Vraag: Kan ik binnen twee weken 10 kilo afvallen ?

Vraag: Kan ik binnen twee weken 10 kilo afvallen ?
Vraag: Kan ik binnen twee weken 10 kilo afvallen ?

Wij kregen van een lezeres een vraag of er een methode was om binnen 2 weken 10 kg af te vallen. Ons antwoord is, dat dit niet mogelijk is. Door toepassing van een dieet gebaseerd op een koolhydraat arm dieet kan je in 2 weken tijd 5 kilo afvallen. Na die 2 weken gaat het afvallen op een wat minder tempo. Op talloze websites worden ongeloofwaardige beloftes gedaan. De beloftes gaan over afslankpillen tot een soort van dieetbijbel.

10 Kilo afvallen in 2 weken tijd lukt niet

Je kunt 10 kilo afvallen, maar niet in 2 weken tijd. Een reële tijd om 10 kilo af te vallen is 30 weken. In de eerste weken val je altijd meer af en daarna gaat het langzamer, gemiddeld is dit 1 kg per week.

Om je vraag verder te beantwoorden, bouw ik de vraag om, ik wil zo snel en gezond mogelijk 10 kg afvallen. Wat moet ik hiervoor doen. Deze vraag kan ik beter beantwoorden.

Hoe moet ik 10 kilo afvallen

Om af te vallen, dien je de energiehuishouding in je lichaam te veranderen. Het dikker worden van mensen wordt veroorzaakt, doordat er meer energie binnen komt dan dat er verbruikt wordt. De overtollige energie wordt opgeslagen als vetreserve. De opslag begint altijd rond je billen en buik. De welbekende horecaspoiler.

Om dit te beïnvloeden, moet je er voor zorgen dat er minder energie in je lichaam wordt opgenomen. Dit kan op twee manieren, minder eten en meer bewegen. Als je deze twee manieren combineert, gaat het afvallen makkelijker en sneller.

Starten met afvallen

Het starten met een dieet begint altijd met in kaart brengen wat je eet en wat je verbrand door dagelijkse activiteiten. Wij zijn voorstander van een koolhydraatarm, dit wil zeggen dat je minder suikers in je voeding gaat gebruiken. De grote boosdoeners zijn frisdranken, bier en alcoholische dranken. In een glas cola zit bijvoorbeeld 84 kcal dit is 21,2 gram koolhydraten. In een flesje bier zitten bijvoorbeeld 126 kcal in koolhydraten is dit 33 gram.

Als start met afvallen moet je beginnen met minderen van frisdranken en cola. Als je dit aldoet ben je de goede weg. Als je hiernaast nog gaat bewegen en/of gaat sporten, beïnvloed je de energiehuishouding, waardoor je gaat afvallen. Uiteraard zijn er meer zaken waar je op moet letten.

Volgende week publiceer ik op deze website een afvalschema dat gebaseerd op een koolhydraatarmdieet en bewegen. Wij merken dat hier veel vraag naar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in