Eiwitshakes of proteineshakes

Eiwitshakes of proteineshakes
Eiwitshakes of proteineshakes

Eén van de belangrijkste bouwstoffen voor het menselijke lichaam zijn eiwitten. Wie een gezond en sterk lichaam wil moet voornamelijk eiwitrijke producten consumeren. Eiwitshakes zijn een goede aanvulling op het binnen krijgen van voldoende eiwitten. Eiwitshakes helpen ook mee wanneer er afgevallen moet worden in lichaamsgewicht. De shakes worden gemaakt van eiwitpoeder en deze poeder komt voornamelijk af van whey, caseine, soja of ei. De poeder voor een eiwitshake is in verschillende smaken te verkrijgen zoals banaan, chocolade of aardbei. Eiwitshakes worden aangemaakt met water, melk, vruchtensap of andere supplementen. Aan de eiwitshakes kunnen ook andere voedingsmiddelen worden toegevoegd maar de basis blijft altijd de eiwitten.

Hoe werkt een eiwitshake

Eiwitten zorgen voor spier opbouw en eiwitten zullen spieren snelle doen herstellen naar een zware inspanning. Tijdens het sporten krijgen de spieren het zwaar te voortduren waardoor er scheuren zullen ontstaan in de spiervezels. De eiwitten die in de eiwitshakes zitten zullen ervoor zorgen dat deze scheurtjes in de spieren snel worden hersteld.

Eiwitshakes en afvallen

Bij het volgen van een eiwitdieet zijn eiwitshakes een waardevolle toevoeging aan het dieet. Dit komt omdat de shakes weinig vetten, lactose en koolhydraten bevatten. Tijdens het volgen van een eiwitdieet wordend e koolhydraten vervangen door eiwitten en met een eiwitshake kunnen er in korte tijd heel veel eiwitten naar binnen worden gekregen. Omdat er tijdens het eiwitdieet geen tot nauwelijks koolhydraten worden genuttigd zal het lichaam overgaan op het verbranden van vet om zo te kunnen voldoen aan de energie behoefte van het lichaam. Een eiwitdieet werkt een honger gevoel tegen en hierdoor is de kans op een jojo effect minimaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in