Advanced Bionutritionals Review en Evaringen: Effectief?

Advanced Bionutritionals Review en Evaringen: Effectief?
Advanced Bionutritionals Review en Evaringen: Effectief?

De Advanced Mitochondrial Formula is een voedingssupplement dat wordt gepromoot via Facebook-advertenties als een manier om de gezondheid van de mitochondriën te bevorderen en een gezonde bloeddruk te ondersteunen. Met een hoog prijskaartje van €105 per verpakking en een scala aan ingrediënten, wordt dit product aangeboden als een dagelijkse gezondheidsroutine. Maar hoe effectief is het echt, en is het zijn hoge prijs waard? We nemen een diepe duik in de ingrediënten, gezondheidsclaims, mogelijke bijwerkingen, en het wetenschappelijk bewijs rond dit supplement

Wat is de claim?

De claim in deze advertentie is dat een eenvoudige dagelijkse routine kan helpen om een gezonde bloeddruk te ondersteunen. Deze routine hielp een persoon genaamd Des om zijn bloeddruk op peil te houden met minimale veranderingen in zijn dieet of trainingsregime.

Hoewel de specifieke details van de routine niet worden gegeven in het gegeven voorbeeld, wordt het gepresenteerd als een effectieve manier om bloeddrukproblemen, die vaak geassocieerd worden met veroudering, aan te pakken zonder significante wijzigingen in dieet of levensstijl.

Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel de claim suggereert dat deze routine kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde bloeddruk, er geen specifieke garanties worden gegeven over de resultaten. De effectiviteit van dergelijke routines kan variëren afhankelijk van individuele gezondheidstoestand, genetica, dieet, en andere factoren. Het is altijd raadzaam om gezondheidsclaims kritisch te benaderen en medisch advies in te winnen voordat u belangrijke veranderingen aanbrengt in uw gezondheidsroutine.

Wat zijn de ingrediënten?

 • Niacinamide: 200 mg (1250% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 • Magnesium (als Magnesiummalaat): 45 mg (10,7% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 • Curcumin Extract (gestandaardiseerd op 95% curcuminoïden): 180 mg
 • Zwarte Peper Extract (Piper Longum L.) (BioPerine®): 10 mg
 • Quercetin Dihydrate (Sophorae Japonica): 65 mg
 • Acetyl L-Carnitine: 190 mg
 • Coenzyme Q10: 50 mg
 • R-Alpha Lipoic Acid: 50 mg
 • D-Ribose: 250 mg
 • Trans-Resveratrol (Polygonum Cuspidatum Extract): 25 mg
 • Pyrroloquinoline Quinone Disodium Salt: 5 mg

Zijn er bijwerkingen bekend?

Hoewel de ingrediënten in de Advanced Mitochondrial Formula over het algemeen als veilig worden beschouwd voor de meeste volwassenen, kan elk supplement potentiële bijwerkingen hebben, afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand, de dosering, en de interacties met andere supplementen of medicijnen. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van de genoemde ingrediënten:

 1. Niacinamide: Hoge doseringen kunnen huiduitslag, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken.
 2. Magnesium: Magnesium kan diarree veroorzaken, en in zeer hoge doseringen kan het leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals een onregelmatige hartslag, lage bloeddruk, verwarring, en andere problemen.
 3. Curcumin: Het is over het algemeen veilig, maar sommige mensen kunnen maagklachten, misselijkheid, diarree of allergische reacties ervaren.
 4. Black Pepper Extract (Bioperine®): Dit kan milde maagklachten veroorzaken bij sommige mensen.
 5. Quercetin: Dit kan hoofdpijn en tintelingen in armen en benen veroorzaken.
 6. Acetyl L-Carnitine: Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, misselijkheid, braken, en rusteloosheid.
 7. Coenzyme Q10: Dit supplement kan maagklachten veroorzaken, en in zeldzame gevallen, huiduitslag.
 8. R-Alpha Lipoic Acid: Dit kan een huiduitslag, maagklachten of misselijkheid veroorzaken.
 9. D-Ribose: Het kan leiden tot maagklachten, diarree, misselijkheid, en hoofdpijn. In zeldzame gevallen kan het de bloedsuikerspiegel verlagen.
 10. Trans-Resveratrol: Dit kan maagklachten, diarree, misselijkheid, en hoofdpijn veroorzaken.
 11. Pyrroloquinoline Quinone (PQQ): Dit supplement wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar de langetermijneffecten zijn niet uitgebreid onderzocht.

