XL-S Medical Vetbinder, minimaal afvallen en hoge kosten: Ervaringen

XL-S Medical Vetbinder, minimaal afvallen en hoge kosten: Ervaringen
XL-S Medical Vetbinder, minimaal afvallen en hoge kosten: Ervaringen

XL-S Medical Vetbinder, belooft dat mensen 3x zoveel afvallen van hun product. In 3 maanden tijd, zou je gemiddeld 3,8  kilo afvallen, dit is op jaarbasis 15 kilo. Persoonlijk vind ik dit als gewichtsconsulent een slecht resultaat. De mensen die ik begeleid met een afvalprogramma, vallen ongeveer 10 kilo af in 3 maanden.

Vraag over XLS medical

Ik kreeg de vraag toegestuurd over XLS medical, wat mijn mening en ervaring is. Ik heb er zelf geen ervaring mee. De producten komen via de reclame op de internet of de televisie. En als het op TV is geweest dan moet het waar zijn.

Als deze commerciële producten (bekend van TV) werken, dan zou de diëtist overbodig worden. Even via internet bestellen en daarna kan het grote afvallen beginnen, vanuit je luie stoel.

Advies om te gaan sporten

Wel wordt geadviseerd om te gaan sporten, een feit is dat je met sport wel afvallen. Uit test van de consumentenbond blijkt dat je er wel van afvalt, maar heel beperkt.

XL-S Medical Vetbinder is een medisch hulpmiddel

XL-S Medical Vetbinder is een gecertificeerd medisch hulpmiddel voor gewichtsbeheersing en de preventie en behandeling van zwaarlijvigheid.

De pil bindt volgens eXL-S Medical en kwart van de vetinname en vermindert de eetlust.

De veiligheid en doeltreffendheid werden bepaald onder richtlijn 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen.

Als het artikel niet voldoet, wordt het niet gecertificeerd. Voedingssupplementen hoeven niet aan de hoge eisen te voldoen, geneesmiddelen wel. Je kan ervan uit gaan, dat de kwaliteit goed is.

Tot zover goed.

Wetenschappelijk onderzoek XL-S Medical

Ik ben geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek. De website beroept zich er op dat de werking wetenschappelijk is bewezen. Prima, maar waaruit blijkt dit dan?

Het wetenschappelijk onderzoek is niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift, waardoor het niet te controleren valt. XL-S Medical beroept zich op eigen onderzoek. De consumentenbond heeft dit ingezien.

De reactie van Consumentenbond

De consumentenbond heeft het onderzoek van XL-S Medical gecontroleerd en hieruit bleek dat de beweringen m.b.t. het gewicht verlies niet kloppen. De claim 3x meer gewichtsverlies kon snel naar het rijk van de fabeltjes worden verwezen. En daarnaast constateerden ze dat XL-S Medical extreem prijzig is. Hun advies was ga meer bewegen, zonder pil.

De consumentenbond geeft aan dat er weinig bewijs is, dat het werkt. Daarnaast waren er maar een beperkt aantal proefpersonen.

Conclusie

Door de pillen van XL-S Medical val je minimaal af. De prijs van deze pillen zijn zeer hoog en het resultaat is beperkt. Je moet het onderzoek van de consumentenbond eens nalezen en dan kom je tot de conclusie, de resultaat/kosten verhouding is heel hoog.

Overdenkingen

Wij hebben het artikel gelezen van de consumentenbond. XL-S Medical, verkoopt nog steeds producten met een marginale werking. De uitkomst van het onderzoek wordt wel heel creatief gebruikt als verkoopargument.

Er is geen wetenschappelijk bewijs, maar er is een klinische test onder 125 personen. Een onderzoek onder 125 personen is erg mager. De klinische test van 2013 hebben wij inmiddels ook gevonden. Het gebruik van dit onderzoeken geeft geen vertrouwen in de effectiviteit van hun producten.

Mijn cliënten vallen af door het aanpassen van hun levensstijl en bewegen veel meer af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in