Wandelen om fit te worden – Hoe lang, hoe snel en hoe ver?

Wandelen om fit te worden - Hoe lang, hoe snel en hoe ver?
Wandelen om fit te worden - Hoe lang, hoe snel en hoe ver?

Wandelen is een ideale manier om fit te worden. In het begin, als je voor het eerst begint met een trainingsprogramma voor lange wandeltochten is het belangrijk om eerst gewoon te beginnen met wandelen. Wandelen heeft veel gezondheidsvoordelen en het draagt bij aan gewichtsverlies.

Je moet starten met het creëren van een gewoonte

Hoe ver, snel en lang maakt eigenlijk niet uit. Wat belangrijk is, is dat je een gewoonte creëert om elke dag te lopen. Dat zal echter niet eeuwig duren. Op een gegeven moment wil je een tandje bijsteken. Laten we het hebben over verschillende doelen en hoe we deze kunnen bereiken.

10.000 stappen per dag

Dit komt overeen met ongeveer 6 kilometer per dag. Het duurt ongeveer tien minuten om 1000 stappen te lopen. Dit betekent dat je elke dag ongeveer anderhalf uur moet lopen. Je kunt je tempo verhogen en zo de tijd verkorten die je nodig hebt om je 10.000 stappen te lopen.

Meer stappen in minder tijd

Hoe sneller je loopt, hoe hoger je hartslag. Naarmate je hartslag toeneemt, verbrand je meer calorieën. Dus je doel kan overgaan van 10.000 stappen per dag in 100 minuten naar misschien 10.000 stappen in 70-80 minuten. Probeer je tijd elke week met een minuut te verminderen.

Verhoogde hartslag voor gewichtsverlies

Een andere benadering is om gewoon te proberen ervoor te zorgen dat uw hartslag gedurende 30 minuten per dag in een vetverbrandend tempo is. Een vetverbrandend tempo is ongeveer 60-70 procent van je maximale hartslag.

Je moet een hartslagmeter dragen voor deze aanpak. Deze kun je kopen bij bol.com of soms een aanbieding bij Action. Een manier om je maximale hartslag te schatten is door je leeftijd af te trekken van 220. Als je bijvoorbeeld 40 bent, is je maximale hartslag 180 en 65 procent van 180 is 117.

Dus je zou je hartslag 30 minuten rond de 117 willen houden om vet te verbranden.

Stel je wandel doel vast

Hoe lang, hoe ver en hoe snel je loopt, hangt af van je doelen. Je kunt proberen om al je fitnesswandelen in één uitje te bereiken of je kunt het opsplitsen in een paar kortere wandelingen. Verhoog geleidelijk je tijd, afstand en tempo naarmate je comfortabeler wordt met lopen en je conditie verbetert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in