Vraag: Ik heb een onderkin gekregen hoe kom ik hiervan af?

Vraag: Ik heb een onderkin gekregen hoe kom ik hiervan af?
Vraag: Ik heb een onderkin gekregen hoe kom ik hiervan af?

De vragenstelster geeft aan dat ze een onderkin in de loop heeft gekregen. Toen ze met nieuwjaar foto’s van zichzelf zag schrok ze hiervan enorm. Ze wil graag van dit cosmetisch probleem af, want ze schaamt zich hier voor, ze vond het ontsierend.

En haar prangende vraag is, hoe kom je hiervan af?

Een onderkin is overigens één van de tekenen dat je overgewicht hebt. Om van je onderkin af te komen, moet je het ontstaan hiervan begrijpen. De onderkin is een plaats waar lichaamsvet is opgeslagen. Deze vetopslag wordt gebruikt door je lichaam om een overschot aan energie op te slaan. Naast de vetopslag onder je kin, heb je op meer plaatsen vetreserves, zoals je billen, buik en armen.

Om dit kwijt te raken, moet je gaan afvallen om dit te kunnen verliezen. Voor dat je gaat afvallen, moet je weten, hoe groot je overgewicht is. Het overgewicht kun je, bepalen door BMI vast te stellen, beter is om te bepalen wat je vetpercentage is.

Met behulp van deze gegevens kun je bepalen hoeveel je moet afvallen. Als je 10 kilo te zwaar bent, moet je gaan werken om deze 10 kilo te verliezen. Dit betekend dat je minder calorieën moet innemen dan dat je verbruikt. Het vet gaat altijd weg op plaatsen waar deze het laatst zijn bijgekomen. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je meer gaan bewegen of minder gaan eten.

Daarnaast moet je ook je nekspieren sterker maken, dit kun je doen door je monnikskapspier te trainen. Hierdoor wordt deze spier groter en wordt ook de huid strakker. De oefeningen waarmee je dit kunt trainen zijn shrugs.

Het is ook raadzaam om hiervan foto’s te maken en je vorderingen in een schrift vast te leggen. Je ziet geen resultaat na een paar dagen, het resultaat is zichtbaar na een aantal weken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in