Cannaxine helpt dit tegen artritis pijn of is dit onzin? Review en Ervaringen

Cannaxine is een voedingssupplement dat voornamelijk via TV commercials wordt verkocht. Ervaringen met de verkoop van goederen via dit soort media zijn negatief. Binnen de reguliere gezondheidszorg weten veel mensen met pijnklachten niet goed hun weg te vinden voor hulp. In sommige gevallen is deze hulp ook niet direct voorhanden. Via dubieuze internet en TV commercials worden er veel zelfhulp middelen aangeboden, om dit soort pijnklachten te bestrijden.

En wie wil nou niet zonder pijn leven. Middels het beschikbare media aanbod worden allerlei voedingssupplementen aangeboden, voor pijn bestrijding. Voor €59,95 ben je de eigenaar van het zalfje Cannaxine, waarmee je snel  zonder pijn kan gaan leven.

Of toch niet…

Ingrediënten volgens de verkoopvideo

 1. Cannabis sativa
 2. Bijengif

Wij hebben geen bewijs kunnen vinden dat Cannabis sativa in zalf vorm helpt tegen artritis.

Bronnen

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mellitine
 2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Hennep
 3. https://reumanederland.nl/
 4. https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_sativa
 5. https://www.ad.nl/wetenschap/gebruik-van-cannabisolie-is-niet-zonder-risico-br~af667118/

De verkoopmethode van de verkoper

Helpt volgens de verkoper ongemakken te verlichten in gewrichten, rug, nek, ellebogen, knieën en onderrug. Minimaliseert effectief ongemak en pijn.


Via een commercial van de verkoper wordt aan mensen het idee gegeven als ze een middel kopen, hun lichamelijk probleem wordt opgelost. In de video zouden de zalf zenuwimpulsen blokkeren die de pijn veroorzaakten.

Bronnen:

https://www.walmart.com/ip/2-Cannaxine-Cream-1-Roll-On-SET-AS-SEEN-on-TV-Pain-Relief/315199003

Uit de Disclaimer

Informatie en verklaringen met betrekking tot voedingssupplementen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration (FDA) en zijn niet bedoeld om een ​​ziekte of gezondheidstoestand te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Elektronische apparaten kunnen onderworpen zijn aan de vereisten voor testen, apparatuurautorisatie en apparaatmarkering en etikettering van de Federal Communications Commission.

Stof om over na te denken

 1. Dit soort wonder cream is niet bekend in de Nederlandse medische wereld. Wij vinden dit heel veel op kwakzalverij lijken.
 2. Het product is niet geavaleerd door de FDA, dit lees je niet op de Nederlandse media.
 3. Als het zou werken, zou je dit toch ook voorgeschreven krijgen door de huisarts.
 4. Dan zou reumastichting dit toch gaan onderzoeken en adviseren aan haar leden.
 5. Waar is het wetenschappelijk onderzoek en waar is het bewijs
 6. Als het op TV is geweest, betekend dan, dat dit goed is en verkoper betrouwbaar?

Conclusie

Wat ons betreft is de werking van dit product niet aangetoond. Cannaxine kost ook veel geld, zonder dat er zeker van bent dat het helpt.

Als je artrose, reuma en andere pijnklachten hebt, raadpleeg dan eens de website van ReumaNederland en laat je voorlichten. Het kan ook geen kwaad om met pijnklachten de huisarts te raadplegen. Deze specialisten weten waarover ze het hebben, één of andere  TV commercial heeft geen snars verstand van medische zaken.

Ons advies is dan ook, niet kopen!

7 REACTIES

 1. Even op zoek geweest:

  De olie bevat alleen de stof cannabidiol, en niet de stof tetrahydrocannabinol (THC). THC is de stof die ervoor zorgt dat je high of stoned kunt worden maar werkt ook pijnstillend. en Alle olie die je zelf aanschaft op internet of in de drogist kent een risico: je weet niet precies of erin zit wat op de verpakking staat, en wat het effect op je gezondheid is.

  https://reumanederland.nl/reuma/veelgestelde-vragen/over-alternatieve-geneeswijzen/

 2. Een goed stukje tekst. De Europese regelgeving geeft aan de verkoper de werking wetenschappelijk moet onderbouwen. Dit is niet het geval, dus je ben i.d.d. stom als dit überhaupt koopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in