Welke sport ik adviseer om af te vallen ?

Bewegen en afvallen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je beweegt verbruikt je lichaam energie. Niet iedereen heeft de motivatie om naar een sportschool te gaan je oefeningen daar te doen. Als te te dik bent, kun je beter een sport kiezen waar je veel calorieën verbrand. Ik ben persoonlijk een liefhebber van kickboxen en fitness. Deze sporten zorgen ervoor dat ik op gewicht kan blijven.

Een sport waarmee je veel calorieën verbrand is kickboxen (1200 calorieën) of hardlopen. Echter het is niet verstandig om gelijk met een sport te beginnen als je te zwaar bent. Met hardlopen overbelast je knieën. Afhankelijk van de sportschool kun je met kickboxen starten, in een recreanten groep. Ze houden hiermee rekening met je beperkingen. Een feit is dat niet iedereen hiermee wil beginnen. Wat ook een feit is dat je met kickboxen veel calorieën verbrand, conditie en kracht opbouwt in een korte periode. Deze sport is voor doorzetters.

Voor veel mensen is dit geweld helemaal niets. En er zijn ook emotionele redenen te bedenken dat mensen niet naar sportschool willen gaan.

Wat een goede sport is om mee te beginnen is wandelen. Gewoon een uur lang buiten lopen. Dit is goed voor je lichaam, je bouwt ook conditie op en dit is goed voor hard en bloedvaten. Je hoeft er ook geen bijzondere dingen voor aan te schaffen. Je bepaald zelf hoeveel kilometer en/of tijd je gaat lopen.

Als je te zwaar bent adviseer ik altijd om te gaan beginnen met te gaan wandelen. En dit kan ook best vermoeiend zijn. Je niet gelijk beginnen met 10 kilometer of 2 uur. Je moet dit gaan opbouwen. Bijvoorbeeld de eerste week wandel is 20 minuten per dag en de weken daarna ga je dit opvoeren met 5 minuten totdat je minimaal aan de 60 minuten zit. Een hulpmiddel kan zijn een MP3 speler met je favoriete muziek.

De sport die ik zou adviseren is om te starten met wandelen. En daarna zou je kunnen beginnen met kickboxen of fitness.

 

5 REACTIES

  1. Je kan zonder probleem met kickboxen starten, een goede sportschool houd rekening met je conditie. En je hoeft niet te sparren, de training is al voldoende.

  2. Ik ga naar de sportschool en doe daar mijn oefeningen. Als ik in het weekend ga wandelen, merk ik dat de weegschaal maandag morgen.

  3. Huishouden wordt onderschat. Ik heb geen zin om na een dag werken en ’s avonds het huishouden nog eens te gaan sporten. Een blokje om is ontspannend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in