DR MING TEA Ervaringen en Review: Kun je hiervan afvallen?

Green tea
Green tea

DR MING TEA helpt je niet met afvallen! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je er minimaal van afvalt. Volgens de onderzoekers is het resultaat verwaarloosbaar. Echter door het drinken van speciale thee (zoals groene thee), wordt je mindset anders, hierdoor ga je meer letten op je eten en drinken. En voor het veranderen van je mindset, kun je ook thee drinken afkomstig uit de supermarkt, zelfde effect! De steller van deze vraag was benieuwd of deze (groene) thee haar zou helpen om af te vallen.

Over DR MING TEA

Bij Jumbo kun je groene thee kopen voor €0,50 dan heb je 20 stuks. Dit versus de €39,95 van sommige aanbieders van DR MING TEA. Wij vinden dit een enorm verschil.

Daarnaast kun je met zekerheid stellen dat de producten van Jumbo onder toezicht staan en dat hier kwaliteit wordt verkocht. Veel producten die je online koopt, vallen buiten het toezicht.

Aanbieders op van Dr Ming Tea internet

Er zijn talloze aanbieders op internet die, producten zoals onder de naam Dr MING TEA of afslank thee aanbieden, waaronder Aliexpress of Alibaba.com. En er is behoefte aan een middel waarvan je af kan slanken, daarom wordt het verkocht. Het zou handig zijn als de ingrediënten vermeld staan.

Wetenschappelijk bewijs

De fabrikant beweert dat Dr. Ming’s Tea kan helpen bij het verminderen van het lichaamsgewicht, het bevorderen van de spijsvertering en het verhogen van de stofwisseling. Sommige van de ingrediënten in het supplement, zoals groene thee, zijn in verband gebracht met gewichtsverlies en het verbeteren van de stofwisseling.

Er is echter geen bewijs dat Dr. Ming’s Tea als geheel effectief is bij het afvallen of het bevorderen van de spijsvertering. Bovendien zijn de resultaten van voedingssupplementen vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals de levensstijl en eetgewoonten van een persoon, en zijn de resultaten niet altijd voorspelbaar.

Het voedingscentrum geeft bewijs dat het positief de gezondheid beïnvloed, maar het heeft geen effect op afvallen. Het voedingscentrum is positief over groene thee omdat dit de kans verkleint op een beroerte en het verlaagt de bloeddruk.

Groene thee lijkt een statistisch gezien, een verwaarloosbaar effect te hebben om gewichtsverlies te veroorzaken bij volwassenen met overgewicht of obesitas. Het gebruik van groene thee voor een poging tot gewichtsverlies brengt een klein risico op bijwerkingen met zich mee, zoals misselijkheid, constipatie en maagklachten.

Bron:

Jurgens TM, Whelan AM, Killian L, Doucette S, Kirk S, Foy E (2012). “Green tea for weight loss and weight maintenance in overweight or obese adults“. Cochrane Database Syst Rev(Systematic review). 12: CD008650.

Wat zit er eigenlijk in DR MING TEA?

Op deze vraag kan ik, je geen goed antwoord geven. Er zijn zoveel aanbieders die dit via internet verkopen. Deze producten hebben allemaal een andere samenstelling. Als je dit soort thee bestelt uit het buitenland, weet je niet wat je koopt. De NVWA waarschuwt opnieuw voor afslankproducten en voor de aankoop via internet. Als je dit koopt, doe dit dan het liefst bij de supermarkt of bij een betrouwbaar bedrijf.

Placebo effect

Als gewichtsconsulent adviseer ik om meer thee te gaan drinken,  omdat je gaat nadenken over wat je eet en drinkt. Hierop pas je levensstijl aan, wat tot gevolg heeft dat je gaat afvallen. Je valt enkel af doordat je, anders gaat leven. Bijvoorbeeld geen frisdrank meer met suiker, maar een light versie. Geen chips en/of suikerhoudende lekkernijen. Dit ga je snel merken op de weegschaal.

Het placebo-effect treedt op wanneer mensen positieve veranderingen in hun gezondheid ervaren als gevolg van hun geloof in de werkzaamheid van een behandeling of interventie, zelfs als die behandeling geen echte fysiologische basis heeft.

In dit geval kan het advies om meer thee te drinken fungeren als een “plaatsbo”-interventie, waarbij mensen het idee hebben dat ze iets doen om hun gezondheid te verbeteren. Hierdoor kunnen ze gemotiveerd raken om andere aspecten van hun levensstijl aan te passen, zoals het verminderen van suikerinname en het vermijden van ongezonde snacks. Deze gedragsveranderingen kunnen inderdaad leiden tot gewichtsverlies.

