Waarom zou je moeten kiezen voor een Gastric Bypass operatie

Waarom zou je moeten kiezen voor gastric bypass operatie
Waarom zou je moeten kiezen voor gastric bypass operatie

Een Gastric Bypass operatie kan uitkomst bieden als het niet lukt om af te vallen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders zijn te zwaar. Naast dit verontrustende cijfer ligt een groter probleem: de levensbedreigende ziekten die verband houden met obesitas. Deze obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen omvatten hypertensie(hoge bloeddruk), hyperthyreoïdie, slaapapneu en diabetes.

Als het lukt om blijvend gewicht te verliezen

Voor veel zwaarlijvige mensen is gastric bypass of gewichtsverlies chirurgie de beste en snelste oplossing voor hun gewichtsprobleem.

De vele voordelen van een afslankoperatie wegen op tegen de risico’s. De meeste patiënten verliezen 75 tot 80 procent van hun overgewicht na de operatie.

In een aantal gevallen kan het gewichtsverlies oplopen tot wel 90 procent. Afgezien van gewichtsverlies, zijn de volgende de negen gemeenschappelijke voordelen van gewichtsverlies chirurgie:

Lagere kans op het ontwikkelen van diabetes

De meeste mensen met obesitas of overgewicht hebben onevenwichtigheden in de bloedsuikerspiegel, die moeilijk zijn om mee om te gaan, tenzij ze afvallen. Studies hebben aangetoond dat diabetespatiënten die een afslankoperatie ondergingen, hun bloedsuikerspiegel na de operatie weer normaal hadden.

Ongeveer 90 procent van de patiënten met diabetes type 2 zal naar verwachting goed leven zonder medicijnen na het ondergaan van een afslankoperatie.

Verminderd risico op hypertensie en hartaandoeningen

Hypertensie en hartaandoeningen behoren tot de gezondheidsproblemen die verband houden met obesitas. Volgens deskundigen kan een afslankoperatie helpen hart- en vaatziekten te verbeteren en hun symptomen te verminderen. Ook heeft de meerderheid van de patiënten met hypertensie mogelijk geen medicijnen meer nodig om hun ziekte te behandelen.

Lagere kans op het krijgen van slaapapneu

Een studie heeft aangetoond dat slaapstoornissen geassocieerd met obesitas gemakkelijk kunnen worden behandeld met aanzienlijk gewichtsverlies, en chirurgie speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de slaapkwaliteit van een persoon. Slechte slaap, die meestal wordt veroorzaakt door ongemak en ademhalingsproblemen, kan overdag angst, vermoeidheid en stress veroorzaken.

Betere gewrichtsfunctie

Met aanzienlijk gewichtsverlies komt vermindering van stress op de gewrichten, die wordt veroorzaakt door obesitas of overgewicht. De operatie, die leidt tot gewichtsverlies, verlaagt het risico op schade aan de gewrichten en botten.

Verbetering van andere gezondheidsproblemen

Afgezien van de hierboven genoemde gezondheidsproblemen, kan de operatie ook helpen bij het verbeteren van de volgende aandoeningen: artritis, astma, ademhalingsproblemen, reflux en vermoeidheid.

Continu gewichtsverlies

Het meest opvallende effect van de operatie is natuurlijk onmiddellijk en substantieel gewichtsverlies. Met de juiste dieet- en levensstijlaanpassingen kan de operatie leiden tot gewichtsverlies op lange termijn en een verbeterde kwaliteit van leven.

Verbeterde mobiliteit en fysieke vaardigheden

Het leven na een afslankoperatie is veel beter omdat het bewegingen veel gemakkelijker maakt en een persoon helpt beter te presteren als het gaat om fysieke vaardigheden.

Langere levensduur

Omdat een operatie voor gewichtsverlies helpt het risico van een patiënt op het ontwikkelen van dodelijke ziekten te verminderen, kan het de levensduur van een persoon verlengen. Een studie uitgevoerd in 2002 wees uit dat mensen die gewicht verloren na het ondergaan van de operatie een langere levensduur van maximaal drie jaar hebben.

Verhoogd gevoel van eigenwaarde

Gewichtsverlies chirurgie leidt niet alleen tot gezondheidsvoordelen, maar ook tot een positief beeld van zichzelf. Het verliezen van overgewicht verbetert zeker iemands uiterlijk, evenals het vertrouwen om na te streven wat een persoon in zijn leven wil. En met een boost van het gevoel van eigenwaarde, kan men een verbeterde kwaliteit van leven en interactie met andere mensen hebben.

Gastric bypass chirurgie, met de vele voordelen die het biedt, is ongetwijfeld een van de beste middelen om obesitas problemen op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in