Afvallen: Wat zijn eenvoudige manieren om een paar kilo kwijt te raken

Afvallen: Wat zijn eenvoudige manieren om een paar kilo kwijt te raken
Afvallen: Wat zijn eenvoudige manieren om een paar kilo kwijt te raken

Afvallen lijkt heel moeilijk, maar door eens kritisch naar je voedingspatroon te kijken. kan je op een eenvoudige manier je calorie inname beïnvloeden.

Minderen van suiker in koffie of thee

Het begint bij het minderen van suiker in je thee of koffie. Ik drink mijn koffie en thee al jaren lang zwart, in het begin (heel kort) is dit wennen, maar dit bespaarde mij de inname van 600 suikerklontjes per maand, dit is 2400 gram suiker. En 2400 gram suiker is 9600 kilocalorie inname per maand. In gewichtsafname is dit ongeveer een 1/2 kilo per maand en in een jaar is dit 6 kilo aan lichaamsvet. Afvallen begint met kleine stapjes.

Minderen van alcohol en suikerhoudende frisdranken

Ik ben een liefhebber van whisky-cola  en zwaar bier, echter deze zijn calorie rijk. Om minder calorieën in te nemen. In een glas whisky van 45% alcohol zit 85 calorieën. In cola zitten 125 calorieën. De combinatie van whisky&cola is 210 calorieën. Ik dronk in het weekend zo’n 15 glazen met deze combinatie. Ik vind het lekker en ontspannend. Als ik dit op een maandbasis wegzet dan is dit 60 glazen  x 210 = 12600 calorieën.

Je hoeft niet te stoppen met drinken, je moet je gewoonte gaan aanpassen. Bijvoorbeeld in een glas cola zero zit 1 calorieën. Je kan dan de cola vervangen door cola-zero en het smaakt hetzelfde. De besparing is 60 x 125 is 7500 calorieën per maand. Je kan ook het moment uitstellen wanneer je het eerste glas met alcohol drink, bijvoorbeeld na 20.00.

Teveel alcohol is niet goed voor je, ik weet dit als gewichtsconsulent maar al te goed. Het beste is om helemaal niet te drinken. Daarom is het goed om eens een aantal weken niet te drinken.

Vers versus blikgroente

In blikgroente zijn veel suikers toegevoegd, dit is ook de reden dat wij ongemerkt steeds dikker worden. In mijn voorraadkast staan een aantal blikken (voor een week) met groente als reserve, bijvoorbeeld als het weer te slecht is om boodschappen te doen of COVID-19 dit onmogelijk maakt. Wij eten nu voornamelijk verse groente en wij hebben hier veel voldoening van en er zitten minder suikers in.

Conclusie

Door eenvoudige aanpassingen in je levensstijl kun je minder calorieën innemen, waardoor je een gezond gewicht bereikt. Ik ben geen voorstander van een rigoureus dieet, want dit is niet vol te houden. Beter eenvoudige aanpassen, waarmee je hetzelfde resultaat bereikt. Dit duurt langer, maar is langdurig vol te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in