen. Kritisch zijn en goed geïnformeerd blijven is de sleutel bij het overwegen van dergelijke producten.

Bij twijfel over de effectiviteit of geschiktheid van de RugRedder™ adviseren wij u sterk om uw medisch specialist of huisarts te raadplegen voordat u een beslissing neemt.

2 REACTIES

  1. Ik heb slechte ervaring met deze verkoper. Geld weg en geen spullen. Voordat je dit koopt, kun je beter bij aliexpress kijken en dan pas kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in