Wat moet ik doen om gewicht te verliezen? Het lukt maar niet. ­čś¬

Wat moet ik doen om gewicht te verliezen? Het lukt maar niet. ­čś¬
Wat moet ik doen om gewicht te verliezen? Het lukt maar niet. ­čś¬

Wij kregen van Diana de vraag wat ze moest doen om gewicht te verliezen. Ze heeft veel geld uitgegeven aan afslankdruppels en pillen, het enige wat gebeurde is dat haar roodstand op haar bankrekening steeds hoger werd. Een virtuele maagband, bleek ook niet te werken en met een poging om hard te lopen, kreeg ze lichamelijke klachten.

Beste Diana,

Als je wilt afvallen, helpen dieet pillen niet. Je valt wel iets af, maar als je stopt met deze pillen is het er zo weer bij. Het effect is verwaarloosbaar. Een virtuele maagband is verzonnen onzin. Al deze dingen kosten je alleen maar geld. Je wilt graag slank en gezond worden. We gaan je een aantal tips geven om af te vallen.

 1. Je moet duidelijk zijn voor jezelf, afvallen doe je voor jezelf en voor niemand anders. Je bent alleen verantwoording aan jezelf!
 2. Als je wilt afvallen moet je de uitgangsbasis bepalen vanwaar uit je, jou doel wilt gaan bereiken. Je meet, gewicht, buik, borst en heupomvang. Dit noteer je in een schrift of in Excel.
 3. Je moet je doel bepalen. Bijvoorbeeld 5 kilo minder gewicht of 10 centimeter minder buik omvang. Een 1/2 Kilo afvallen per week is een realistisch uitgangspunt.
 4. Je moet gaan bedenken hoe je deze doel(en) gaat bereiken. Hierbij moet je in gedachten houden, als je wilt afvallen, dan moeten er minder calorie├źn binnen komen dan dat je met activiteiten bereikt. Minder calorie├źn verbruiken heeft als resultaat dat je afvalt. Het tempo in gewicht wordt bepaald door dat als 9000 calorie├źn minder naar binnen komen je afvalt.
   • Je kunt gaan wandelen of sporten om calorie├źn te verbruiken. Met wandelen verbrand je calorie├źn, bouw je conditie op en je spieren worden hierdoor sterker. En je loopt minder kans op een blessure. Als je geen conditie hebt, kun je dit langzaam opbouwen. Als je maar 400 meter kunt lopen, start je hiermee en bouw je dit verder uit.
   • Je moet kijken naar je voedingspatroon en niet te vergeten wat je drinkt. Water, thee of koffie is prima, maar teveel alcohol be├»nvloed wat je aan calorie├źn naar binnen krijgt.
   • Drink dagelijks minstens 2 liter water of in verhouding een equivalent aan thee of koffie.
   • Geen of minder suiker meer gebruiken in je thee of koffie.
   • Chips en koek zijn dikmakers en deze moet je vermijden. Af en toe moet jezelf toestaan om een snack te nemen.
   • Leg vast wat je wilt gaan doen in regels voor jezelf en probeer dit na te leven.

5. Je moet je om de week, je maten opnemen, hierdoor kun je jou afslank proces volgen.

6. Er kan af en toe ook dag zijn dat dit niet lukt, dit is niet erg. De volgende dag pak je het weer op. Als je, je erg heel strik houdt aan de regels die je, jezelf oplegt hou je het nooit vol.

7. Eet gezond, probeer groente in blik te vermijden en een ei is ook een goede vleesvervanger. Verse groente hoeven niet duur te zijn.

Afvallen moet je leren en het is stap voor stapje en 10 kleine stapjes is een grote stap. En ja je zult af en toe een keer terugvallen, dit is niet erg, maar je moet niet jezelf de dag erop straffen met nog meer beperkingen.

Als dit bovenstaande in gedachte neemt en toepast, ga je gewicht verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in