Het is belangrijk te vermelden dat niet iedereen deze bijwerkingen zal ervaren. Het is altijd raadzaam om een arts of gezondheidsprofessional te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft, een bestaande medische aandoening heeft, of andere medicijnen of supplementen gebruikt.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Het onderzoek naar de ingrediënten in de Advanced Mitochondrial Formula is uitgebreid, maar het is belangrijk om te benadrukken dat de effecten van voedingssupplementen sterk kunnen variëren tussen individuen en dat ze niet bedoeld zijn om ziekten te behandelen of te voorkomen. Hieronder volgt een samenvatting van enkele huidige inzichten:

 1. Niacinamide: Er is bewijs dat niacinamide kan helpen bij het behoud van gezonde huid en zenuwfunctie, evenals bij het bevorderen van een gezonde stofwisseling. Sommige onderzoeken suggereren ook dat het de mitochondriale functie kan bevorderen, maar er is meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen.
 2. Magnesium: Er zijn vele studies die de voordelen van magnesium ondersteunen voor de gezondheid van het hart, botten en spieren. Het speelt ook een cruciale rol in honderden enzymatische reacties in het lichaam, waaronder de productie van ATP (energie) in mitochondriën.
 3. Curcumin, Quercetin, and Resveratrol: Deze drie moleculen hebben allemaal sterke antioxidant eigenschappen, wat betekent dat ze mogelijk kunnen helpen bij het tegengaan van oxidatieve stress in de mitochondriën. Onderzoek naar deze moleculen is echter gemengd en er is meer onderzoek nodig.
 4. Coenzyme Q10 and Alpha Lipoic Acid: Er zijn studies die suggereren dat deze moleculen kunnen helpen bij het bevorderen van de mitochondriale gezondheid en het bestrijden van oxidatieve stress. CoQ10 in het bijzonder wordt vaak aanbevolen voor mensen met hartproblemen en voor degenen die bepaalde cholesterol medicijnen nemen die de natuurlijke niveaus van CoQ10 in het lichaam kunnen verminderen.
 5. Acetyl L-Carnitine: Er is enig bewijs dat dit aminozuur kan helpen bij het bevorderen van de energieproductie in de mitochondriën en het ondersteunen van de gezondheid van het zenuwstelsel, maar het bewijs is niet sterk en er is meer onderzoek nodig.
 6. Pyrroloquinoline Quinone (PQQ): Hoewel er enkele aanwijzingen zijn dat PQQ de groei van nieuwe mitochondriën kan stimuleren, is het bewijs nog steeds vrij zwak en zijn er meer studies nodig.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en geen vervanging voor een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap. Voordat je begint met het nemen van een nieuw supplement, is het het beste om een gezondheidsprofessional te raadplegen.

Krijg je deze stoffen ook met normale voeding naar binnen?

Veel van de ingrediënten in de Advanced Mitochondrial Formula kunnen via voeding worden verkregen, hoewel de specifieke hoeveelheden variëren afhankelijk van de voedingsbronnen. Hier zijn enkele voorbeelden van voedingsbronnen voor deze voedingsstoffen:

 1. Niacinamide (Vitamine B3): Dit is te vinden in vele voedingsmiddelen, waaronder vlees, vis, eieren, groene groenten, granen en bonen.
 2. Magnesium: Dit mineraal is te vinden in voedingsmiddelen zoals noten, zaden, volkoren granen, groene bladgroenten, en vis.
 3. Curcumin: Dit is het actieve ingrediënt in kurkuma, een specerij die vaak wordt gebruikt in Aziatische keuken en curries.
 4. Quercetin: Dit wordt gevonden in veel vruchten en groenten, waaronder appels, bessen, uien, en boerenkool.
 5. Resveratrol: Dit wordt gevonden in de schil van druiven, bessen, en pinda’s, evenals in rode wijn en cacao.
 6. Acetyl L-Carnitine: Dit wordt van nature geproduceerd door het lichaam, maar kan ook worden gevonden in voedingsmiddelen zoals rood vlees.
 7. Alpha Lipoic Acid: Dit wordt gevonden in organen zoals lever en nieren, evenals in spinazie, broccoli, en aardappelen.
 8. Coenzyme Q10: Dit wordt van nature geproduceerd door het lichaam, maar is ook te vinden in voedingsmiddelen zoals orgaanvlees, vette vis, en volkoren granen.
 9. D-Ribose: Dit wordt van nature geproduceerd door het lichaam, maar wordt ook aangetroffen in voedingsmiddelen zoals rundvlees, gevogelte, sardines, en ansjovis.
 10. Pyrroloquinoline Quinone (PQQ): Dit is te vinden in kiwi, papaya, peterselie, spinazie, en groene paprika.

Conclusie

Na een analyse van de Advanced Mitochondrial Formula, kan worden geconcludeerd dat terwijl de individuele ingrediënten onderzocht zijn en sommige gezondheidsvoordelen kunnen bieden, er geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs is dat de specifieke combinatie van deze ingrediënten in het product zal leiden tot de geclaimde voordelen, namelijk het ondersteunen van een gezonde bloeddruk en optimale mitochondriale functie.

Hoewel de meeste van deze ingrediënten veilig zijn voor gebruik, is er een risico op bijwerkingen, vooral als ze worden ingenomen in grotere hoeveelheden dan normaal in het dieet wordt aangetroffen. Het is ook belangrijk om te beseffen dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl, inclusief een evenwichtig dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Bovendien, met een prijs van €105 per verpakking, is dit product aanzienlijk duurder dan veel andere voedingssupplementen op de markt. Consumenten moeten zorgvuldig overwegen of de potentiële voordelen van dit product de kosten waard zijn.

Ten slotte, gezien het ontbreken van definitief bewijs ter ondersteuning van de claims van het product, is het raadzaam dat individuen medisch advies inwinnen voordat ze dit supplement toevoegen aan hun dagelijkse routine, vooral als ze bestaande gezondheidsproblemen hebben of andere medicijnen of supplementen gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in