Waarom ik een voorstander ben van het Atkins dieet? No ratings yet.

6
909
Verse groente in een supermarkt
Verse groente in een supermarkt

Ik ben voorstander van het Atkins dieet omdat, dit dieet mij bewust maakt de gevolgen zijn ,van wat ik eet. Ik ben best wel sportief, maar ook ondanks dat ik sport, was ik te zwaar, met alle gevolgen voor mijn gezondheid. Ik heb tal van zaken geprobeerd, zoals fatburners, maar hier kreeg ik meer bijwerkingen van en ik viel tijdelijk af. Ik kreeg hardkloppingen, kon heel slecht slapen en ik voelde mij ontzettend opgejaagd.

Feit was, dat ik wel afviel, maar als ik stopte met de fatburners, zat het er zo weer aan. Ik voelde mij niet goed, als ik weer fatburners ging slikken. Hardklopping kunnen nooit goed zijn voor je lichaam en je hebt ook je rust nodig voor je herstel.

Ik ben naar de bibliotheek gegaan en alles gezocht over afvallen en uiteindelijk kwam ik op een boek van Dr Atkins over het koolhydraatarm dieet. Dit boek heb ik uiteindelijk gekocht en ben ik gaan uitproberen. Inmiddels heb ik de cursus afslankconsulent gevolgd en ben dit vooral gaan toepassen op mijzelf. En uiteraard geef ik mijn advies en zienswijze op mijn weblog.

Het deelnemen aan een koolhydraatarm dieet, is volgens mij vooral, de bewustwording van wat je eet of drink. Ik dronk altijd cola met rum of whiskey, dit zijn suiker bommen, maar het drinkt wel zo lekker weg. In glas coco cola zitten 6 suikerklontjes en 15 glazen in het weekend zijn 90 suiker klontjes voor alleen de cola. In Atkins draait het om de beperking van koolhydraten.

Doordat je bezig bent met wat je eet en drink, krijg je een uiteindelijk een gezond gewicht. Je moet jezelf niet voor de gek houden. Mensen die zich met een Atkins dieet bezighouden zijn bewuster met wat ze eten, dan mensen die andere diëten volgen. Ik lees nu altijd het etiket van een verpakking, als het teveel zout of suikers bevat dan koop ik het niet.

Een Atkins dieet is goed om de bewustwording, daarom vind ik het zo’n geschikt dieet.

 

Please rate this

6 COMMENTS

  1. Ik vind dat je een goede benadering hebt van het volgen van een diet. Het is een richtlijn en je moet vooral bewuster gaan eten, dan gaat het pas werken.

  2. Ik ben naar de diëtist geweest en zij rade mij aan te beginnen met vermijden van suikers in zitten. Te beginnen met frisdrank en suiker in de thee en koffie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here