Het is belangrijk op te merken dat het placebo-effect krachtig kan zijn en positieve resultaten kan opleveren, maar het betekent niet noodzakelijk dat thee zelf een wondermiddel is voor gewichtsverlies. Het is essentieel dat mensen bewust zijn van de rol van het placebo-effect en tegelijkertijd streven naar een gebalanceerd dieet en lichaamsbeweging voor duurzame en gezonde gewichtsbeheersing.

Is DR MING TEA te koop bij het Kruidvat of Etos?

Dr. Ming Tea is niet verkrijgbaar bij Kruidvat of Etos. Wij vermoeden dat dit komt omdat het niet effectief is en bovendien vrij prijzig. Vergelijkbare thee kun je gewoon in de supermarkt vinden.

Bijwerkingen DR MING TEA

Er zijn potentieel bijwerkingen geassocieerd met bepaalde voedingssupplementen. De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft gemeld dat er recentelijk leverklachten zijn gerapporteerd in verband met het gebruik van black cohosh (zilverkaars, Actea racemosa) en het extract van groene thee (Camellia sinensis).

Daarnaast waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA ) voor afslankthee, omdat deze soms vermengd kunnen zijn met geneesmiddelen die ernstige bijwerkingen met zich mee kunnen brengen. Enkele van deze bijwerkingen kunnen onder andere nier- of leverproblemen zijn.

Het is van cruciaal belang voor consumenten om zich bewust te zijn van de mogelijke risico’s die gepaard kunnen gaan met het gebruik van voedingssupplementen en afslankthee, en om altijd voorzichtig te zijn bij het overwegen van het gebruik van dergelijke producten. Het raadplegen van een medisch professional of het doen van gedegen onderzoek naar de producten kan helpen om mogelijke gevaren te vermijden en de gezondheid te beschermen.

Bron:

Voedingssupplementen Vereniging tegen de kwakzalverij.

De ervaringen met Dr. Ming Tea

Op het internet zijn er geen positieve ervaringen te vinden met betrekking tot Dr. Ming Tea. Op diverse consumentenforums wordt dit product genadeloos bekritiseerd, met claims dat het niet alleen ineffectief is, maar ook potentieel gevaarlijk vanwege de vaak onbekende herkomst. Het meest voorkomende commentaar is dat het drinken van slechts twee kopjes thee per dag niet leidt tot gewichtsverlies. Daarbij komt ook nog de hoge prijs: voor maar liefst 40 euro wordt men eigenaar van een thee die geen enkel aantoonbaar resultaat oplevert.

De termen “misleiding” en “oplichting” worden regelmatig geassocieerd met Dr. Ming Tea door teleurgestelde gebruikers. Ze voelen zich bedrogen door de beloftes die aan het product worden gekoppeld en beweren dat het niets anders doet dan hun portemonnee legen. Voor velen lijkt de enige plek waar je merkbaar gewicht verliest je bankrekening te zijn, en hun rekeningafschriften fungeren als overtuigend bewijs hiervan.

De kritiek op Dr. Ming Tea is niet beperkt tot één enkele bron of geïsoleerde gevallen. Het lijkt eerder een breed gedeelde consensus te zijn onder mensen die het product hebben geprobeerd. Dit verhoogt de vraagtekens over de effectiviteit en integriteit van de fabrikant en verkopers van dit product.

Al met al waarschuwt het overweldigende negatieve sentiment online consumenten om sceptisch te zijn ten opzichte van Dr. Ming Tea en om hun geld en gezondheid niet in gevaar te brengen door te investeren in een product dat door velen wordt beschouwd als een dubieuze en ineffectieve oplossing voor gewichtsverlies. Het lijkt erop dat er tal van betere en betrouwbare alternatieven beschikbaar zijn voor degenen die serieus streven naar een gezondere levensstijl en gewichtsbeheersing.

