Buniduo Gel Comfort, helpt dit tegen Hallux valgus: Ervaringen & Review

Buniduo Gel Comfort, helpt dit tegen Hallux valgus: Ervaringen & Review
Buniduo Gel Comfort, helpt dit tegen Hallux valgus: Ervaringen & Review

Buniduo Gel Comfort is een hulpmiddel, gemaakt van siliconen. Volgens de verkoper/fabrikant werkt dit tegen de aandoening Hallux valgus. Via (SPAM) email en websites wordt dit product aan potentiële kopers aangeboden. Eerst leggen wij uit van deze aandoening is en daarna wat Buniduo Gel Comfort voor je kan betekenen.

Wat is de aandoening Hallux valgus

Hallux valgus of knobbelteen is een meestal verworven standsafwijking van de grote teen[1]. De grote teen wijst richting de kleine teen. Bij deze standsafwijking kan, als conservatieve behandeling geen succes heeft, een operatie plaatsvinden. De wigosteotomieën kunnen zowel in de middenvoetsbeentjes als in de tenen zelf worden uitgevoerd[2].

Hoe ontstaat de aandoening Hallux valgus

De precieze oorzaak is onduidelijk[3]. Het kan te wijten zijn aan een combinatie van interne en externe oorzaken. Mogelijke factoren zijn het dragen van te strakke schoenen, schoenen met hoge hakken[4], familiegeschiedenis[5] en reumatoïde artritis. Het American College of Foot and Ankle Surgeons stelt dat schoeisel een probleem veroorzaakt door erfelijkheid alleen maar verergert[6]. Hallux valgus komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen[7].

De stand van de voet veroorzaakt verhoogde druk aan de binnenkant van de grote teen die kan resulteren in een vervorming van de mediale kapselstructuren van het gewricht, waardoor het risico op het ontwikkelen van eeltknobbels toeneemt.

Behandeling van de aandoening Hallux valgus

Eerst wordt geprobeerd de hallux valgus te verhelpen zonder operatie. Dit kan door het dragen van ruime schoenen met een zachte zool[8].  Belangrijkste behandeling bestaat uit goed schoeisel eventueel aangevuld met steunzolen. Er kan ’s nachts ook een corrigerende spalk gedragen worden. Een op maat gemaakte vulkaniserende siliconen teenscheider bij vermindert misvorming en halluxpijn[9].

Als dit niet helpt kan tot een operatie worden overgegaan.

Zo’n osteotomie houdt in dat een beentje wordt doorgezaagd, verschoven en vastgezet.

Alleen middels een operatieve behandeling kan de stand van de teen weer worden rechtgezet. Zo’n osteotomie houdt in dat een beentje wordt doorgezaagd, verschoven en vastgezet. Er zijn verschillende manieren waarop dit wordt gedaan[10]:

Chevron: de hals van het kopje van het middenvoetsbeentje onder de grote teen wordt in V-vorm doorgezaagd. Het kopje wordt vervolgens naar de tweede teen opgeschoven en vastgezet.

Scarf: het middenvoetsbeentje wordt over de gehele lengte doorgezaagd waarna de botdelen worden verschoven en vastgezet.

Basis-osteotomie: de basis van het middenvoetsbeentje wordt doorgezaagd waarna het hele stuk vanaf het begin van het middenvoetsbeentje rechtgezet wordt.

Wat doet Buniduo Gel Comfort voor je voeten

Volgens de fabrikant, spreid het en beschermt je tenen. Echter je betaald hier voor €98. Via aliexpress kan je een vergelijkbare teenspreider kopen voor €2,37. De verkoper koopt dit artikel ook bij een soort van aliexpress en vraagt woekerprijzen.

Huisarts of orthopeed

Als je een probleem met je voeten hebt, is het raadzaam om de huisarts te bezoeken voor medische hulp. De huisarts geeft advies en kan medische artikelen voorschrijven. Ook kan hij of zij je doorverwijzen naar een orthopeed. Een orthopeed is een specialist die kennis heeft van het bewegingsapparaat van de mensen.

Je kan ook zelf aanrotzooien en experimenteren met een mogelijk gevolg, dat de kwaal steeds erger wordt.

Buniduo Gel Comfort te koop bij Kruidvat, Etos en Apotheek

Nee, dit is alleen online te koop. Het zal nooit worden verkocht door een Apotheek.

Voordelen en Nadelen

Je betaald een enorm bedrag en je weet niet of je baat hebt bij deze teenspreiders van Buniduo Gel Comfort.

Conclusie en advies

Buniduo Gel Comfort helpt je niet tegen de aandoening Hallux valgus. Je betaal veel geld voor iets wat mogelijk niet helpt. Het beste is om een afspraak te maken met de huisarts, die je kan adviseren en eventueel doorverwijzen.

Als je dit toch wilt uitproberen, koop dan een paar bij Aliexpress!

 


Referenties

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Hallux_valgus
[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Osteotomie
[3] https://books.google.nl/books?id=NK80DwAAQBAJ&pg=PA1&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4735171/
[5] https://orthoinfo.aaos.org/en/diseases–conditions/bunions
[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4735171/
[7] https://www.thuisarts.nl/hallux-valgus/ik-heb-hallux-valgus
[8] https://www.diakonessenhuis.nl/folders/behandeling-hallux-valgus
[9] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28318407/
[10] https://nl.wikipedia.org/wiki/Hallux_valgus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in