Kan je in een workout van 45 minuten, al je fitness programma doen?

Kan je in een workout van 45 minuten, al je fitness programma doen?
Kan je in een workout van 45 minuten, al je fitness programma doen?

Is het mogelijk om al fitness oefeningen te doen in een training van 45 minuten. Het antwoord is een duidelijke ja. Maar je moet dit goed plannen. Hoe je dit kan doen, leg ik uit in onderstaande tips.

Als gewichtsconsulent en persoonlijke trainer ben ik van mening dat je een fitness programma binnen 45 minuten kan afronden.

Het feit is dat de meeste mensen in de sportschool aangeven dat als ze niet 1 tot 1 1/2 uur in de sportschool doorbrengen, ze onvoldoende training krijgen. Als ik in gesprek raak met deze sporters en hun vertel dat ik hetzelfde resultaat krijg met een training die een 45 minuten duurt, waren ze benieuwd hoe ik dit organiseer.

Hier zijn enkele tips over hoe je je fitness workouts echt werken in slechts 45 minuten per dag.

  1. Om te beginnen, moet je er voor zorgen dat je een plan hebt voor elke dag. In dit plan staan alle oefeningen die je plant op deze dag. Noteer de gewichten die je wilt  gebruiken voor elke oefening. Plan hoeveel sets je gaat doen voor elke oefening en hoeveel herhalingen je gaat doen tijdens elke set. Je kunt hiervoor ook een trainingsschema gebruiken. Sommige sportscholen zoals Basic-fit hebben een app, waarin trainingschema’s staan en kun je per dag toevoegen aan je trainingsagenda.
  2. Train je lichaam 3 of 4 keer per week. Als je 3 keer per week traint, train je, je hele lichaam in één dag, de volgende dag heb je rust.
  3. Als je 4 dagen traint, gebruik dan split lichaamsdeel routines. Bijvoorbeeld, op maandag en donderdag, train je, armen en buikspieren. Op dinsdag en vrijdag, train je borst, rug en schouders. Op deze manier hoef je per training, slechts aan de helft van je lichaam om te werken.  Hiermee kun je tijd besparen in de sportschool.
  4. Bij aankomst in de sportschool, moet je een route bepalen, met welke apparaten je wilt trainen. Bij voorkeur apparaten die je eenvoudig kunt instellen. Op deze manier kun je snel en goed je oefeningen doen, zonder te stoppen. Neem altijd 1-2 minuten rust/
  5. Vermijd het socialiseren. Laat je niet afleiden door een gesprek met anderen in de sportschool. Vergeet niet, je hebt alleen zo veel tijd en 5 minuten besteed praten in plaats van de uitoefening is 5 minuten verspild. Leg uit aan mensen die met je willen praten dat je op beperkte tijd bent en je gewoon niet stoppen met wat je doet op dit moment of beter nog, zet een koptelefoon op voordat je aan je training begint.
  6. Doe uw krachttraining en cardiotraining altijd apart. Op dagen dat je geen krachttraining doet, kun je 45 minuten doorbrengen op de loopband.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in