Easyslim.nu Ervaringen en Review: Werkt het ?

Easyslim.nu Ervaringen en Review: Werk het ?
Easyslim.nu Ervaringen en Review: Werk het ?

Easyslim.nu is een bedrijf dat adverteert dat je door een apparaat heel snel lokaal kan afvallen. Aan ons de vraag wordt de vraag gesteld door een aantal lezers, wat onze ervaringen zijn met Easyslim.nu. Wij hebben geconstateerd, dat hierover geen wetenschappelijk onderzoek bekend is, over de werking.

De reclame code commissie heeft een uitspraak gedaan m.b.t. de reclame uitingen en  geconstateerd dat er geen (wetenschappelijk) bewijs is.

De informatie die je tegenkomt op internet of in de media berust veelal op advertorials. Door middel van ultrasounds worden de vetcellen aangepakt en vet loopt druppelgewijs uit de lichaamscel. Daarnaast is er een claim dat je met elektrostimulatie spiermassa opbouwt.

Uitspraak Reclame Code Commissie versus Easyslim.nu

De Reclame Code Commissie heeft op 06-08-2019 Easyslim.nu op de vingers getikt m.b.t. hun reclame uitingen. De motivatie was Misleiding Voornaamste kenmerken product. Easyslim kon geen (wetenschappelijk) bewijs aanleveren. Ik adviseer om de klacht en uitspraak van de Reclame Code Commissie te lezen.

https://www.reclamecode.nl/uitspraken/resultaten/persoonlijke-verzorging-en-uiterlijk-2019-00186-cvb/244162/

Werking apparaat in gebruik bij Easyslim.nu

In het onderstaande YouTubefilm wordt de werking uit gelegd van zo’n apparaat. Degene die het uitlegt zit in een witte jas, die normaal gesproken door medische personeel wordt gedragen.

Easyslim.nu is niet het eerste en laatste bedrijf die beweerd dat je met technologie kunt afvallen. Als internet zoekt op “ultrasounds afvallen” kom je op radarplus (De nieuwe medische afvaltechnieken) een kritische beschrijving. Radarplus constateert dat het effect beperkt is en dat de behandelingen vrij prijzig zijn.

Wat is ultrasound afvallen?

Ultrasound afvallen is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van ultrasone geluidsgolven om vetcellen in het lichaam af te breken. Dit wordt ook wel Ultrasound Liposuctie of Ultrasound Cavitation genoemd.

De behandeling maakt gebruik van een apparaat dat ultrasone geluidsgolven genereert die door de huid worden gestuurd en zich concentreren op de vetcellen onder de huid. Deze geluidsgolven creëren een drukverschil binnen de vetcellen, waardoor ze uiteindelijk uiteenvallen en worden afgevoerd door het lichaam.

Hoewel deze technologie in sommige gevallen succesvol kan zijn in het verminderen van vet op specifieke lichaamsdelen, is er weinig wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit op lange termijn en het is daarom belangrijk om kritisch te zijn en de mogelijke risico’s en bijwerkingen te bespreken met een professional voordat je een behandeling ondergaat.

Elektrische spierstimulatie (EMS)

Elektrische spierstimulatie (EMS) is een technologie die wordt gebruikt om spieren te stimuleren door middel van elektrische stroom. Deze technologie wordt vaak gebruikt in de fitnessindustrie als aanvullende trainingsmethode om spiermassa op te bouwen, het uithoudingsvermogen te vergroten en om te helpen bij spierherstel na inspanning.

Bij EMS wordt er een apparaat gebruikt dat elektrische impulsen afgeeft aan de spieren via elektroden die op de huid worden geplaatst. De impulsen bootsen de natuurlijke impulsen na die vanuit het centrale zenuwstelsel naar de spieren worden gestuurd, waardoor de spieren samentrekken.

Deze technologie kan in sommige gevallen helpen bij het afvallen doordat het kan bijdragen aan het opbouwen van spiermassa, wat kan helpen bij het verbranden van calorieën en het verhogen van de stofwisseling. Echter is het belangrijk om te onthouden dat het opbouwen van spiermassa alleen niet genoeg is om af te vallen en dat een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging nog altijd de belangrijkste factoren zijn voor gewichtsverlies.

Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat EMS niet geschikt is voor iedereen. Mensen met bepaalde aandoeningen of medische geschiedenissen, zoals epilepsie of een pacemaker, kunnen mogelijk niet veilig EMS gebruiken.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs beschikbaar over de effectiviteit van ultrasound afvallen op lange termijn. Hoewel sommige studies suggereren dat de behandeling in staat is om het uiterlijk van cellulitis te verminderen en het volume van vet te verminderen op bepaalde lichaamsdelen, is het belangrijk om te onthouden dat deze studies vaak kleine steekproeven bevatten en de resultaten niet altijd consistent zijn.

Bovendien is er ook enige zorg over de veiligheid van de behandeling, met name wanneer deze wordt uitgevoerd door niet-gekwalificeerde of onervaren personen. Er zijn gevallen gemeld van brandwonden, littekens, bloedingen en andere complicaties als gevolg van de behandeling.

