CAERE waterkers-extract Review : Ontgiften van je lichaam?

CAERE waterkers-extract Review : Ontgiften van je lichaam?
CAERE waterkers-extract Review : Ontgiften van je lichaam?

In een wereld waar gezonde voeding steeds meer aandacht krijgt, is het belangrijk om te begrijpen welke voedingsmiddelen echt bijdragen aan een optimale gezondheid. Waterkers, een voedingsrijke groente die al eeuwenlang wordt geconsumeerd, is recentelijk in de schijnwerpers komen te staan als een mogelijke manier om het lichaam te ontgiften. Met een duur prijskaartje van €26,00 voor sommige supplementen, is het essentieel om te bepalen of waterkers echt de gezondheidsvoordelen biedt die het beweert, of dat het simpelweg een commercieel product is dat inspeelt op de groeiende interesse in gezond eten.

Wat is de claim?

De claim volgens de verkoper is dat waterkers-extract een ideale manier is om in de lente je lichaam een grote schoonmaak te geven. Het versterkt het zuiverende werk van de lever, helpt bij het verwijderen van toxische stoffen uit het lichaam, en kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid. Bovendien heeft waterkers antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen en kan het helpen bij het verminderen van cholesterol en het bevorderen van de gezondheid van het hart.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten (volgens de verkoper) van het hydro-alcoholisch extract van zuivere waterkers (Nasturtium officinale) zijn:

 1. Waterkers: Waterkers is de primaire bron van de heilzame bestanddelen in het extract. Het bevat vitamines A, C en K, mineralen zoals calcium, ijzer, jodium, kalium, fosfor, mangaan en magnesium, en vezels.
 2. Antioxidanten: Waterkers bevat antioxidanten zoals luteïne en bètacaroteen, die UV-schade en huidveroudering kunnen helpen voorkomen.
 3. Glucosinolaten: Dit zijn wateroplosbare bioactieve bestanddelen die zwavel bevatten. Ze geven waterkers zijn pittige smaak en hebben een reinigende en ontgiftende werking op het lichaam.
 4. Hydro-alcoholische oplossing: Dit is een oplossing van water en alcohol die wordt gebruikt om de heilzame bestanddelen uit de waterkers te extraheren. De alcohol dient als conserveringsmiddel en maakt het extract gemakkelijk oplosbaar in water.

Het extract is 100% vrij van additieven en conserveringsmiddelen. Het is een lichtgroene vloeistof die volledig helder oplost in water, waardoor het eenvoudig is om alle heilzame bestanddelen van waterkers binnen te krijgen.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is momenteel geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor alle gezondheidsvoordelen van waterkers. Hoewel er enkele veelbelovende studies zijn die suggereren dat waterkers voordelen kan hebben op het gebied van antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen, anti-kanker eigenschappen en cardiovasculaire gezondheid, zijn deze studies vaak beperkt in omvang, hebben ze beperkte controlegroepen of zijn ze uitgevoerd op dieren in plaats van mensen.

Er is enig bewijs dat waterkers gunstige effecten kan hebben op de gezondheid van het hart, is het niet onomstotelijk bewezen.

Meer uitgebreid en rigoureus onderzoek, met grotere en meer diverse groepen deelnemers, is nodig om onomstotelijk bewijs te leveren voor de gezondheidsvoordelen van waterkers. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het interpreteren van de huidige onderzoeksresultaten en om niet te vertrouwen op waterkers of waterkersextract als een wondermiddel voor gezondheidsproblemen.

In plaats daarvan is het belangrijk om een evenwichtig en gevarieerd dieet te volgen, rijk aan fruit, groenten en andere voedingsstoffen, en om te overleggen met een arts of zorgverlener voordat je een nieuw supplement of extract aan je dieet toevoegt, vooral als je al medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Zijn er mogelijke bijwerkingen?

