XL-S Medical ervaringen 4.71/5 (21)

0
1723
Pills
Pills

Het is aangetoond dat je er van afvalt. In 3 maanden tijd, zou je 4 kilo afvallen, dit is op jaarbasis 16 kilo. Persoonlijk vind ik dit als gewichtsconsulent een goed resultaat. De mensen die ik begeleid met een afvalprogramma, hebben een vergelijkbaar resultaat.

Ik kreeg de vraag toegestuurd over XLS medical, wat mijn mening en ervaring is. Ik heb er zelf geen ervaring mee. De producten komen via de reclame op de computer of de televisie. En als het op TV is geweest dan moet het waar zijn.

Als deze commerciële producten (bekend van TV) werken, dan zou de diëtist overbodig worden. Even via internet bestellen en daarna kan het grote afvallen beginnen, vanuit je luie stoel.

Wel wordt geadviseerd om te gaan sporten, een feit is dat je met sport wel afvallen. Uit test van de consumentenbond blijkt dat je er wel van afvalt, maar heel beperkt.

XL-S Medical Vetbinder is een gecertificeerd medisch hulpmiddel voor gewichtsbeheersing en de preventie en behandeling van zwaarlijvigheid. De veiligheid en doeltreffendheid werden bepaald onder richtlijn 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen. Als het artikel niet voldoet, wordt het niet gecertificeerd. Voedingssupplementen hoeven niet aan de hoge eisen te voldoen, geneesmiddelen wel. Je kan ervan uit gaan, dat de kwaliteit goed is.

Wetenschappelijk onderzoek XL-S Medical

Ik ben geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek. De website beroept zich er op dat de werking wetenschappelijk is bewezen. Prima, maar waaruit blijkt dit dan?

Het wetenschappelijk onderzoek is niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift, waardoor het niet te controleren valt. XL-S Medical beroept zich blijkbaar op eigen onderzoek.

Echter, eerlijk is eerlijk het werkt, dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, dus mijn argument m.b.t. het wetenschappelijk onderzoek vervalt.

De test van de Consumentenbond

De consumentenbond heeft XL-S Medical uitgetest en hieruit bleek dat de beweringen m.b.t. het gewicht verlies niet kloppen. De claim 3x meer gewichtsverlies kon snel naar het rijk van de fabeltjes worden verwezen. En daarnaast constateerden ze dat XL-S Medical extreem prijzig is. Hun advies was ga meer bewegen, zonder pil.

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here