Ik adviseer je om het artikel over Kilo’s afvallen met afslankthee? van Radar te lezen.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van DR MING TEA of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Wij stellen je mening of ervaring over DR MING TEA op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

Referenties

 1. https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/kilos-afvallen-met-afslankthee/
 2. https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2017/02/03/nvwa-waarschuwt-opnieuw-voor-aantal-afslankproducten
 3. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/wat-is-dat-klinisch-bewezen-op-verpakkingen-toch/
 4. https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/voeding-gezondheid/klinisch-bewezen
 5. https://nl.wikipedia.org/wiki/Klinisch_onderzoek
 6. https://ec.europa.eu/health//sites/health/files/files/eudralex/vol-1/reg_2014_536/reg_2014_536_nl.pdf
 7. https://sdned.nl/klinisch-bewezen-dat-klinkt-goed/

 

 

14 REACTIES

 1. Er zijn geen bewijzen dat dokter Ming thee helpt bij gewichtsverlies. In feite kan het drinken van deze thee leiden tot onbedoelde bijwerkingen zoals misselijkheid, hoofdpijn en diarree. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen wondermiddelen zijn als het gaat om gewichtsverlies en dat het behalen van een gezond gewicht vereist dat je je inzet voor een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet met weinig calorieën. Het drinken van dokter Ming thee kan geen vervanging zijn voor deze gezonde levensstijl. Als je graag thee drinkt en deze graag wilt blijven drinken, kies dan voor gezonde opties zoals groene thee, kruidenthee of zwarte thee zonder toegevoegde suikers.

 2. Het is waar dat er geen bewijs is dat Dr. Ming thee effectief is bij gewichtsverlies en sommige gebruikers ervaren onbedoelde bijwerkingen. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen wondermiddelen zijn als het gaat om gewichtsverlies. Het is het beste om een gezonde levensstijl na te streven, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet, in plaats van te vertrouwen op mogelijk onveilige producten zoals Dr. Ming thee. Het is ook belangrijk om kritisch te blijven ten opzichte van de claims van fabrikanten van producten voor gewichtsverlies en om je eigen onderzoek te doen voordat je iets koopt of gebruikt.

 3. Ik ben erg teleurgesteld in Dr. Ming Tea. Na alle misleidende reclames heb ik besloten om het te proberen, maar helaas smaakt het verschrikkelijk en ben ik er niet door afgevallen. De prijs van €40 is, naar mijn mening, een woekerprijs voor een product dat niet doet wat het belooft. Ik voel me bedrogen en wil anderen waarschuwen voor dit product. Mijn advies: koop gewoon thee bij de supermarkt. Die smaakt beter en hoewel het je ook niet zal helpen afvallen, kost het je in ieder geval niet zo veel geld.

 4. Zoals velen was ik gecharmeerd door de aantrekkelijke advertenties en veelbelovende claims die me zouden helpen gewicht te verliezen en mijn algehele gezondheid te verbeteren. Ik besloot te investeren in Dr. Ming Tea, hopend dat dit eindelijk de oplossing zou zijn waar ik al zo lang naar op zoek was. Wat een teleurstelling zou dat blijken te zijn.

  Toen mijn pakket arriveerde, kon ik niet wachten om het te openen en de wonderen van Dr. Ming Tea te ontdekken. De verpakking zag er indrukwekkend uit, met glanzende afbeeldingen van slanke en fitte personen die genoten van hun thee. Echter, na het openen van de doos, ontdekte ik dat het niets meer was dan een paar simpele theezakjes, nauwelijks te onderscheiden van de goedkope varianten die ik in de supermarkt zou kunnen vinden. Ondanks mijn groeiende teleurstelling, besloot ik het een kans te geven en volgde ik de instructies op de verpakking nauwgezet. Ik dronk dagelijks mijn Dr. Ming Tea, in de hoop op een wonderbaarlijke transformatie. Helaas merkte ik na enkele weken geen enkel verschil in mijn gewicht of algehele welzijn. Mijn frustratie nam toe, en ik voelde me bedrogen.

  Terwijl ik nadacht over mijn ervaring, besefte ik dat ik een aanzienlijk bedrag had uitgegeven aan een product dat niet voldeed aan de beloftes die het had gemaakt. Ik voelde me bedrogen en teleurgesteld in mezelf omdat ik me had laten verleiden door slimme marketingtechnieken en ongefundeerde claims.

 5. Ik kan mijn niet voorstellen dat hier iemand ooit is afgevallen. Het is klinisch bewezen dat je bankrekening er vanaf slankt.

  • Je kunt groene thee overal kopen, bij de Aldi kun je ook groene thee kopen. Doet hetzelfde, maar kost een fractie (0,45 cent)

 6. Dr. Ming’s Chinese activeert in uw lichaam een natuurlijk mechanisme dat er voor zorgt dat u meer energie krijgt en vet verbrandt rondom uw taille, dijen en benen.

  Wie gelooft dit !!!

  • Ik neem wel thee van de aldi, werkt ook goed. Het gaat erom dat je er over nadenkt wat je eet. Dan ga jezelf minder eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in