Vraag: Kun je van XL-S Medical Tea afvallen en wat zijn de ervaringen? No ratings yet.

5
1105
tea
Vraag: Kun je van XL-S Medical Tea afvallen en wat zijn de ervaringen?

Wij krijgen de vraag of je van XL-S Medical Tea afvalt. Ons standpunt is dat voedingssupplementen je niet helpen afvallen. Van sommige supplementen val je heel beperkt af. Wij zien meer in bewegen en je calorie inname aanpassen. M.b.t. XL-S Medical Tea staan er geen claims hoeveel je afvalt. Op andere  producten die XL-S Medical produceert is de consumentenbond[1] niet overtuigd dat je hiervan afvalt. Je krijgt een klein effect op je gewicht, maar een groot effect op je financiën.  Je betaald rond de €25 voor een aantal thee zakjes. Voor dit zelfde geld kun je lid worden van een sportschool zoals BasicFit[2].

Er staan een aantal recensies over XL-S Medical, maar dit zijn advertorials. Een advertorial[3] is een verkoopverhaal wat lijkt op een documentaire. Ik vind dit soort verhalen over afslanken te mooi om waar te zijn. Het verhaal is gericht om te verkopen, de eigenaar van de website verdient hiermee zijn geld, want je schrijft niet voor niets een verhaal.

Als je naar een sportschool gaat en je voeding aanpast kun je ongeveer 4 kilo per maand afvallen. Van een paar kopje thee val je echt niet zoveel af. Op de verkooppagina van bol.com[4] wordt de werkzame stof litramine aangeven. Er is klinisch onderzoek[5] geweest door XL-S Medical naar het afvallen met deze thee. De claim is dat tot  driemaal meer gewichtsverlies hebt dan met een dieet alleen.

Als je kijkt naar de stof litramine[6] wordt inderdaad aangegeven dat je hierdoor gewicht verliest. In 12 weken tijd zou je 1,8 kilo verliezen een placebo leverde 2,6 kilo op. In een maand tijd zou je dus iets van 0,5 kilo verliezen. Dit is echt minimaal en de kosten zijn hoog.

Advertisement

Onze aanbeveling is dit product niet te kopen, het effect is minimaal. Wij adviseren om je eet en drink patroon aan te passen en meer te gaan bewegen.

Referenties

[1] XL-S Medical | Consumentenbond
[2] Ervaringen met Basic-Fit Eerste hulp bij afvallen, hoe je op een gezonde manier gewicht verliest. (koolhydratendieet-info.nl)
[3] Wat zijn gezondheids of afslankadvertenties ? – Afvallen en dieet Tips (afvallendieettips.nl)
[4] bol.com | XL-S Medical Tea ondersteunt je dieet en helpt je gezond afvallen (30 theezakjes)
[5] XL-S Medical tea – Thee die je helpt om te vermageren
[6] A Natural Fiber Complex Reduces Body Weight in the Overweight and Obese: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Study (nih.gov)

Please rate this

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here