Vraag: Wat is onze ervaring en advies over Easyslim.nu 4.77/5 (31)

0
4178
Therapist positioning electrodes onto a female athlete's lower back muscles
Elektrische Spier Stimulator

Aan ons de vraag wordt de vraag gesteld door een aantal lezers, wat onze ervaringen zijn met Easyslim.nu. Dit bedrijf adverteert dat je door een apparaat heel snel lokaal kan afvallen. Wij hebben geconstateerd, dat hierover geen wetenschappelijk onderzoek bekend is.

De reclame code commissie heeft een uitspraak gedaan m.b.t. de reclame uitingen en  geconstateerd dat er geen (wetenschappelijk) bewijs is.

De informatie die je tegenkomt op internet of in de media berust veelal op advertorials. Door middel van ultrasounds worden de vetcellen aangepakt en vet loopt druppelgewijs uit de lichaamscel. Daarnaast is er een claim dat je met elektrostimulatie spiermassa opbouwt.

Inhoudsopgave

Uitspraak Reclame Code Commissie versus Easyslim.nu

De Reclame Code Commissie heeft op 06-08-2019 Easyslim.nu op de vingers getikt m.b.t. hun reclame uitingen. De motivatie was Misleiding Voornaamste kenmerken product. Easyslim kon geen (wettenschappelijk) bewijs aanleveren. Ik adviseer om de klacht en uitspraak van de Reclame Code Commissie te lezen.

https://www.reclamecode.nl/uitspraken/resultaten/persoonlijke-verzorging-en-uiterlijk-2019-00186-cvb/244162/

Werking apparaat in gebruik bij Easyslim.nu

In het onderstaande YouTubefilm wordt de werking uit gelegd van zo’n apparaat. Degene die het uitlegt zit in een witte jas, die normaal gesproken door medische personeel wordt gedragen.

Easyslim.nu is niet het eerste en laatste bedrijf die beweerd dat je met technologie kunt afvallen. Als internet zoekt op “ultrasounds afvallen” kom je op radarplus een kritische beschrijving. Radarplus constateert dat het effect beperkt is en dat de behandelingen vrij prijzig zijn.

Elektrische spierstimulatie (EMS)

Met elektrostimulatie kun je inderdaad spieren trainen. Deze techniek wordt gebruikt voor herstel en revalidatie van patiënten na een zwaar ongeval of ziekte. Hier zijn goede ervaringen mee.

Ervaringen op internet

Als je de ervaring leest op bijvoorbeeld dieetervaringen vallen mij een aantal zaken op. In het begin veel negatieve reacties en ineens op dezelfde dag 10 positieve reacties. Het merendeel van de reacties is negatief en geven aan dat het niet werkt. Je wordt wel lichter, maar dit is volgens ons, enkel financieel.

Als gewichtsconsulent ben ik van mening dat apparaten niet of maar tijdelijk helpen. De reden dat wij zwaarder worden is dat wij simpelweg teveel calorieën binnen krijgen. De oorzaak ligt in onze voeding en bewegingspatroon. Als je dit niet wijzigt, blijf je in omvang groeien. Daarnaast bouw je geen conditie op. Mensen geloven maar al te graag in sprookjes.

In de disclaimer wordt het volgende vermeld over de aansprakelijkheid van Easyslim.nu. Het bedrijf is niet aansprakelijk voor niet behaalde resultaten. Persoonlijk vind ik de “Wist je dat” pagina, niet onderbouwd. Bijvoorbeeld je traint je spieren tot wel 94% ipv 28% sportschool.

Van deze bewering is geen wetenschappelijke bewijs. Voor spierontwikkeling heeft het lichaam meerdere trainingen nodig. Als je bijvoorbeeld je opdrukt, train je meerdere spiergroepen. Dit is een borstspieroefening, hiermee train je ook schouders, triceps en buikspieren. Maar ook je hart en longen worden aan het werk gezet.

Young couple doing push ups on ocean beach
Push Ups goed voor de spier ontwikkeling

Als ik kijk naar de elektroden zijn deze enkel maar bevestigd op de buikspieren en onderbenen. De rest van de spieren wordt niet getraind. Op een sportschool train je, gehele lichaam, inclusief de longen en het hart.

Conclusie

De werking is niet bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Er zijn veel negatieve commentaren. Het eventuele effect is niet blijvend, om af te vallen moet je stijl van leven veranderen. Daarnaast zijn de behandelingen prijzig. Van dit geld kun je samen met je familie voor dit bedrag 2 jaar lang sporten bij Basic-Fit.

Ik zou persoonlijk, lid worden van de Basic-Fit en mijn voedingspatroon wijzigen. M.a.w. wij adviseren om dit niet te doen.

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here