Als je overweegt om een behandeling met ultrasound afvallen te ondergaan, is het daarom belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen die ervaring heeft met deze technologie. Zorg er ook voor dat je alle mogelijke risico’s en bijwerkingen bespreekt voordat je besluit om de behandeling te ondergaan.

Val je er van af?

Hoewel zowel EMS als ultrasound afvallen in sommige gevallen kunnen helpen bij het afvallen, is het belangrijk om te onthouden dat deze technologieën op zichzelf geen garantie zijn voor gewichtsverlies.

EMS kan bijdragen aan het opbouwen van spiermassa, wat kan helpen bij het verbranden van calorieën en het verhogen van de stofwisseling. Echter is het belangrijk om te onthouden dat het opbouwen van spiermassa alleen niet genoeg is om af te vallen en dat een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging nog altijd de belangrijkste factoren zijn voor gewichtsverlies.

Ultrasound afvallen kan in sommige gevallen helpen bij het verminderen van vet op specifieke lichaamsdelen. Echter is er beperkt wetenschappelijk bewijs beschikbaar over de effectiviteit op lange termijn en is er ook enige zorg over de veiligheid van de behandeling, zoals ik eerder heb aangegeven.

Conclusie

Hoewel er enige wetenschappelijke studies zijn gedaan naar de effectiviteit van zowel EMS als ultrasound, is het bewijs voor de werking van deze technologieën gemengd en beperkt.

Het is daarom belangrijk om te beseffen dat afvallen geen gemakkelijk proces is en dat er helaas geen snelle oplossingen bestaan. Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging blijven de beste manieren om op een gezonde en duurzame manier gewicht te verliezen. Eventuele behandelingen of technologieën zouden hoogstens als ondersteuning kunnen dienen, maar zijn geen vervanging voor een gezonde levensstijl.

Het eventuele effect is niet blijvend, om af te vallen moet je ook je stijl van leven veranderen. Daarnaast zijn de behandelingen prijzig. Voor dit geld kun je samen met je familie 2 jaar lang sporten bij Basic-Fit.

24 REACTIES

 1. Na mijn ervaring met Easyslim.nu ben ik helaas niet afgevallen. De claims bleken ongefundeerd en de resultaten waren teleurstellend. Ik ga nu op zoek naar een alternatief; wellicht een dieet met professionele begeleiding voor betere en duurzamere resultaten.

 2. Na de eerste behandelingen was mijn middel een paar centimeter minder, maar na een paar dagen was ik weer terug bij af.

 3. Als je een ongezond eet- en drinkpatroon (veel vet en alcohol) hebt en je laat dit ongewijzigd, dan kan je net zo goed NIET naar Easyslim gaan.

 4. De dichtstbijzijnde EasySlim vestiging voor mij ligt op zo’n 7 km afstand van mijn woning. Als ik er heen fiets en ook weer terug, verbrand ik zo’n 400 calorieën. GRATIS en dankzij EasySlim!

 5. Inderdaad zelf ervaren. Het helpt helemaal niks om je spieren door wat dan ook te laten trillen. ze willen dat je een koolhydraatarm gaat eten. Als je dat doet dan kan je daardoor afvallen. Volg je dat dieet niet dan gebeurt er helemaal niks. Easyslim is bedrog en een enorme geldklopperij. Jammer, want zou wel makkelijk geweest zijn om met een beetje liggen af te vallen.

 6. ja Xema je moet uiteraard er wel wat meer voor doen dan daar alleen maar ontspannen te gaan liggen. Probeer het volgende : drink 2.5 liter water per dag en dat dus elke dag, wandel minimaal 8 a10 km per dag ja daar moet je echt de tijd voor nemen. Drink GEEN frisdrank waar veel suiker in zit maar als je 2.5 liter water drinkt hoeft dat uiteraard ook niet. Mocht je snoepen , doe dat gewoon hoor maar snoep dan alleen en niet ook nog eens een maaltijd erbij. Dus het is niet en en maar en of ………..en dit in combinatie met easyslim en de kilo’s vliegen eraf , althans bij mij doe er je voordeel mee

  • Dit kan iedereen wel zeggen. Ik heb tot nu toe nog geen bewezen resultaten gezien. Wel mensen die onnodig gek zijn gemaakt en geld hebben betaald voor iets wat niet werkt.

 7. Je bouwt hiermee geen gezond lichaam op. Electra stimulatie is als hulp middel voor revalidatie. En van een paar keer bouw je geen spiermassa op. Als je wil afvallen, ga dan naar een sportschool. Bij Basic fit hebben ze echt alles. En als je niet zo’n sporttype bent, doe dan eenvoudige oefening en gebruik de loopband of fiets. Ga bewegen !

 8. Echt een verhaal van een gewichtsconsulent. Je zou bijna denken dat je aandelen hebt van Basic-Fit. Je bent er verdacht positief over. Ultrasound werkt echt, je hebt het zelf niet geprobeerd. Ik daag je uit om het zelf te ondervinden!

  • Klopt, ik ben gewichtsconsulent en ik heb het beste voor mijn cliënten. Helaas heb ik geen aandelen van Basic-Fit. Ik ben tevreden over wat Basic-Fit biedt aan zijn leden. Het gaat erom dat mensen gaan bewegen en hierdoor gezond worden. Ik geloof niet in andere methoden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in