DR MING TEA Ervaringen en Review: Kun je hiervan afvallen?

Green tea
Green tea

DR MING TEA helpt je niet met afvallen! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je er minimaal van afvalt. Volgens de onderzoekers is het resultaat verwaarloosbaar. Echter door het drinken van speciale thee (zoals groene thee), wordt je mindset anders, hierdoor ga je meer letten op je eten en drinken. En voor het veranderen van je mindset, kun je ook thee drinken afkomstig uit de supermarkt, zelfde effect!

De steller van deze vraag was benieuwd of deze (groene) thee haar zou helpen om af te vallen.

Ik adviseer je om het artikel over Kilo’s afvallen met afslankthee? van Radar te lezen.

Bij Jumbo kun je groene thee kopen voor €0,50 dan heb je 20 stuks. Dit versus de €39,95 van sommige aanbieders van DR MING TEA. Wij vinden dit een enorm verschil.

Daarnaast kun je met zekerheid stellen dat de producten van Jumbo onder toezicht staan en dat hier kwaliteit wordt verkocht. Veel producten die je online koopt, vallen buiten het toezicht.

Aanbieders op van Dr Ming thea internet

Er zijn talloze aanbieders op internet die, producten zoals onder de naam Dr MING TEA of afslank thee aanbieden, waaronder Aliexpress of Alibaba.com. En er is behoefte aan een middel waarvan je af kan slanken, daarom wordt het verkocht. Het zou handig zijn als de ingrediënten vermeld staan.

Bewijs dat het werkt wordt niet gegeven!

Het voedingscentrum geeft bewijs dat het positief de gezondheid beïnvloed, maar het heeft geen effect op afvallen. Het voedingscentrum is positief over groene thee omdat dit de kans verkleint op een beroerte en het verlaagt de bloeddruk.

Groene thee lijkt een statistisch gezien, een verwaarloosbaar effect te hebben om gewichtsverlies te veroorzaken bij volwassenen met overgewicht of obesitas. Het gebruik van groene thee voor een poging tot gewichtsverlies brengt een klein risico op bijwerkingen met zich mee, zoals misselijkheid, constipatie en maagklachten.

Bron:

Jurgens TM, Whelan AM, Killian L, Doucette S, Kirk S, Foy E (2012). “Green tea for weight loss and weight maintenance in overweight or obese adults“. Cochrane Database Syst Rev(Systematic review). 12: CD008650.

Wat zit er eigenlijk in DR MING TEA?

Op deze vraag kan ik, je geen goed antwoord geven. Er zijn zoveel aanbieders die dit via internet verkopen. Deze producten hebben allemaal een andere samenstelling. Als je dit soort thee bestelt uit het buitenland, weet je niet wat je koopt. De NVWA waarschuwt opnieuw voor afslankproducten en voor de aankoop via internet. Als je dit koopt, doe dit dan het liefst bij de supermarkt of bij een betrouwbaar bedrijf.

Placebo effect

Als gewichtsconsulent adviseer ik om meer thee te gaan drinken,  omdat je gaat nadenken over wat je eet en drinkt. Hierop pas je levensstijl aan, wat tot gevolg heeft dat je gaat afvallen. Je valt enkel af doordat je, anders gaat leven. Bijvoorbeeld geen frisdrank meer met suiker, maar een light versie. Geen chips en/of suikerhoudende lekkernijen. Dit ga je snel merken op de weegschaal.

Bijwerkingen DR MING TEA

Er bestaat de mogelijkheid tot bijwerkingen. De Verenging tegen de kwakzalverij meld: De laatste tijd zijn er leverklachten gerapporteerd bij black cohosh (zilverkaars, Actea racemosa5), extract van groene thee (Camellia sinensis)

De NVWA waarschuwt voor afslank thee, omdat deze soms vermengt zijn met geneesmiddelen, die ernstige bijwerkingen hebben. Deze bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld zijn, nier- of leverproblemen.

Bron:

Voedingssupplementen Vereniging tegen de kwakzalverij.

Conclusie

Het spreekt voor zich, je valt verwaarloosbaar van Dr Ming Tea. De reclame is te mooi om waar te kunnen zijn. Iedereen met overgewicht wil snel kunnen afvallen en er geen moeite voor willen doen. Op deze manier lijkt het wel op kwakzalverij.

Als je toch groene thee wil drinken, voor minder dan €0,90 heb je een maandvoorraad. En het grote geheim is, dat de supermarkt is!

Wij stellen je mening of ervaring over DR MING TEA op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

Referenties

 1. https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/kilos-afvallen-met-afslankthee/
 2. https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2017/02/03/nvwa-waarschuwt-opnieuw-voor-aantal-afslankproducten
 3. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/wat-is-dat-klinisch-bewezen-op-verpakkingen-toch/
 4. https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/voeding-gezondheid/klinisch-bewezen
 5. https://nl.wikipedia.org/wiki/Klinisch_onderzoek
 6. https://ec.europa.eu/health//sites/health/files/files/eudralex/vol-1/reg_2014_536/reg_2014_536_nl.pdf
 7. https://sdned.nl/klinisch-bewezen-dat-klinkt-goed/

 

 

12 REACTIES

 1. Ik kan mijn niet voorstellen dat hier iemand ooit is afgevallen. Het is klinisch bewezen dat je bankrekening er vanaf slankt.

  • Je kunt groene thee overal kopen, bij de Aldi kun je ook groene thee kopen. Doet hetzelfde, maar kost een fractie (0,45 cent)

 2. Dr. Ming’s Chinese activeert in uw lichaam een natuurlijk mechanisme dat er voor zorgt dat u meer energie krijgt en vet verbrandt rondom uw taille, dijen en benen.

  Wie gelooft dit !!!

  • Ik neem wel thee van de aldi, werkt ook goed. Het gaat erom dat je er over nadenkt wat je eet. Dan ga jezelf minder eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in