Buniduo Gel Comfort Review: Helpt dit tegen Hallux valgus?

Buniduo Gel Comfort Review: Helpt dit tegen Hallux valgus?
Buniduo Gel Comfort Review: Helpt dit tegen Hallux valgus?

Buniduo Gel Comfort is een hulpmiddel, gemaakt van siliconen. Volgens de verkoper/fabrikant werkt dit tegen de aandoening Hallux valgus. Via (SPAM) email en websites wordt dit product aan potentiële kopers aangeboden. Eerst leggen wij uit van deze aandoening is en daarna wat Buniduo Gel Comfort voor je kan betekenen.

Wat is de aandoening Hallux valgus

Hallux valgus of knobbelteen is een meestal verworven standsafwijking van de grote teen[1]. De grote teen wijst richting de kleine teen. Bij deze standsafwijking kan, als conservatieve behandeling geen succes heeft, een operatie plaatsvinden. De wigosteotomieën kunnen zowel in de middenvoetsbeentjes als in de tenen zelf worden uitgevoerd[2].

Hoe ontstaat de aandoening Hallux valgus

De precieze oorzaak is onduidelijk[3]. Het kan te wijten zijn aan een combinatie van interne en externe oorzaken. Mogelijke factoren zijn het dragen van te strakke schoenen, schoenen met hoge hakken[4], familiegeschiedenis[5] en reumatoïde artritis. Het American College of Foot and Ankle Surgeons stelt dat schoeisel een probleem veroorzaakt door erfelijkheid alleen maar verergert[6]. Hallux valgus komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen[7].

De stand van de voet veroorzaakt verhoogde druk aan de binnenkant van de grote teen die kan resulteren in een vervorming van de mediale kapselstructuren van het gewricht, waardoor het risico op het ontwikkelen van eeltknobbels toeneemt.

Behandeling van de aandoening Hallux valgus

Eerst wordt geprobeerd de hallux valgus te verhelpen zonder operatie. Dit kan door het dragen van ruime schoenen met een zachte zool[8].  Belangrijkste behandeling bestaat uit goed schoeisel eventueel aangevuld met steunzolen. Er kan ’s nachts ook een corrigerende spalk gedragen worden. Een op maat gemaakte vulkaniserende siliconen teenscheider bij vermindert misvorming en halluxpijn[9].

Als dit niet helpt kan tot een operatie worden overgegaan. Alleen middels een operatieve behandeling kan de stand van de teen weer worden rechtgezet. Zo’n osteotomie houdt in dat een beentje wordt doorgezaagd, verschoven en vastgezet. Er zijn verschillende manieren waarop dit wordt gedaan:

Bunionectomy
Operatie illustratie door BruceBlaus, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Chevron: de hals van het kopje van het middenvoetsbeentje onder de grote teen wordt in V-vorm doorgezaagd. Het kopje wordt vervolgens naar de tweede teen opgeschoven en vastgezet.

Scarf: het middenvoetsbeentje wordt over de gehele lengte doorgezaagd waarna de botdelen worden verschoven en vastgezet.

Basis-osteotomie: de basis van het middenvoetsbeentje wordt doorgezaagd waarna het hele stuk vanaf het begin van het middenvoetsbeentje rechtgezet wordt.

Wat doet Buniduo Gel Comfort voor je voeten

Volgens de fabrikant, spreid het en beschermt je tenen. Echter je betaald hier voor €98. Via aliexpress kan je een vergelijkbare teenspreider kopen voor €2,37. De verkoper koopt dit artikel ook bij een soort van aliexpress en vraagt woekerprijzen.

Huisarts of orthopeed

Als je een probleem met je voeten hebt, is het raadzaam om de huisarts te bezoeken voor medische hulp. De huisarts geeft advies en kan medische artikelen voorschrijven. Ook kan hij of zij je doorverwijzen naar een orthopeed. Een orthopeed is een specialist die kennis heeft van het bewegingsapparaat van de mensen.

Je kan ook zelf aanrotzooien en experimenteren met een mogelijk gevolg, dat de kwaal steeds erger wordt.

Economie

Via email en als je online zoekt, wordt dit hulpmiddel tegen enorm hoge prijzen verkocht. Een artikel wat bij bol.om €12,95 kost of zelfs €32,95 bij een dropshipper. Beter is het om eens by alixpress te kijken of om advies te vragen bij de huisarts. Dit kan je enorm veel geld besparen.

 Wetenschappelijk Onderzoek:

Er is beperkt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Buniduo Gel Comfort als hulpmiddel bij de behandeling van hallux valgus. Een studie uit 2018 onderzocht het gebruik van een siliconen hulpmiddel vergelijkbaar met Buniduo Gel Comfort bij patiënten met hallux valgus. De studie toonde aan dat het siliconen hulpmiddel de druk op de grote teen verminderde en de pijn bij patiënten verlichtte.

Werkt het?

Buniduo Gel Comfort kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak veroorzaakt door hallux valgus. Het product is echter geen geneesmiddel en kan de aandoening niet volledig genezen. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Buniduo Gel Comfort gebruikt om er zeker van te zijn dat het product geschikt is voor uw specifieke aandoening.

Ervaringen:

Er zijn verschillende positieve reviews van consumenten online te vinden over het gebruik van Buniduo Gel Comfort. Veel gebruikers melden dat het product effectief is bij het verminderen van pijn en ongemak veroorzaakt door hallux valgus. Anderen melden echter dat het product niet effectief was voor hun specifieke aandoening en dat het ongemakkelijk was om te dragen.

Conclusie:

Buniduo Gel Comfort is een siliconen hulpmiddel dat kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak veroorzaakt door hallux valgus. Het product is comfortabel om te dragen en past in de meeste schoenen.

Hoewel er beperkt wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van het product, zijn er positieve reviews van consumenten te vinden online.

Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u Buniduo Gel Comfort gebruikt om er zeker van te zijn dat het product geschikt is voor uw specifieke aandoening. Het behouden van een gezonde levensstijl door regelmatig te sporten en een uitgebalanceerd dieet te volgen kan ook bijdragen aan de algehele gezondheid van de voeten en het verminderen van de symptomen van hallux valgus.

Bij alliexpress zijn vergelijkbare siliconen hulpmiddelen te koop.


Referenties

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Hallux_valgus
[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Osteotomie
[3] https://books.google.nl/books?id=NK80DwAAQBAJ&pg=PA1&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4735171/
[5] https://orthoinfo.aaos.org/en/diseases–conditions/bunions
[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4735171/
[7] https://www.thuisarts.nl/hallux-valgus/ik-heb-hallux-valgus
[8] https://www.diakonessenhuis.nl/folders/behandeling-hallux-valgus
[9] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28318407/

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in