Wie heeft er ervaring met een maagballon?

Wie heeft er ervaring met een maagballon?
Wie heeft er ervaring met een maagballon?

Ik heb in 1999 2x maal voor 6 maanden een maagballon gehad. Dit, omdat zo’n ballon maar maximaal 6 maanden mag blijven zitten. Na de tweede keer was m’n geld op en kon ik niet meer voor een volgende… en daarnaast had het ook niet heel veel effect. Zoals elk dieet of wat dan ook, helpt het in het begin, omdat je dan heel bewust met je eten en zo bezig bent. Maar eigenlijk is het middel erger dan de kwaal. Je kunt gewoon alles eten, je voelt je wel sneller vol, maar er gebeurt niets als je daardoor heen eet, je wordt niet misselijk, raakt niet aan de diarree. Het gevolg is dat als de ballon eruit gaat je maag nog groter is geworden.

Daarbij komt dat het plaatsen en verwijderen van de ballon een erg onprettige ervaring is.
Je krijgt een roesje en dan wordt hij in lege toestand door je slokdarm geduwd. Vervolgens wordt er water ingepompt tot de gewenste grootte. en als hij eruit gaat in omgekeerde volgorde. Voor zover mijn ervaring met de maagballon.

Marijke

Hallo dames ik heb in 2005 een maagballon gehad, ik moet zeggen ik stond er ook niet achter puur om het feit dat ik iets permanent wilde hebben, maar de onwetendheid en de drang naar hulp heb ik toch besloten om het te doen. Ik moet zeggen ondanks dat de ballon maar een half jaar blijft zitten heb ik het niet als onprettig ervaren. Het werd geplaats onder volledige narcose dus van al die toestanden in mijn slokdarm heb ik niks mee gekregen. Ik moet zeggen ik was er wel content over, ik kon best veel verdragen maar ook hier de regel, rustig kauwen en niet drinken tijdens of pas twee urr na het eten weer.dat is echt iets voor België denk ik, maar het hielp wel ik ben er wel 40 kilo mee vermagerd op nog geen half jaar tijd.

Wat ik wel had dat ik snel moest boeren maar ja dat kan ik zo ook wel goed hahaha, en in het begin had ik veel last van maagzuur dat omhoog kwam, ook dit valt nog wel allemaal mee, bovendien er zijn genoeg middelen om dit tegen te gaan, maar je moet vooral opletten wat je eet.H et verzadigingsgevoel was enorm, ik kon echt niet veel op.

Nu de ballon blijft dan wel een half jaar zitten maar loopt dan ook geleidelijk aan leeg dus je honger gevoel kan dan ook wel terug komen. Maar als jij je aan de regels houd dan past de maag zich ook wel aan, moet ik zeggen. Dan komt het moment dat hij eruit moet, verschrikkelijk vond ik het, mijn maatje werd van mij afgenomen en heb hier dan ook veel verdriet van gehad. Nu had ik niks meer en moest ik weer alles op eigen kracht doen, maar ja dat was een beetje de bedoeling om alles wat je in dit half jaar geleerd had dit dan ook toe te passen. Ook de verwijdering gebeurd onder volledige narcose en is heel snel gedaan en je hersteld hier ook wel snel van.

Ik heb er geen spijt van gehad en zou het weer doen als ik weer voor de keuze stond, maar nu heb ik dan van september mijn band, dat was uiteindelijk mijn droom, maar de ellende is HIJ WERKT NIET, shit dus, nu word ik op 28 november terug geholpen en hopelijk doet hij t dan wel naar behoren, want nu heb ik constant honger, ben wel inmiddels 14 kilo kwijt, maar ja puur op eigen kracht. Mijn band was zo’n 3a4 cm gezakt en de sluiting stond open, dus foutje en moet hersteld worden.

Ik zie er naar uit en ben aan het aftellen, ik hou jullie op de hoogte in ieder geval, enne willen jullie nog meer info met betrekking tot de maagballon dan hoor ik het graag.

Groetjes xxx nance

1 REACTIE

  1. Een maagballon is een veilige en effectieve manier om gewicht te verliezen. Het is een medisch apparaat dat in de maag wordt geplaatst en ervoor zorgt dat de maag zich vol voelt, waardoor je minder eetlust hebt en minder eet. Als resultaat kan dit leiden tot aanzienlijke gewichtsvermindering. Veel mensen die worstelen met obesitas kiezen voor deze behandeling omdat het minder invasief is dan andere gewichtsverliesprocedures, zoals een maagverkleining.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in