Waterkers wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer het in normale voedingshoeveelheden wordt geconsumeerd. Echter, net als bij elk voedsel of supplement, kunnen er bij sommige mensen bijwerkingen optreden. Mogelijke bijwerkingen van het consumeren van waterkers of waterkersextract zijn:

 1. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor waterkers of de bestanddelen ervan, wat kan leiden tot symptomen zoals huiduitslag, jeuk, zwelling, ademhalingsproblemen of anafylaxie (een ernstige, levensbedreigende allergische reactie).
 2. Maagklachten: Overmatige consumptie van waterkers kan bij sommige mensen maagklachten, misselijkheid, diarree of andere spijsverteringsproblemen veroorzaken.
 3. Interacties met medicijnen: Waterkers kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners (bijv. warfarine), waardoor het risico op bloedingen toeneemt. Als je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om met je arts of zorgverlener te overleggen voordat je waterkers of waterkersextract aan je dieet toevoegt.
 4. Problemen tijdens de zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende informatie over de veiligheid van het consumeren van grote hoeveelheden waterkers tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Het is het beste om voorzichtig te zijn en de inname van waterkers in deze perioden te beperken tot normale voedingshoeveelheden.

Als je bijwerkingen ervaart na het consumeren van waterkers of waterkersextract, stop dan met het gebruik en raadpleeg je arts of zorgverlener voor advies.

Krijg je deze stoffen ook via gezonde voeding naar binnen?

Ja, veel van de voedingsstoffen en heilzame stoffen die in waterkers worden gevonden, kunnen ook worden verkregen via andere gezonde voedingsmiddelen. Hier zijn enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die vergelijkbare voedingsstoffen en fytochemicaliën bevatten:

 1. Vitamine A: Wortelen, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool en abrikozen zijn allemaal rijk aan vitamine A.
 2. Vitamine C: Citrusvruchten, paprika’s, kiwi’s, aardbeien en broccoli zijn goede bronnen van vitamine C.
 3. Vitamine K: Donkergroene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, snijbiet en mosterdgroenten zijn rijk aan vitamine K.
 4. Calcium: Zuivelproducten, verrijkte plantaardige melk, groene bladgroenten, amandelen en sesamzaadjes bevatten calcium.
 5. IJzer: Spinazie, linzen, kikkererwten, quinoa, pompoenpitten en verrijkte granen zijn goede bronnen van ijzer.
 6. Glucosinolaten: Andere kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, boerenkool, spruitjes en mosterdgroenten bevatten ook glucosinolaten.
 7. Carotenoïden: Wortelen, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool, paprika’s en tomaten zijn rijk aan carotenoïden.

Het is belangrijk om een evenwichtig en gevarieerd dieet te volgen om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen en heilzame stoffen binnenkrijgt. Waterkers kan een gezonde aanvulling zijn op je dieet, maar het is niet de enige bron van deze voedingsstoffen. Door een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden te consumeren, kun je de benodigde voedingsstoffen en fytochemicaliën binnenkrijgen om je gezondheid te ondersteunen.

Je lichaam wordt niet gereinigd of ontgiftigd door Waterkers

In het streven naar een gezonder leven is er veel gesproken over het idee van ontgifting of het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Het is belangrijk om te begrijpen dat ons lichaam, met name de lever en de nieren, continu werkt aan het afbreken en verwijderen van schadelijke stoffen. Hoewel bepaalde voedingsmiddelen, zoals waterkers, rijk zijn aan antioxidanten en voedingsstoffen die deze organen kunnen ondersteunen, is het concept van ontgifting in de traditionele zin vaak misleidend.

Heb je dit supplement echt nodig?

Het is niet noodzakelijk om een waterkerssupplement te nemen als je al een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt. Het consumeren van een breed scala aan groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten is doorgaans voldoende om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen voor een goede gezondheid. Waterkers kan ook op natuurlijke wijze worden geconsumeerd in salades, soepen en andere gerechten, waardoor het niet nodig is om een extract of supplement te gebruiken.

Conclusie

Waterkers is een voedzame groente met potentieel gezondheids bevorderende eigenschappen, maar er is geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor alle geclaimde voordelen. Hoewel het consumeren van waterkers in je dieet kan bijdragen aan een gezonde levensstijl, is het belangrijk om te onthouden dat het geen wondermiddel is en niet het lichaam ‘ontgift’ zoals soms wordt beweerd.

Een waterkerssupplement is niet nodig als je al een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet volgt. Het is het beste om te focussen op het consumeren van een breed scala aan voedingsrijke voedingsmiddelen, waaronder groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Als je overweegt om een waterkersextract of supplement te proberen, raadpleeg dan eerst een arts of zorgverlener, vooral als je medicijnen gebruikt of bestaande gezondheidsproblemen hebt.

Voor €26,00 kun je verse gezonde voeding kopen. Het is simpelweg een commercieel product is dat inspeelt op de groeiende interesse in gezond eten!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in