Wandelen en oefeningen voor het opbouw van spieren helpen je af te vallen.

Wandelen en oefeningen voor het opbouw van spieren helpen je af te vallen.
Wandelen en oefeningen voor het opbouw van spieren helpen je af te vallen.

Wandelen is goede manier om je overgewicht aan te pakken. Gisteren heb ik met een groep mensen in de begin van de avond, een strandwandeling gemaakt in Scheveningen. ik had al eerder met deze mensen een strandwandeling gemaakt. Omdat het zomerseizoen ten einde is en de herfst in ingetreden, zijn er geen parkeerproblemen bij het strand.

Spierverstrekkende oefeningen

Met de dames en heer, ben ik richting Wassenaar gelopen en bij het begin van het naaktstrand hebben wij met de dynabanden spierverstrekkende oefeningen gedaan. Dit zijn oefeningen voor armen, rug, borst en schouders. Voor de borst gebruik ik liever de Push ups (opdrukken), maar niet iedereen heeft de kracht om dit goed te doen. Met de dynabanden kun je vervangende oefeningen doen.

Verlies van spiermassa

Mijn ervaring is dat mensen die te zwaar zijn, hebben ook te maken met verlies van spiermassa. Het verlies van spiermassa uit zich in het verlies van spierkracht. Een gevolg hiervan is dat alles te zwaar lijkt en je snel vermoeid voelt.

Na deze oefeningen hebben wij een kopje koffie (of thee) gedronken. Tijdens de koffiebreak hebt ik uitlegt, hoe afvallen werkt en je op een eenvoudige wijze minder calorieën kunt gebruiken. Daarnaast de noodzaak voor het ontwikkelen van spiermassa. In de rondvraag, bleek dat de meeste mensen meer waren gaan bewegen.

Motivatie is gewichtsverlies

Bijna iedereen was hierdoor gewicht kwijt geraakt. Degene die niet was afgevallen, had haar voeding nog niet aangepast. De meeste mensen waren in 6 weken tijd rond de 4 kilo kwijt geraakt. Dit is een goede prestatie. Wat ze voor ogen hou, dat afvallen, geleidelijk gaat en als ze dit volhouden, ze over een half jaar behoorlijk veel kilo kwijt kunnen zijn. Hoe beter ze gemotiveerd zijn, des te groter is het gewichtsverlies.

Omvang middel

Met het meetlint heb ik hun middel opgemeten. De volgende keer gaan we kijken hoeveel kilo en hoeveel centimeter rond de middel is verdwenen. Wij hebben afgesproken dat wij om de 6 tot 8 weken als groep gaan wandelen. Mijn rol als gewichtsconsulent is hun aan te moedigen om te gaan bewegen en hun te bewegen gezonde voeding te gaan eten. Hun mindset is nu heel anders dan 8 weken terug. Ze zien nu in dat ze op een eenvoudige manier een gezond gewicht kunnen bereiken.

Wandelen kost geen geld, het is goed voor je gewicht, gezondheid en humeur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in