XL-S Medical ervaringen 4.71/5 (21)

5
1554
Xls medical ervaringen
Xls medical ervaringen

Ik kreeg de vraag toegestuurd over XLS medical producten wat mijn mening en ervaring is. Ik heb er zelf geen ervaring mee. De producten komen via de reclame op de computer of de televisie. En als het op TV is geweest dan moet het waar zijn. Als deze commerciële producten (bekend van TV) werken, dan zou de diëtist overbodig worden. Even via internet bestellen en daarna kan het grote afvallen beginnen, vanuit je luie stoel. Wel wordt geadviseerd om te gaan sporten, een feit is dat je met sport wel afvalt.

Uiteraard kijk eerst in Google en wat mij opviel dat volgens McAfee aangaf dat de website niet veilig is. Na dat ik mijn McAfee antivirussoftware op de meest veilig stand had gezet op een oude computer, heb ik de website bezocht en vooral de ervaringen vielen op. Er waren alleen succes en positieve verhalen. En verder geen verwijzingen naar wetenschappelijke publicaties. Bij wetenschappelijk onderzoek horen bewijzen. Blijkbaar geldt hier, dat je het vaak genoeg moet herhalen, zodat iedereen het als waar aanneemt. Ik heb hier veel moeite mee, omdat niets wordt bewezen en dat ik enkel maar een verkoopverhaal lees.

XL-S Medical Succesverhaal

In de disclaimer staat de volgende opmerkelijk boodschap:

“De informatie op deze site dient slechts te worden gebruikt voor algemene informatiedoeleinden. ”

Dus is mijn vraag, hoe waar zijn deze succesverhalen? In mijn optiek behoort dit bij de verkooppraatjes, die vaak worden overdreven om mensen vooral maar het product te doen kopen.

Wetenschappelijk onderzoek XL-S Medical

Ik ben geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek. De website beroept zich er op dat de werking wetenschappelijk is bewezen. Prima, maar waaruit blijkt dit dan?

Als ik de bijsluiter lees dan is XL-S Medical Max Strength een geneesmiddel, welk moet voldoen aan 93/42/EEG richtlijn. In de bijsluiter staat expliciet:

“XL-S Medical is een reeks van 5 wetenschappelijk onderbouwde, innovatieve producten voor gewichtsbeheersing”.

Maar uit welke publicaties blijkt dit? Ik kan er geen één vinden op internet of op de website. Waar is het wetenschappelijk gepubliceerd? De consumentenbond heeft al een artikel geschreven over XL-S Medical. Volgens de consumentenbond (2014) zijn de resultaten uit hun eigen experiment niet overtuigend. De conclusie was dat er een klein effect is op vermindering van het gewicht. Maar het effect op de gewicht van je portemonnee is wel behoorlijk.

Het wetenschappelijk onderzoek is niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift, waardoor het niet te controleren valt. In mijn optiek is het niet bewezen, want wetenschappelijk onderzoek moet kunnen worden geverifieerd. Er is waarschijnlijk geen enkele universiteit die dit ondersteund. XL-S Medical beroept zich blijkbaar op eigen onderzoek.

Ik heb moeite met hun wetenschappelijke onderbouwing. Op z.g.n online gezondheids webshops zijn deze producten te verkopen met veel positieve verhalen.

Litramine™

De werkzame stof is volgens de bijsluiter op basis van de gedroogde bladeren van de cactusvijg (Opuntia ficus-indica) Litramine™. (Zie Litramine™ van XLS Medical)

Informatie over Litramine™ is nergens te vinden op internet. Op de website van XL-S Medical wordt het wel genoemd, maar niet verder omschreven. Dit is voor mij een grote reden te zorg.

Opuntia ficus-indica is een vijgcatus. De vrucht bevat vitamine C (bevat 25-30 mg per 100 g en werd ooit gebruikt om scheurbuik te verminderen bij zeelieden. Opuntia bevat selenium. De plant bevat ook flavonoïden, zoals quercetine, isorhamnetin en kaempferol.

Ik kom nergens een werking tegen, waardoor mensen gaan afvallen.

Indian fig cactus pear
Indian fig, cactus pear (Opuntia ficus-indica, Opuntia ficus-barbarica) can be a pest in some parts of Cyprus

De test van de Consumentenbond

De consumentenbond heeft XL-S Medical uitgetest en hieruit bleek dat de beweringen m.b.t. het gewicht verlies niet kloppen. De claim 3x meer gewichtsverlies kon snel naar het rijk van de fabeltjes worden verwezen. En daarnaast constateerden ze dat XL-S Medical extreem prijzig is. Hun advies was ga meer bewegen, zonder pil.

Conclusie en mijn advies over XL-S Medical

Ik zou het niet kopen, omdat naar mijn mening het wetenschappelijk onderzoek nergens wordt onderbouwd. Het wordt wel als verkoopargument gebruikt en er wordt volop mee geadverteerd. En er kunnen niet alleen maar succesverhalen zijn. De consumentenbond gaf aan dat de resultaten niet overtuigend zijn.

Advies is niet kopen.

Als je wilt afvallen, ga dan vooral bewegen en overweeg aan het Atkinsdieet te beginnen. Dit is wel wetenschappelijk onderzocht en dit werkt !

Please rate this

5 COMMENTS

  1. XL-S Medical heeft fake nieuws verspreid zou Donald Trump twitteren. Het wetenschappelijk onderzoek is niet controleerbaar, maar wordt wel als waarheid verkondigd. Afvallen begint met bewegen en het voedingspatroon aan te passen. En dit net XL-S Medical adviseert, door dit te doen val je af, maar het zijn niet de pillen die het doen!

  2. Het is Pseudowetenschap, van mensen die blijkbaar alleen langs een schoolgebouw zijn gereden. Mijn zoontje van 7 jaar kan dit beter.

    #Fakewetenschap #Pseudowetenschap

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here