Hoeveel calorieën en lichaamsvet verbrandt je met wandelen? Ervaringen

Hoeveel calorieën en lichaamsvet verbrandt je met wandelen? Ervaringen
Hoeveel calorieën en lichaamsvet verbrandt je met wandelen? Ervaringen

Met wandelen verbrandt je ongeveer 5 calorieën per minuut. In een uur tijd verbrandt je met wandelen 60 x 5 = 300 calorieën. Wandelen is een prima methode om op een veilige manier calorieën te verbranden. Met wandelen train je, je voornamelijk je beenspieren en buikspieren. Met wandelen bouw je spiermassa op. Deze spiermassa zorgt ervoor dat je meer calorieën gaat verbranden.

Lichaamsvet verbranden

Om 1 kilo lichaamsvet te verliezen, moet je, de energiebalans in je lichaam aanpassen. Door te wandelen pas je deze balans aan. Om 1 kilo lichaamsvet te verliezen, moet je 9600 calorieën verbranden.

In tijd uitgedrukt voor 1 kilo, kost je dit ongeveer 32 uur. Dus als je elke dag 1 uur wandelt, kan je hiermee 1 kilo in de maand verliezen.

Het klinkt als heel weinig, maar in 10 maanden tijd, is dit toch 10 kilo.

Minder stress door wandelen

Naast het verbranden van calorieën bouw je ook meer weerstand op en kan je hoofd leegmaken, dus heb je minder stress. Als je gaat wandelen is dit goed voor de conditie van je hart en bloedvaten.

Mindset veranderd positief

Door het wandelen verandert je mindset, omdat je actief met je gezondheid bezig bent. Hierdoor ga je ook anders eten en drinken. Je kiest sneller voor het gezonde eten, dan voor de ongezonde hap. Door gezonder te eten, verlies je ook gewicht.

Gezonder voelen door wandelen

Mijn ervaring is dat als mensen gaan wandelen, ze zich ook een stuk gezonder voelen. Als je start met wandelen, loop dan zoveel mogelijk op een zachte grond, zoals bos of het strand.

Wandelen is gratis

Hoe meer je loopt, hoe des te beter je voelt. Wandelen is een gratis oefening om gewicht te verliezen.  Als je gewicht wilt verliezen maak dan wandelen tot een dagelijkse gewoonte of ten minste 3 tot 5 keer per week.

Om gewicht te verliezen, is het belangrijker om tijd te lopen dan op afstand en snelheid. Wandelen in een gematigd tempo levert langere trainingen met minder kans op blessures.

Kijk ook of je onder de doelgroep obesitas valt en als dat ze mocht zijn, ga hiermee aan het werk. Kleine stapjes zijn ook één hele stap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in